Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


En çok kizdiGim seyler - 2 -

Bu konu beni gerçekten çok kizdiriyor. Ehli kitap her koldan ve yoldan saldiriyor, bu yola milyarlar harciyor. Bizde uyaniklar kaç kisiye ezan saati satarim, Kime Kur'an okuma seti aldiririm, islami filmleri nasil pazarlarim derdinde.

islami yaymak, islami tanitmak, Kur'an öGretmek ne kadar güzel seyler... Ne yüce görevler. Tabi bizim için ne karli isler kategorisine girdi... girecek...

Arkadas ne var bunu parasiz yapsanda parasi olmayan da alsa olanda alsa.?
Bundanda para kazanma yahu. Burasi internet, sana en güzel firsat, burdan yayilsana. Burdan anlatsana bu güzel dini. Parasi olan zaten sana destek olur.

Eh bilgisayar almaya para veriyorlarda bunlara niye verniyorlar. Ne güzel bahane.
Tabi ben islami yayinlarin satisina karsi deGilim, satilsin kimse birsey diyemez ama. internet ortaminda hiç olmazsa biraz eGitime yönelik eser çiksa kötümü olur?

Bazi web siteleri var, kendilerine ait olmayan eserlere erisim için bile para talep ediyorlar, düsünsenize. TV de yayinlanan görüntülü Kur-an-i Kerim'i kendi yapmis gibi satiyor adam. Bilgisayara indirebilmek için Premium ( Özel ) üye olmak gerekiyomus. Elin oGlu seni seçebilmek için hertürlü ç.rkef yayini bedava sunuyor. iflas da etmiyor. Çok konustuGum için sözümü sununla bitiriyorum.

Dava, dava laflari, büyük adamlarin!! peslerinden kosmalari birakip, Büyük adam olmak için, islami tanitmak deGil, Anlatmak için... Elinizden ne geliyorsa yapin, Yapinki olan yada olacak çocuGunuz için, gelecek nesillerimiz için birazcikta olsa umutlu olalim.

Hakkinizi Helal Ediniz.

dogru soze ne diyebilirim ki kardesim haklisin ama bunu ticarete dokerlerse ne yuzle varilacak o sedid olan meydana Rabbim inayet eylesin akil fikr ihsan eylesin bu arada da bizler bilinclenip uymayalim insallahhh
paylasmin icin rabbim razi olsun

SaGolasin çünki içimi rahatlattin. içimi rahatattin diyorum çünki;

Bu yazida ne demek istediGimi kirmadan incitmeden anlatmisim.

insallah niyetim nasip olursa bu konuda çalismak. Ücretsiz daGitilabilecek projeler gelistirmek. Amatör programci olduGum için ilk amacim Kur'an-i Kerim öGrenme programi hazirlamak ve yakinda baslayacaGim. Görsel olarakta eser sahipleri ile ücretsiz olmasi konusunda anlasabilirsem ilahilere videolar yapacaGim ki herkes gönlünce evinde bilgisayarinda izlesin tabi bunlari yayinlayacak ortam bulmak en büyük problem.

Tabi, her konuda olduGu gibi bu konuda da yardim almak ve etmek gerekli. insanlar birbirinden uzaklastirilsada en azindan internet ortaminda yakin olabilir birbirlerine el uzatabilirler. Ama birseyi asla göz ardi etmemek gerekirki. istismar ve art niyet. Bu en büyük problem, asmanin yolu ise karsiliksiz yardim edildiGi gibi yapilan ise de manevi destek olmaktan geçiyor. Kim olursa olsun ücret talep etmeden yardim ederse veya ortaya çikardiGi isi satmaya kalkmadan sunarsa o kisiye yardim etmek hem zaruret hemde bir sevaptir. Sonuçta bir kisiye bir harf öGretsek belki 1000 yil azaptan kurtarir. Tabi bu amaçla deGil, hiç bir amaçla deGil. Sadece MüslümanliGin gereGi olduGu için yaparsak olur.

Hakkinizi Helal Ediniz

Tesekürler.

sevgili kardesim hayirli ve guzel niyet amellerin basidir cok hos bir niyetin var Rabbim insallah gerceklesemese bile niyetinin halisligi icin yapmis ve insanlara ogretmis ameli yazar hasenat defterine ama bence bu programi hazirlayabilirsen eminim ki bir cok dini seven ve hizmet askiyla yanan gonul dostlari var ins herkes elinden geldigi kadar yardim eder bi yol ve kapi mutlaka mevlam acar bizlerinde elinden bir sey gelirse ins seve seve yardim etmeye calisiriz selametle

:)

son derece haklisniz bu konuda el ele verip yapilmali hersey Allah simdiden yardimciniz olsun

düsünceler çok iyi niyetli kareslerim umduGunuza nail olursunuz.bizde elimizden geleni yapmaya çalisiriz.

Beni mutlu ettiniz, Rabbim de sizi mutlu etsin...
Nasil yardim edebiliriz demissiniz.

ilk projem Kur'an-i Kerim yazilimi ile ücretsiz olarak öGrenme imkani saGlamak. Tabi bu konuda ehil deGilim. En fazla temel bilgileri verebileceGim için. Sizden istediGim yapabilirseniz kendi fikirlerinizi ve okumasini bilmeyen kisilere nasil öGrenebileceklerini, ne beklediklerini sormak. Bu çok faydali olur çünki insanlara bunu en iyi sekilde saGlayabilecek bir durumda olmak için onlarin fikirlerini almakta önemli.

Bu yapacaGim program hiç bir sekilde satilmayacak. Hiç bir ücret talep edilmeyecek. Ve kullanisli bir yardim dosyasi ile sunmayi düsünüyorum. Yine bu programda hiç bir sekilde Spot ve reklam bloklari kullanmayacaGim ayrica sponsor da. Çünki bu konuda çok sükür mali desteGe ihtiyacim yok. Sadece yayinlayacak bir web ortami ve bunun tanitimi. Bu konuya da para harcamayi düsünmüyorum, çünkü bu konuya para girsin istemiyorum. simdilik içeriGinde olmasini düsündüklerim.

1- Alfabe - Sesli ve görüntülü, bütün durumlari ile.
2- Örnekler.
3- Tecvid bilgileri.
4- Namaz Dua ve Sureleri.
5- Kur'an dan sureler.

Benzerleri var evet biliyorum, güzel yapimlar. Ama bir tane daha eklenmesi hiç bir seyi deGistirmez sanirim. Haksizmiyim?

DiGer projem ise DVD formatinda bunu tamamlamak.

Multimedia DVD sayesinde, DVD'den ve yazicidan çikartilabilecek sekilde hazirlanmis dökümanlardan takip edilerek öGrenmeyi hizlandirma.

Yasin suresi için hazirlayacaGim bir klip.
ilahiler için hazirlayacaGim klipler.

Ve tamamen telifsiz, Sadece satilmasini istemiyorum. Hiç bir sekilde paranin isin içine girmesini istemiyorum zengin, fakir farketmez.

Projelerim ne kadar sürede biter bilemiyorum. Takdir edersinizki bu kolay bir yapim deGil ve ben öGrenciyim. Zaman elverdikçe uGrasacaGim.

Yine ayrica hali hazirda bitmek üzere olan, Dosya bulma programini da yine ücretsiz olarak daGitacaGim. içeriGinden bir kaç baslik.

Detayli arama, bulunan dosyaya önizleme yapabilme, Hizli ve sisteme yük getirmeyen arama motoru... Reklamsiz ve tanitimsiz olarak bu gibi projeleri yapabildikçe sunacaGim.

Ve sizden ricam, eGer bu projelerim gerçeklesirse. Yapabiliyorsaniz bunu internetten indirip daGitabildiGiniz kadar ücretsiz daGitmaniz. En azindan bunlarin varliGindan haberdar etmeniz.

Not: Programin hakkinda bölümünde programci bilgisi sadece takma isimle belirtilecek. Ve içinde hiç bir sekilde Weblink, E-mail yada benzeri reklam amaçli içerik bulunmayacaktir.

Saygilar.


Ülkeler ve Toplum Kültürü

MollaCami.Com