Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Elif Lam Mim

Euzubillaiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Elif Lam Mim

ibn arabin harflerin ilmi adli kitabindan Elif Lam Mim hakkinda 486:Elif Lam Mim deki Elif tevhide bir isarettir.Mim helak edilemez bir mülke isarettir.bu iki harf arasindaki Lam ise ikisi arasinda rabita olmasi icin bir vasitadir.üzerine Lam in hattinin düstügü satira bakarsan .elif in gövdesinin orada onun ucuna ulastigini görürsün,Mim ise oradan asgiya dogru inmeye baslar.sonra orada en güzel bicimden asagilarin asagisina kadar iner ki burasi Mim in kökünün bitis noktasidir.nitekim Allah Teala söyle buyurmaktadir.'biz insani en güzel bicimde yarattik:sonra onu asagilarin asagisina gönderdik''(Tin 95/4-5)

Rabbi Zidni Ilmi


*****************



Yararli olmasi

"...Bakara basindaki harfler bize bunun sifresini vermektedir.“ELIF”(Allah'tan),yani vericiden,“Mim” (Muhammed'e),yani aliciya,arada “Lam” var,“La” okun yönüdür. Yani yukaridan asagiya oldugunu gösterir.“El” olsaydi, Resulullah'tan Allah'a KITAP gitmis gibi olacakti.“Elif” ve “Lam” birlikte,“1” oluyor.“Lam” dogrudan “0”,çünkü “Lam” kapali bir harftir,“M” ile biter.“M” ile bitince de ona sadece “MIM” eklenebilir.“Mim” de “M” ile bitince bu kez“M“ile baslayan hiç bir harf olmadigi için ona CIFIRDE kapali harf deriz.

“EL”(1)den“laM”in“M” sine“MIM” harfiyle KAPALI oldugunu gösteriyor.Bunun için OKUN YÖNÜ dedim.Yani Resulullah ve elçiler Allah'a VAHYEDEMEZ.“NUN” da kapalidir ve boyutsuzdur onun için “NUN” hem nokta hem de nokta ile yazilan SIFIR demektir.CIFIR ilkeleri ve yöntemi zor bir KUR'AN bilim dalidir.

29 surede var...Aslinda bazilari AYNI,“Elif lam mim Ra” gibi,bir kaç sure basinda birden geçmektedir.Bu harflerin birer Ebced dönüsümü vardir.Ondan RAKIM çikar. Rakimden de SIRRI BIZDE >>> KEHF denen hologram çikar.

“fi zalike le ayatel li kavmiy yetefekkerun“.ILK harfi mukatta,sadece nokta idi(NUN KALEM).Nun-Kalem suresi basi. Onun örneklerini vermistim.Hani bir kalemi gözünüzle 90 derece açi yapacak biçimde tutarsaniz onu NOKTA olarak görürsünüz.Bir kalem ayni zamanda bir kitabin(Levhi Mahfuz'in) kesitidir.O kitap da aslinda bir KÜRSI'nin
üstüdür demistim.Bir NUN harfi bunlari HABER VERECEK güçte. Harfi mukattalar bunun için yazmakla bitmez.

1. NUN(noktasal tekillik)Kalem(yazilim,program)

2. CINLENMIS degilsin

Ayetin özü bu...Cin >>> NAR'dan (enerjiden) yaratildigi için, mecnun Cinlerin hükmedemeyecegi birisin diyor ayet.

1. Nun velkalemi ve ma yesturune.

2. Ma ente bini'meti rabbike bimecnunin.

Mecnun >>> Gördügünüz gibi NUN ile bitiyor.Ilk sure de böyle yapmisti.Ikre (Oku) diye baslamis ve sonra ikinci kez IKRE demisti.Yani aç parantez-kapa parantez denen bir TÜMCE olayidir bu.

1. Ikre' bismi rabbikelleziy halak

2. Halekal'insane min'alak

3. Ikre' ve rabbükel'ekrem

Iste burada iki tane ikre var.Birinci ayetin basi aç parantez ve üçüncü ayetin basi kapa parantez anlaminda iki kez IKRE kullanilmis.Böylece küme(set,cümle) kavramindan bildigimiz BOS CÜMLE mantik matematigi kurulmus.Kalem de NUN diye basliyor(Aç parantez)Mec+NUN diye parantezi kapiyor.NUN ve NUN arasi da bir bos cümle(tümce,set) dir...Ve Alak(ikre=Oku) suresinde BOS bir harf vardir ve onunla baslar.Bu yazilmamis harf nedir bilen var mi?

Ipucu: Allah'in 114 ismi ve sifatlarla toplam 137 isimin hiç biri o HARFLE baslamaz.Yani o harfle baslayan Allah adi yoktur.Lam var...El Latif,Allah'in adidir.Allah'in “G“(Gayin,gayn) ile baslayan sifati var.Ama “Y” ile baslayan hiçbir ismi yok. “Gafur” mesela...Fakat esmaül hüsnaya bakiniz“Y”harfi ile baslayan HICBIR ISMI yoktur.

Pekiyi“Y”ile harfi mukatta var mi? VAR: “Ya-Sin”.Tabii beraberinde 14 anlami da var.“Ya”neden Allah'in degil de kullarinindir? DILEYEN isteyen ve“Ya Rabbi”,“Ya Allah”,“Ya Rahman”,“Ya Rahim” diyen biz miyiz,ALLAH'imiz mi?

Size bir ipucu daha.Melekler,cinler ve tüm bitki ile hayvanlarin yapamadigi bir sey yapiyoruz biz.Birincisi bilim,ikincisi teknoloji ve üçüncüsü SIN? SN'den sonra bir de hamzelif var,San'... gibi.Artik bir harf hariç hepsini saydim...Evet,“San'at”.“Sin elif nun-hemze”ve“at” eki.Allah bizlere EY SAN'ATCI diyor.Sadece insanlar yapabilmektedir. Melekler,cinler dahi SAN'ATCI degildir.Bilim adami vb.degildir.Teknolojileri yoktur: Basit bir kay kay bile yapamazlar,tablo çizemezler,“Dancing Queen”ve“Delta Queen”
sarkilarini besteleyemezler.

Süleyman sanatçiydi.Cizerdi heykelleri vazolari vb.Ifritler onu "Pres kalibi" gibi ya da enjeksiyon makinesi gibi kaliplarlardi.Sanatçi Süleyman nebi idi.Ötekiler takim tezgah makinesi gibi çalisan yaratiklardi,Ifritler yani...Seytanlardan sanatçi çikar mi? Ciksaydi,o güzelim Cennet'ten hiç kovulmak ister miydi Iblis? Cennet onun için TOPRAK ve SU idi,onun Cennet’i olsa olsa yanardag dipleri olurdu.Toprak ve SU'ya düsman bir ATES idi Iblis. Adem'e düsman! Maddeye düsmandi. Eger secde etseydi Adem'e, kendisi de CISIMLENENECEK yani Enerji >>> madde halinde BEDENLENECEKTI.

E=mc2 uyarinca BEDENI olacakti.NÖTRINO beden beden degildir,HICBIR SEYDIR,adi üzerinde SEY'dir.SEY'den yapilma anlaminda,onlara Seytan diyoruz.Sey demek tanimsiz demek, kendisinde bir beden yok ki,bedensiz bir SEY iste...Onun için verdigi verecegi kendi gibi bedensiz bir YEL >>> VESVESE'dir...

TaHa 114

Alinti

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com