Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


YEMEKLERDEN HEMEN SONRA YAPiLMAMASi GEREKEN 7 sEY

[SUP]YEMEKLERDEN HEMEN SONRA YAPiLMAMASi GEREKEN 7 sEY [/SUP]


1. Sigara içmeyin: Tabii aslinda en iyisi/en doGrusu hiçbir zaman içmeyin. Ama henüz birakamamissaniz, bari yemeklerin akabinden içmeyin. Uzmanlarca yapilan deneyler, yemeklerden hemen sonra içilen bir sigaranin 10 sigaraya esdeGer olduGunu kanitlamistir. (Kanser olma riski daha yüksek.)

2. Hemen meyve yemeyin: Yemeklerin pesinden yenen meyveler midenin havayla davul gibi sismesine sebep olur.

3. Çay içmeyin: Zira çay yapraklari yoGun asit içerir. Bu madde, tükettiGimiz gidalardaki proteinin hazmini zorlastiriyor.

4. Kemerinizi gevsetmeyin: Yemekten sonra kemeri gevsetmek kolaylikla baGirsak düGümlenmesine ve tikanmasina sebep olabilir.

5. Banyo yapmayin: Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki kan akisini/dolasimini hizlandirir, böylece mide çevresindeki
kan miktari bu durumda azalir. Bu da midemizin sindirim sistemini zayiflatir.

6. Yürümeyin: insanlar çoGu zaman, yemeklerden sonra 100 adim yürümek 99 yasina kadar yasamanizi saGlar derler. Gerçekte bu doGru deGildir. YemeGin hemen ardindan yürümek sindirim siteminin aldiGimiz gidalardan besinlerin emilimini engeller.

7. Hemen uyumayin: AldiGimiz gidalar yeterince sindirilemez. Bu durum baGirsaGimizda gastrit ve enfeksiyona öncülük eder.
***

HALiS ECE


Sağlıklı Yaşam Köşesi

MollaCami.Com