Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


MODA

Kadin en fazla cezbeden ve bu sebeple pek cogunu komik bir h

haklisin hureyre kardes. Su zamanda modaya uymayan, bu bana yakismadi beni cirkin gösterdi demiyen yoktur heralde. Bunlar önemsiz gösterilen ama aslinda en önemli noktalardan biri. Emri bil magruf, nehyi anil münker tüm müslümanlara farzdir. ve bunu yaparken karsinizdaki insanin basinda bir güvercin varmiscasina anlatin denir. yani onu korkutmadan, biktirmadan onu kacirmadan.
Rabbim sonumuzu hayirli etsin

Moda Diye Yuttuulan sey Hayasizliktir

Haya:Nefsin Çirkin seylerden Sikilmasi Ve Bunun için Kötü seyleri Terk Etmesi,Hos Ve Güzel Olmayan Bir seyin Ortaya Çikmasindan,Kalpte Meydana Gelen Bir Rahatsizlik Olarak ifade Edilebilir.Haya,Herkese Nasip Olmayacak Kadar [red]DeGerlidir.[/red]
iffet Ve Haya,Utanma Duygusu ile Birlikte Çalisir.Topluma BaktiGimizda,Utanma,Arlanma Duygusu,TemizliGin isareti Olan iffeti Bulmak,Bir Hayli Zorlasmistir.
“Haya imanin Nizamidir.Bir seyin Nizami Bozulunca Parçalari DarmadaGin Olur Her Dinin Bir Ahlaki Vardir,islam in Ahlaki Da Hayadir.” (Hadis-i serif;ibn Mace,Zühd,17)Haya Yoksa imanda Tehlikeye Girmistir.
Giyim Kusam Ve Modanin Ön Plana Çikardiklari,Dini Hassasiyetlere Göre Tasarlanmalidir.Dekolte Giyim Hayadan Mahrumiyetin Göstergelerindendir.
Göz Neredeyse Gönül Oradadir.
Dikkat Edilirse Günümüz Kadin Giyiminde,Din Ve imanimizin Am Aksine Kadinin Vucüt Hatlarini Ön Plana Çikarilmaktadir.Bu Durum Karsi Cinsin ilgisini,Hangi Yönde Çeker Dersiniz?
Vucüt Hatlarinin,CinseliGi Ön Plana Çikaran Bir Durum OlduGu Takdir Edilecektir Herhalde.Peki insani Bir Yaklasim için CinselliGi DeGil,insanliGi Ön Plana Çikaracak Olan Kiyafet Daha Verimli Bir iletisim SaGlamazmi?
Cinsel Bir Obje DeGilde insan Olarak Muamele Görmek isteyen ,Ona Uygun Bir Giyim Ve Tavir Sergilemelidir.Müslüman Kadinin Giyim Ölçülerine, Nur Süresi 31. Ayetlerde DeGinilmistir.Ayette Basörtülerinin Omuzlar Üzeinden Salinmasinin istenmesi, Kadinin Güzelliklerinin En Önemlilerinden Olan Saçtan Sonra ,Gögüs Kismininda Dikkatlerden Uzak Tutulmasina Dönük Bir Emir OlduGu Unutulmamalidir.Alt Beden Hatlarinin Ön Plana Çikarilmasi ise En inanilmaz Hayasizlik Göstergelerinden Sayilan Bir Davranistir.Asil Olan Kadin Ve ErkeGin Cinsel Bir Obje DeGil,insanibir DeGer Olarak Görüntüverebilmesidir.
[hr]
ALiNTiDiR...

HUREYRE KARDEsiM BULDUGUN KONU GERÇEKTEN HERKEZi YAKiNDAN iLGiLENDiRiYOR.ARTiK ETRAFiMDA TESSETTÜRLÜ KARDEsLERiMiN BAsLARiNA TAKTiGi ÖRTÜ BiLE MARKASiZ DEGiL.YA VAKKO YADA PAHALi MARKALARDAN .BiR LÜKS HASTALiGiNA YAKALANMis GiBiYiZ.RABBiM SONUMUZU HAYiR GETiREi :( :( :( :( :(

Zaten bu yabanci marka tutkumuzu anlayamiyorum.Televizyonlarda veya internette kafirlerin ,müslüman kardeslerimize yaptiklari eziyetleri izleyince aGlayip onlara beddua etmek.Sonra disari alisverise çikinca o yahudi ve hristiyanlara para kazandirmak(hemde hiç hak etmedikleri kadar fazla fazla) iki yüzlülük olmuyor mu?Artik bunu açmaliyiz müslümanlar olarak.Bayan erkek fark etmez.
Bizim küçük esnafimiza sahip çikalim.Semt pazarlarida artik asti kendini.Her seyin en güzelini ,bol çesidini bulabiliyoruz pazarlarda.Hemde türk mali...:o

hureyre kardesim biliyormusun .vakkonun tasarimcisi (ben onlari sal amaçli yaptim tessettürlü hanimlarin takmasi beni utandiriyor) demesine raGmen nasil o insanlarin ürünlerini aliyorlar. buna akil sir erdiremiyorum.bizim yerli okadar güzel ürünlerimiz varki sadece onlar kadar taninmamis.ne diyeyim ALLAH AKiL FiKiR NASiP ETSiN


Makaleler

MollaCami.Com