Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Beyaz Hoca’ya tepki yağmuru

Beyaz Hoca’ya tepki yağmuru

Medyatik olmayı seven İlahiyatçı Zekeriya Beyaz Hoca, yeni bir TV programına başladı ama ilk yayından sonra ünlüler tarafından eleştiri bombardımanına uğradı. İşte ünlülerin tepkileri:
haber7.com, 23 Temmuz 2006 13:14

Bediz Doğan ve Engin Aytaş'ın haberi

İlahiyat Profesörü olan ancak hocalığından çok katıldığı tartışma programlarındaki renkli kişiliğiyle tanınan Zekeriya Beyaz yeni bir işe merhaba dedi. Kanal 1'de her perşembe 22:30'da yayınlanacak olan "Renkli 1 Gece" programını sunacak olan Beyaz, yıldız olma yolundaki ilk sınavını önceki gün verdi. Programın formatı ise hocanın bir iki ünlü konuğu olacak. Telefonla arayan halkın soruları cevap bulacak, hoca dini konularda vatandaşı aydınlatacak... Zekeriya Beyaz'ın sempatik tavırları, din konusundaki fikirleri, diğer ciddi geçen din programlardan daha çok şov programını andırdı... Bazı ünlülere Hoca'nın bu programa yakışıp yakışmadığını sorduk... Ve magazin hayatını seven Beyaz'a, tanınmış kişilerden pek de destek gelmediğini gördük...

İŞTE BEYAZ'A TEPKİ GÖSTEREN ÜNLÜLER

Davut GÜLOĞLU: Onun dini nedir bilmiyorum. Ama benim onun dininden olmadığım bir gerçek. Televizyonlara çıkıp halkı yanlış yönlendiren ve devamlı her şeyden anlıyormuşçasına ahkam kesen biri kendisi. Üstelik dini bilgileri de İslam anlayışına uygun değil.

Ceyhun YILMAZ: Bu ülkede hiçbir şeye şaşırmıyorum aslında. Zekeriya Beyaz'ın da ilginç bir kişiliği var. Meclis Başkanımız Bülent Arınç bile "Onu ciddiye almıyoruz" demişti.

Nilgün BELGÜN: Beyaz Hoca popüler olmayı seviyor. Aslında sanatçılara özeniyor. Herkes kendi işini yapsa daha iyi olur. Kendisine talep var diye bunu paraya çeviriyor. Ondan başka hangi ilahiyatçı magazin programlarında yer alıyor.

Ferdi TAYFUR: Anladığım kadarıyla medyatik olmayı seviyor. Artistlik bir yönü var, ondan iyi bir oyuncu olabilir.

'Hoca yerini buldu’

İsmail TÜRÜT: Türkücü İsmail Türüt'ün ve Zekeriya Beyaz'ın devamlı tartıştığı biliniyor. Türüt, Hocaya, "Hacca gidip şeytan yerine, Beyaz Hoca'yı taşlayacağım" demişti. Zekeriya Beyaz da, Karadeniz ağızıyla konuştuğu için türkücüyü bölücülükle suçlamıştı. Program yaptığını duyan Türüt şimdi de Beyaz için, "Tam yerini bulmuş şovmenlik yapıyor" dedi. Ve şöyle konuştu: "İsminin başında profesör yazıyor. Bu ünvan bu kadar ucuz mu? Onun din adamlığı ile yakından uzaktan alakası yok.”

Meslektaşları ne diyor?

İlahiyatçi Mehmet Emin Ay, Beyaz Hoca’yı üstü kapalı şekilde eleştirerek, "Bu tür programlarda Allah'ın rızası olmaz. Dolayısıyla oraya çıkan ilahiyatçı da günahtadır" dedi. Dinin medya tarafından raiting yaratmak adına kullanıldığını ifade eden Ay, "Bunu hiçbir aklı başında ilahiyatçı onaylamaz. Orada verilen fetvanın değeri yoktur. Medyamız dönem dönem dini de alet ediyor. Zekeriya Beyaz Hoca ve Yaşar Nuri Öztürk bunu zaman zaman yapıyor." açıklamasında bulundu. Profesör Ali Akyüz de, "Din konuları hassas konulardır. Eğer eğlenceli bir ortamda ciddi konulara girerseniz; ciddi konu olmaktan çıkar mizaha girer" dedi.

Bugün

Bu haber, haber7.com'da 7849 defa okunmuştur.

Basit yaratıklardan Allah (c.c.) a sıgınırım...

...

Ask mâsukadir, meyil de içten içe O na,
Derbeder olsa da harabe ve dahi hatta,
Yetmez zikrin adina tadin damagimda,
Bu sevda Allah a dir yalniz Allah (c.c.) a...

niteç namso
kardeşim bu bedbaha hoca diye hitabediyorsun eğer bu hoca kelimesini islami ilimler öğreticisi olarak kullanıyorsan hata ediyorsun istiğfar oku yok rezalet hocası manasında söylüyorsan doğru söylüyorsun. bubedbah çok insanlara ciddi zararlar verdi. ALLAH,ın rahmeti geniştir. ciddimanada pişman olur islama döner kurtuluşa erer. ömrünün sonuna kadar böyle giderse zebanilerin misafiri olacağına inanıyorum.Hidayette nasibi varsa ALLAH C.C . biran evvel nasip etsin nasibi yoksa durum belli.

hani bizim burlarda bazı beyaz şeylerden kaçacaksın diye bunların yanına bence uzak durma konusunda zekeriya beyazıda dahil etsek çok yi olur bence adam dini terimleri dahi yanlış kullanıyor cıktığı zaman ben kanal değiştiriyorumherkesede bunu tavsiye ediyorum


Blog Paylaşımları

MollaCami.Com