Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Alman Polisi Amir'i asarak öldürdü iddiasi...!

Alman Polisi Amir'i asarak öldürdü iddiasi...!





Alman Polisi Amir'i asarak öldürdü iddiasi Pakistan halkini çileden çikardi. Meclise soru önergesi verilerek olayin arastirilmasi istenecek

Alman Polisi Amir'i döverek öldürdü iddiasi

Pakistan yas tutuyor. Alman Die Welt gazetesinin basyazarina gazetede Hz.Muhammed'e hakaret eden karikatürleri bastiGi için saldirmak istemekten tutuklanan 28 yasindaki Amir Cheema gözaltinda iken 'ölü bulundu'

Pakistan'i yasa boGan olayin ardindan Amir'in ailesi Alman adaletini oGluna iskence yaparak katletmekle suçladi.

Der Spiegel dergisi ise bu konuda ailenin elinde hiç bir belge yok diyerek aileyi Alman polisine iftira atmakla suçladi. Hapisteki Amir'in kendisini asmayacak kadar imanli olduGu bilinirken cesedinin güya kendi yaptiGi çarsaftan ve elbiselerinden yapilmis bir iple asilmis halde cansiz bulunduGu açiklanmisti. Tabi isini yapanlar Amir'i polisin ipiyle asacak deGillerdi. Der Spiegel dergisi iste Amiri'in polis ipiyle asilmadiGi için otomatik olarak polisi aklamaya gayret etsede polisin bunu kilifina uydurmasi hiç de zor deGil, bu ihtimalden kimse bahsetmiyor.

Daha önceleride hücresinde yanmis olarak bulunan bir afrikalinin kendini yaktiGi 'anlasilmisti' lakin hücrede benzini (!) nereden bulduGu sir kalmisti.

Olayin ardindan Pakistandan 12 kisilik bir intikam tugayinin Almanya ve avrupa ülkelerine sizarak Hz.Muhammed karikatürlerini çizen ve yayinlayanlari vurmak ve Amir'in intikamini almak için avrupa'ya girdikleri haberi ajanslarda haber olarak geçti.

Die Welt gazetesi basredaktörünü dövmek için gazeteye girmek isteyen ve bekçilerle tartisan Amir'in gözaltinda asilarak katledilmesi intikam tugaylarinin Avrupa'da eylem yapma tehlikesini beraberinde getirdi.

Bu arada Alman polisinin Amir'i bilinçli ve usta bir sekilde ortadan kaldirmasinin yankilari pakistan'da meclise kadar geldi. Milletvekillerinin olayi kinadiklari ve bir karar alarak Alman hükümetine nota vermeyi düsündükleri tahmin ediliyor.


habervakti


Ülkeler ve Toplum Kültürü

MollaCami.Com