Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ilmin neresindeyiz?

iLMiN NERESiNDEYiZ?

Ya alim ol, ya da ilim ögrenmenin yolunda bulun veya ilmi dinlemeye ram ol,yahut da bunlari seven ol, (bu konuda) sakin besincisi olma, aksi takdirde helak olursun." (Hadis-i Serif) Hz. Ali; "Belimi iki kisi kirmistir." der ve sunlari söyler: Serefinin ayaklar altina alinmasina göz yuman, haya perdesi yirtilmis utanmaz alim. Allah'a ibadet-u taatle yaklasip kullukta bulunan;ama ilim konusunda çaba göstermeyen cahil.

Her Müslüman'in Allah'a karsi olan vazifelerinde, hangi ibadeti nasil yapabilecegine matuf ilmi ögrenmeye çalismasi farzdir. Bu ilmin insani Allah'a yaklastirici olmasi gerekmektedir. Bu itibarla insani Allah'tan uzaklastiran ilim fayda degil zarar getirir. "Allah'im fayda getirmeyen ilimden... Sana siginirim" hadisinden anladigimiz da budur.

"Kimin ilmi artar da zühdü artmazsa, onun sadece Allah'tan uzaklasmasi artmis demektir." hadisi de bize ilim-takv

"iLiM,AMEL iÇiN LAZiMDiR.AMELSiZ iLiM MÜSiBETiN EN BÜYÜGÜDÜR.YARiN HUZURULLAHDA SAHiBiNiN ALEYHiNE HUCCET OLACAKTiR.ONUN iÇiN CENAB-i FAHRi ALEM,BU iLMi GAYRi NAFiiDEN (ALLAHÜMME EUZÜ BiKE MiN iLMiN LA YENFEU)HADiSi sERiFi iLE ALLAHÜ TEALAYA iSTiAZE BUYURMUsTUR." S.H.T

simdi bizler ilmin ucundan tutmayi yanina bile gelemiyoruz. ilimle mesgul olmak amelinin saGlam olmasi demektir,olmak için emekgerekir .ucundan yakalayabilirsek ne mutlu bizlere ALLAHA EMANET OLUN.

Yok Estagfurullah ne demek..Cocuk bu yapar..Olmusla ölmüse care yok..Bosuna

uzulme..Canin sagolsun...:)

miyasel üzülme önemli deGil sileelim mesajlari
:-o

ALLAH RAZi OLSUN KARDEsLERiM.:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)


Makaleler

MollaCami.Com