Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ATO Baskani, GüneydoGu'daki petrol ile ilgili ilginç açiklamalar yapti.

ATO Baskani, GüneydoGu'daki petrol ile ilgili ilginç açiklamalar yapti.


22/04/2006

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Sinan Aygün, Türkiye'nin güney sinirindaki mayinli arazilerin temizlenerek organik tarima açilmasi projesine kuskuyla baktiklarini biuldirdi.
Aygün yaptiGi yazili açiklamada, geçen günlerde Nusaybin'de bulunan petrol ile birlikte, projenin derhal durdurulmasi gerektiGini kaydederek, ''mayin temizleme isinin yabanciya verilmesinin sakincasi, bölgede çikan petrol ile tescillenmistir'' dedi.
Bölgede petrol bulunduGuna dair çok sayida emarenin bulunduGunu, uzmanlar tarafindan açiklamalar yapildiGini hatirlatan Aygün, mayin temizleme projesine olan yabanci ilgisinin bosuna olmadiGini dile getirdi.
Sinirdan terörist geçisinin devam ettiGi ve bölgenin ''ates çemberinde'' olduGu bir dönemde mayinlari temizlemenin, güvenlik zaafina yol açabileceGi uyarisinda bulunan Aygün, mayinlarin temizlenmesi kararinin 2001 yili ortalarinda alindiGini ancak bölgede sartlarin deGistiGini belirtti.
Aygün, ''Her gün bir sehit cenazesini topraGa verirken, yarbayimiz sehit olurken, mayinlari temizleyeceGiz diye Türkiye'nin güvenliGine mayin dösemeyelim'' dedi.


AVRUPA'DAN PKK'YA MAYiN DESTEGi

ATO Baskani Aygün, bazi Avrupa ülkelerinin PKK'ya mayin temin ettiklerinin de bilindiGini vurgulayarak, ''Bize mayinlari temizleyin diyorlar. PKK'ya mayin veriyorlar. Madem mayinlari temizletiyorsunuz, neden mayin üretiyorsunuz? Neden PKK'ya mayin veriyorsunuz?'' seklinde konustu.


iSRAiL'iN iLGiSi...

Mayin temizleme isinin 49 yilliGina ''yap-islet-devret'' formülü ile ihale edilecek olmasini da elestiren Aygün, bölgedeki gelismeler dikkate alindiGinda, ''ihaleye israil'in ilgi göstermesinin'' kafa karistirdiGini iddia etti.
Aygün, Türkiye'nin sinir komsulariyla iyi iliskiler içinde olmayan israil'in tarim bahanesiyle bölgeye yerlesmesi ihtimali ve bunun yol açabileceGi sonuçlari iyi hesaplamak gerektiGini vurguladi.
Türk Silahli Kuvvetleri'nin 57. hükümet döneminde yaptiGi ön çalismaya göre mayin temizleme isinin 35 milyon dolar maliyetle 2 yil içinde tamamlanabileceGini kaydeden Aygün, söyle devam etti:
''Maliye BakanliGi, maliyeti yüzünden yap-islet-devret modelini öngörüyor. iki Kibris büyüklüGündeki arazi, 49 yilliGina mayini temizleyecek sirkete tahsis edilecek. Ayrica bu mayinlari yine Türk vatandaslari temizleyecek ve ölecekse onlar ölecek.
Mayin temizlemenin bedeli, bu deGerli ve stratejik araziyi 49 yilliGina kiralamak midir? israilli firmalar ihaleye büyük ilgi gösteriyor.
Türkiye'nin güvenlik açisindan en riskli bölgesinde, böyle bir arazinin neredeyse yarim yüzyilliGina yabancilara kiralanmasini doGru bulmuyoruz.
49 yil sonra bu arazilerin israil'e satilmayacaGini kim garanti edebilir? Osmanli Kibris'i böyle kaybetmisti. israillilerin bölgeye ilgisi Tevrat'taki 'vaad edilmis topraklar' meselesini akla getiriyor.
Mardin'de 49 bin, Hatay'da 36 bin, Kilis'te 34 bin, Gaziantep'te 15 bin, Urfa'da 55 bin, sirnak'ta 16 bin dönüm vatan topraGinin 49 yilliGina yabancilara tahsis edilmesi, güvenliGimizi tehdit eder. Bütün bunlar bu yana bölgede petrol olduGu ortaya çikti. 49 yillik kira müddeti boyunca bölgedeki petrol kimin olacak?
Kiraci petrol üzerinde hak iddia etmeyecek mi? Bu proje derhal durdurulmalidir. Bu projeye devam etmek ülkenin güvenliGini ve yer alti kaynaklarini tehlikeye atmaktir.''


dunyabulteni

KARDEs ATO MATOYA BAKMA.
AL BiRiNi VUR ÖTEKiNE.

Selamun aleyküm kardesim,

ATO baskani bu tarzda bircok önemli aciklamalar yapti, bizi ilgilendiren

taraf haberin icerigi olmali, yoksa sahislara takilirsak adam kalmadi desek yeridir...

Bismillahirrahmanirrahim...

Ne oluyor yahu... Bu da ne anlam ifade ediyor simdi?

Ne demek kardesim, topraGi boyle.... Tevbe estagfirullah.... Manyaklasti bunlar yahu manyaklasti..!!! :-|

Orjinal olarak yazan Bugra Enes

Bismillahirrahmanirrahim...

Ne oluyor yahu... Bu da ne anlam ifade ediyor simdi?

Ne demek kardesim, topraGi boyle.... Tevbe estagfirullah.... Manyaklasti bunlar yahu manyaklasti..!!! :-|

Bugra kardesim anlayamadim, ne demek istedin?8-|


Makaleler

MollaCami.Com