Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Efendimizin (s.a.v.) Evi Yikiliyor mu ?!?

Efendimizin (s.a.v.) Evi Yikiliyor mu ?!?


Yazar Karagül: "Hz. Hatice'nin evi yikildi, Hz. Ebu Bekir'in evi Hilton Oteli'nin müstemilatinda kaldi. islam kültür mirasi yok edilirken kimsede ses yok. Mekke'ye veda zamani mi?" dedi.

Taliban yönetimi, alti yil önce islam öncesi heykelleri yikmaya basladiGinda dünya ayaGa kalkti.

Kabil, Celalabad, Herat, Kandahar, Gazni ve Bamiyan'daki heykeller, tanklardan atilan top atesiyle yikilmis, Bamyan'daki 53 metrelik Buda heykelleri patlatilarak yok edilmisti. BM ve UNESCO basta olmak üzere uluslararasi toplum "insanliGin ortak mirasi" olarak görülen heykellerin yikilmasini kinamis, Bati bunu Taliban'a yönelik Afganistan saldirisinin imaj operasyonu için kullanmisti.

Osmanli imparatorluGu döneminde Mekke'de yapilan 350 yillik Ecyad Kalesi, Türkiye'nin tepkisine ve UNESCO'nun uyarilarina raGmen Suudi Arabistan yönetimi tarafindan 2001'de yikildi. Yerine binlerce odasi olan dev oteller ve alisveris merkezi yapildi. Türkiye'nin bütün uyarilarina, ricasina raGmen tarihi kalenin yikimi önlenemedi. Kültür BakanliGi, UNESCO nezdinde Suudi yönetimini kinadi. ABD'nin irak isgali sirasinda müzeler yaGmalandi, kütüphaneler yakildi. Korkunç bir kültürel yikim yasandi. Amerikan ordusu iki yil önce ünlü Babil kalintilarinin bir kismini yikarak helikopter pisti yapti.

Ama paylasacaGin konu çok daha rahatsiz edici. islam kültür mirasina yönelik saldirilar bizzat Müslümanlardan geliyorsa ne olacak? Bin dört yüz yil öncesinden günümüze kalabilen mirasin yikilmasi, ortadan kaldirilmasi ve yerlerine oteller, lüks apartmanlar, alisveris merkezleri yapilmasi vicdanlari sizlatmiyor mu? islam'in kutsal beldesi Mekke'nin Dubai'ye dönüstürülmesi, tarihi mekanlarin yikilip yerlerine gökdelenlerin kurulmasi, Hz. Peygamber'in yakinlarina ait evlerin ve camilerin yok edilmesi nasil bir zihniyet?


ingiliz basininin iddialari!

The independent gazetesi dün Daniel Howden imzali bir yazi yayinladi. Kabe'nin birkaç metre kenarinda yükselen gökdelenlerin çarpikliGina, günümüze kadar ulasabilen islam kültür mirasinin gökdelenler içi nasil yok edildiGine, bidatlerle mücadele kilifi altinda hüküm süren petrodolar zihniyetinin, bir buçuk milyar Müslüman'in inançlarini nasil rencide ettiGine, her yil milyonlarca insanin ziyaret ettiGi insanliGin en büyük hacc mekaninin nasil adim adim yok ettiGine dair rahatsiz edici bilgiler içeriyor. Hal böyle iken islam dünyasindan hiçbir itirazin gelmemesi ibret verici. Para ve güç, kültür, deGer ve inançlara üstün mü geliyor?

Suudi yönetimi, Mekke ve Medine'nin "korunmasi" için yilda 19 milyar dolar harciyormus. Peygamber'in evi, bin dört yüz yil önceden kalma mekanlar yikilirken bu 19 milyar ne için kullaniliyor? Sakin K

bunlardaki tum vahabi itikadi nasil yapabilirler anlamiyorum bunla a Rabbim firsat vermez insallahhhhhhhh ;(

Allah (c.c.) im isl

Onlar bugün o binalari yikiyorlar ya ,

Aslinda hem dünyalarini , hemde Ahiretlerini kendi baslarina yikiyorlar da farkinda degiller.

ALLAH bunlara da akil , fikir versin...,

Birde bizim idarecilerimizi artik su kis uykusundan uyandirip,

Ümmetin hizmetkari olmayi tekrar nasip eylesin.

Kis uykusu .. Tesbit Güzel :)

Amin.... Amin...Amin...


Makaleler

MollaCami.Com