Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DiNLERARASi DiYALOGTA NiHAi HEDEF

Dinlerarasi diyalog, Kilise'nin bütün insanlari Kilise'ye döndürme amaçli misyonunun bir parçasidir... Bu misyon aslinda Mesih'i ve incil'i bilmeyenlere ve diGer dinlere mensup olanlara yöneliktir.


"Birinci bin yilda Avrupa Hiristiyanlastirildi. ikinci bin yilda Amerika ve Afrika Hiristiyanlastirildi. Üçüncü bin yilda ise Asya'yi Hiristiyanlastiralim." (Papa ii. Paul)


"Diyalogdan söz ettiGimizde, açiktir ki, bu faaliyeti, Kilise sartlari çerçevesinde misyoner ve incil'i öGreten bir cemaat olarak yapiyoruz. Kilise'nin bütün faaliyetleri, üzerinde tasidiGi seyleri yani Mesih'in sevgisini ve Mesih'in sözlerini nakletmeye yöneliktir. Bu sebeple diyalog, Kilise'nin incil'i yayma amaçli misyonunun çerçevesi içinde yer alir." (Pietro Rossano -Vatikan Konsil sekreteri)



"Bütün insanlar Hz. isa ya döndürülmeli, bütün insanlar vaftiz olarak Kilisede birlesmeli ve onun vücudu olan Kiliseye girmelidir. Yollar, usuller, metotlar deGisir; ama hedef hiç deGismez: Bütün insanlari Hiristiyanlik dinine sokmaktir niha

Amentüde ittifak var mi?

1- Biz bir Allah a inaniriz. Onlar üç ilaha inanirlar. Hz. isa ;ya tanrinin oGlu ve tanri diyorlar. Onlar melekleri kiz gibi görüyorlar, biz ise, meleklerde erkeklik disilik olmadiGina inaniyoruz. Kuran-i kerimde buyuruluyor ki: ;Allah ile birlikte baska il


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com