Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ALLAH' iN EVi CAMi DEGiL, KALBDiR

Osmanli Sultanlarindan Yildirim Beyazid, Osmanli imparatolugunun merkezi olan Bursa' da bir cami yaptirmisti. Caminin insaati tamamlandiktan sonra o zamanin manevi büyüklerinden Emir Sultan Hazretlerini de yanina alarak camiyi gezdi. Caminin yapilisini kendisi begenen Yildirim, yaninda bulunan Emir Sultan Hazretlerine :
- Nasil cami güzel olmusmu, begendin mi? diye sordu.
Bazi rivayete göre icki ictigi bildirilen Yildirim'a Emir Sultan Hazretleri :
- Sultanim cami cok güzel olmus. Lakin bir eksikligi var. O da bir kösesine bir meyhane yaptirmayi unutmussunuz, dedi.
Padisah Yildirim, bu sözlere sinirlenmisti. Hiddetle :
- Ne demek! Hic Allah' in evinde meyhane olur mu? diye gürledi.
Cünkü Yildirim Beyazid, kendisinin icki ictigini kimsenin bilmedigini saniyordu... Manevi Sultanlarin her seyden haberdar olacagini hic düsünmemisti.
Emir Sultan Hazretleri :
- Allahin asil evi, insanin kalbidir. Sen kendi yaptigin bir yapiya ickiyi koymak istemiyorsun da nasil Allah' in (C.C.) yapisi olan kalbe o haram seyi koyabiliyorsun? buyurunca Yildirim Han hatasini anlayarak bir daha icki sofrasi hazirlatmadi, icki de icmedi.
Yildirim Beyazid' in yaptirdigi cami Bursa' daki Ulu Camidir.

Güzel bir hikaye.Tesekkür ederim

Allah razi olsun kardesim manevi sultanlarin gonullere vakif oldugunu cok guzel hatta yasanmis bir kissayla anlatman harika olmus bunun ozu gercek te budur anlamayanlara ne diyebilirim ki yanliz sunu da eklemek lazim manevi sultanlarda sadece Rabbimin izin verdigi kadarini bilebilir yakup as kuyudaki yusufun kokusunu almadi ama binlerce km uzakliktaki misirdan ben yusufumun kokusunu aliyorum dedi ahali sonradan bunun nedenini sordugun da Allah bnildirirse biliriz olmustu
sevgi saygi ve dualarimizla


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com