Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


En Çok KizdiGin seyler -3-

Sahtekar Hocalar, Cehalet, Hurafeler, Evliyalar ve Din alimlerine saygisizlik.

Sahtekar Hocalar;

Artik hayatimizin gerçeGi olmaktan çok malesef parçasi oldu. Adam öyle seyler yaziyor öyle seyler söylüyorki akillara zarar. Bu kötü olani deGil. Kötü olan buna inanmasada süpheye düsenler. süphe islam da en kötü tehlike kabul edilir. Kalp süpheden arindirilmazsa o isten hayir gelmez. Bir insan kendinden emin olmadan hiç bir sey yapamaz. YaptiGi ile yapmadiGi arasinda ikilem olur. Bu yüzden telafi etmek zorunda kalinacak hata yapmaktansa, mümkünse o isi tekrar bastan yapmak en doGrusudur.
Mesela, abdest alirken tereddüt etmeniz o abdesti yeniden almanizi gerektirir. Zira namaz kilarkende sehiv secdesi örnekler çok. Düsünün en ufak süphe bile ne kadar önemli var sayilmis. Ve birde bu adamlarin sözlerine kulak verenlere bakin.

Çikiyor kendine imamim diyen bir kadin neler saçmaliyor. Kadin erkek ayni anda namaz kilarmis. Bu normal bu kadinin görevi bu zaten bunu söylemek. Ama buna inanmasada akli kalan adam gidip hocaya soruyor,
Hocam asli varmi? O haca da;
"Hayirdir, çokmu hosuna gidecek var desem?"
Dese soran yerin dibine girer.
Yahu akil var mantik var bir saç teli bile haram kilinmisken sen nasil inanirsin buna? Bu nasil bir cehalet, süpheye düsülecek sey vardir düsülmeyecek sey vardir. Yolda gezerken basi kapali bir hanim görmedinmi hiç? O hanim neden kapatiyor basini düsünmedinmi? Gidip saçma sapan soru ile adamlari mesgul ediyor, kendini ikilemde birakiyorsun.

Kadin - Erkek esitliGine aykiri imis. Evet doGru aykiri. Ama Kadinin üstünlüGüne, kadinin lehine bir aykirilik. Kadinin iffetini, namusunu koruyan bir aykirilik. seytan'in girmeyeceGi yer yok. imani yarim adami kabede bile bulur. Onun görevi bu, kaldi ki camide tek basina namaz kilan adami bile rahat birakmaz türlü türlü oyunlar yaparken kadin ve erkek yanyana gelirse artik ne hal alir. Açik konussun herkes, açik düsünsün. Bu durum kimseyi etkilemezmi? saatte 300 km hizla namaz kilan adamlara nasil etki yapar? Akli serde olan adami camiye getirtmezmi? insani rüsva etmezmi. Düzeni bozulmus lise kapilarinda kiz bekleyen zibidiler cami kapisindami bekleyecek? Yada yemekten kalkan bir çift de kocasi karisina, hadi karicim gel surdan camiye gidip 2 rekat manaz kilalim hem yediklerimiz sinsin hem sevap kazanalim mi desin? Hüsnü niyetle olan adam zaten kadinin da girdiGi camide gidip saf tutmaz!!! Nefis dürterken ne yapacak o adam? Kendini duaya mi verecek namazin hususuna mi kapilacak. Öndeki kadinami kizacak ( Yada bakacak ). Bunlari, böyle saçma seyleri gidip birilerine sormayin. SorduGunuz adami üzmeyin, yormayin ( Sözüm merak eden, süphe edenlere ). Bu sadece bu konu da deGil. Kadin istemezse ev isini bile yapmaz, kocanin kadin üzerinde hakki yoktur gibi vaazlar veren, nereye dayandirdiGini bile adam gibi açiklayamayanlara. Elbetteki bir çok konuda Kadin-Erkek esittir. Ama ev idaresinde bütün din alimlerinin vardiGi tek nokta Koca evinin Reisidir. Eh bunu kurcaliyip duruyorlarki, yuvalar yikilsin diye, kadin kocasina kafa tutsun evi kir pasak içinde kalsin huzuru kaçsin diye. O zaman çikip bir erkek de karima bakmaya mecbur deGilim mi diyecek. Sen bunu dersen o da onu der. Hatta o kadar zirvalaniyorki kadinin kocasini bosayabileceGine kadar uçtular. Yapsinlar normaldir. Onlarin isi gücü bu. Normal olmayan bunu merak edenler. Onlara yazik.

Cehalet ten kastim bilmeden, anlamadan körü körüne bir isi yapmak. Kendi kafasindan yaptiklarina temel aramak. YaptiGiniz bir isin doGruluGundan emin olamiyorsaniz ve aradiGinizda yanitini bulamadiysaniz en son çareniz. Kendinize sormaktir. içiniz huzurlu vicdaniniz rahat ise sorun yoktur. Lakin sorarken soran kisi deGil sorulan kisi olmak sartiyla. Haksizmiyim? Atalarimizin demek istediGi gibi;

Cahil olmak deGil, Cahil kalmak ayiptir.

Hurafeler;
Neredeyse islam ile yasit olan bir baska bas belasi. Bu konu beni çok çok assada yorum yapmadan geçemeyeceGim. Çünkü en önemli dertlerimizden birisi.

Para karsiliGinda mesleGini icra eden tüccarlara gidiyor garibim, K


Ülkeler ve Toplum Kültürü

MollaCami.Com