Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KUR´AN MÜSLÜMANLARI

zamanimiz öyle insanlar türediki bize sadece kur´an yeter, her sey kur´anda var deyip rasülüllahin sünnetini bir tarafa birakmak isteyenler yokmu ? ista onlar kur´an müslümanlaridir.
Evvela mezhepleri inkara kalkismislar.Rasülüllah zamaninda mezhepmi vardi.? onalrd akillari ile ictihat etmisler bizde ictiha´t ederiz gibi sözlerle yola cikip mezhepleri yok saymislar.bunu kabullendirdikden sonra simdide Rasülüllahin hadisi seriflerine dil uzatip yok sayip sadece kur´an bize yeter demeye baslamislardir.

Ebu Hureyre, 3574 hadis–i şerif yazmıştır. Abdullah bin Ömer 2600 hadis nakletmiştir. Enes bin Malik 2286, Hz. Aişe Validemiz 1660, Cabir Bin Abdullah 1540, Ebu Said el–Hudri 1170 hadis–i şerif... 124 bin sahabenin her biri bir tane hadis söylemiş olsa, bu da yüzbinin üzerinde hadis yapar. Bir tek hadis rivayet etmeleri mümkün olmadığına göre bu sayı yüzbinlercedir. Yüzbinlerce hadis vardır. Ama şimdi adam kalkıyor; “Peygamberlerden 10 tane hadis geldi. 20 tane geldi. 100 tane geldi” diyor. Lutfedip bu sayıyı 500 taneye çıkartanlar da var. O zaman da insan, bunlar herhalde bazı güçlerin ya bedava yahut da paralı avukatlığını yapıyorlar diye düşünmeden edemiyor.
“Okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkacaklar”
Bir mevzu ile alakalı olarak zaman zaman şu sözü de duyuyoruz: “Kur’an bize yeter. Kur’an’ın açıklamadığı hiç bir şey kalmamıştır”
“Kur’an bize yeter” diyen arkadaşlara, şu ana kadar verdiğimiz misallerle cevap vermiş olduk aslında. Ancak bu konuda bir hadis–i şerif hatırımıza geldi. Peygamber Aleyhisselam Efendimiz buyuruyor ki: “Öyle bir gün gelecek ki, o zaman rahat koltuğuna yaslanarak, ’Helal ve haram hükmünü, hadislerde aramaya gerek yok. Kur’an’a bakarak anlarız’ diyenler çıkacaktır. Onlar okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkacaklardır.” (Ebu Davut, Sünnet, h. no: 4605; Tirmizi, ilim, 10; Hakim; Müstetrek, 1, 108).
“Kur’an bize yeter” diyenler, okun yaydan fırladığı gibi dinden çıkacaktır. Gaflette iseler Allah ayıktırsın. Bu okuduğum hadis, sahih hadistir.
Veda Hutbesi’nde Peygamber Efendimiz, “Size iki emanet bırakıyorum; Kur’an ve Sünnetim” buyuruyor. Bir başka hadis–i şerifte Hz. Peygamber, “Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır” buyuruyor.
Efendimizin “İki emanet bırakıyorum. Bunlardan bir tanesi Kur’an, diğeri de Benim sünnetimdir” demesinin anlamı şudur: Biri işin müşahhası, diğeri mücerredidir. Sünnetsiz, Kur’an’ı anlamak, yaşamak mümkün değildir.

Selam hidayete ve sünnete tabi olanlar üzerine olsun.

Selamün Aleyküm Fexza.. Sizler Hadislerin tümüne inanan müslümanlarsiniz.. LÜTFEN biraz anlayisli olarak cevap verin. fikirlerinize karsit olanlara Dinden cikmis, kafir muamelesi yapmayin.. Ben soruyorum sana, binlerce hadis var, bunlardan hangilerinin dogru olup olmadigini nasil anlayabilirim. hadisler madem cok güvenilirde ne ARITMA yapiliyor, bazilarinin uydurma oldugu söylenip kaldiriliyor.. digerlerinin uydurma olmadigini nerden bilebilirim.. Siz mümin kardeslerim bu hadislere bütün kalbinizle inanan insanlarsiniz, bütün kalbinizle dogru olup olmadigi kesin olarak bilinmeyen bu hadislere inanma sebebiniz nedir.. söyleyin acIkLayin, dogru yol sizinkiyse, o yolda yürüme $erefini banada nasip eyleyin..
Hz Muhammed Mustafa (sav) efendimiz in söyledigi iddia edilen o kadar celiskili hadisler varki, onlari görünce dedigim tek sey "benim peygamberim böyle bisey söylemis OLAMAZ".. bu bakimdan diger hadislerde güvenilirligini yitiriyor bana karsi..
hristiyanlarin, yahudilerin Sapkinliginin en büyük sebebi tahrif edilmis kitaplar, o kitaplara uydurdugu ayetleri yazan papazlar, hahamlar degilmi..

$ÜKÜRLER OLSUNKi BiZiM DEGi$MEMi$ KURANI KERIMIMIZ Var..

ve biraz beni anlamaya calisin, islam dünyasinda bu gün dü$ülen yanLI$Larin sebebi bir cok hadis ve insan yapitlari degilmi.. ? Allahin verdigi akIL nimeti neden cöp edilmekte, neden alinan bilgi sorgulanmadan uygulanilmakta..

Bu Gün Camiilerde, hocalarin vaazlarini dinlerseniz, bütün vaazlarda söylentilerin, uyduruk hikayelerin anlatildigi ve insanlari yanlis yönlendirdiklerini göreceksiniz..



100.Allah pisligi aklini kullanmayanlarin üzerine yagdirir
Yunus Suresi

sevgili kanan kardesim, benim tanaidigim misyoner arkadaslarim(!) da senin iddia ettigin gibi ayni sözleri kurani kerim icin söylüyorlardi. iki üc ayeti yan yana getirtip diyorlardi ki bakin kardeslerim kuranda celiski var. Madem ki kurandan baska kaynak tanimazsin, böyle soran bir kisiye sen nasil cevap verirdin?

Kuran-ı Kerim'i anlamak için çok yol katetmek gerkir. ( ki bu işe senelerini veren insanlar var) Kuran-ı açıp okuduğun zaman yanlış manalar çıkartabilmemeiz pek mümkün bişey. Peygamber Efendimiz bize Kuran-ı en güzel anlatan bir elçidir. Bizler sadece Kuranı okuyarak anlayabilseydik(haşa) Allah(c.c.) Peygamber Efendimizi ve diğer bütün Peyamberleri elçi olarak göndermezdi. Fexza kardeşim ne güzel anlatmış işte. Buradan yanlış anlaşılmamak için şunuda söyliyim: Kuranıı Kerimi okumayı bırakmamak gerekir. Elmalılı Hamdi nin meal kitaplarınıda okumak lazımdır. Kuranı Kerimi arapçasıyla okumanında büyük ehemmiyeti vardır.

Tavsiye etmek istediğim diğer bir kitapda: İSLAM TARİHİ- Asım Köksal ( bu kitap hem Efendimiz( s.a.v) in hayatını anlatmaktadır hemde hangi ayetin ne zamn neyin üzerine indiği yazılmaktadır.

Sahihlik meselesine gelince de çok doğru kaynaklar var efendim. Tirmizi, Kütüb-i Sitte bu kitaplar sahihdir. Mehmed Emre'nin Kırk Mevzuda Kırk Hadis, Fazilet yayınevinin Binbir Hadisi Şerif. bU KİTAPLARIDA OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.
............................................................................................................................
Selam hidayete ve sünnete tabi olanlar üzerine olsun.

amin amin amin...

Ablacım Allah razı olsun

SAYGILARIMLA....

Allah kıyamet suresi 17-18-19 da Kuranı okumamız gerektiğinden ve açıklamasını kendisi yapacağından bahsediyor.
misyonerler Kuranda çelişki bulmak için okuduklarından bulamazlar. sizlerde dininizi öğrenmek için okumadığınız taktirde hiçbir şey anlayamayacaksınız. bu Allahın vaadidir ve Allah vaadinden dönmez.

müge abla, herseyden önce sorunun muhatabi kanan kardesimdi. kavga etmegi cok seviyor olmalisin. 9 ay nasil bekledigini bilemiyoruz ama biraz sabirli ol ve soruyu o sorunun muhatabina birakiver..

alanyaya selamlar

sayın kenan kardeşim kuranı mubin anlaşılması ancak hadisi şeriflere muhtaç bir sırrı ilahi ve rumuzu rabbanidir. takdir edersinizki abdest almayı emreden rabbimiz farzları bildirmiş adabını ve bu abdestin ifsadını şekillerini sebeblerini bildirmemişdir eğer kuranı mübinle amel edip başkasını tanımasaydık abdestimiz hiç bozulmayacaktı hem yalnız bu abdest bahsi değil bütün ibadetlere bakıldığında hadisi şerifi(yani peygamberimizin uygulamalarını)görürüz. Dolayısıyle hadisi şerifsiz ibadet edebilme sünnetsizkulluk ifa edebilme gibi bir imkanımız yok. Hadisi şeriflerin sağlıklı olmasına gelince sıradan bir insanın hayatda konuşmadan hiçbir iş yapmadan ömür sürmesi mümkün değilken hayatı tamamen vahye dayalı yaptıkları ve konuştukları senet altına alınıp eshabı soffe tarafından ezberlenen daha sonra hadis alimleri tarafından değişik mekan ve memleketlerden aynı hadisi şerifi senetli ve çok kişinin aynı şekildeki tevetür rivayetleri ile derlenmiş olan kütübü sitte tamamen senetli olanlardır.Takdir edersinizki ahmet bin hambelin müsnedi veya sahihi müslim derlenirken ravilerin karakteri teamülleri ve ğüvenirliği esas alınmıştır.BUHARİ bir defasında senetli bir hadisi şerifi rivayet eden bir şahsa uzun bir yolculukdan sonra ulaşmış olmasına rağmen ATINA BOŞ TORBA İLE ALDATAN BU ÜMMETE YALAN SÖYLEMEKDEN ARİ DEĞİLDİR.Diye bu hadisi şerifi kitabına almamıştır.Bu denli karaktere ve yapıya önem verenler uydurma ve yalan sözlere nasıl hadisi şerif diyebilirler .Ömründe yalan söylemeyen şahsiyetli insanlaren az bir senet veya birkaç kişinin rivayeti ile hadisi şerifi yazmışlardır
Hadisi şerifler arasındaki çelişkiye gelince fesahat ve belağat okumadan alet derslerini bilmeden (ilmi vazı isagoci alaka )gibi kelimelerin ifade edebilecegi manaları keşfetmeden ve yine bu kelimelere amil olarak gelip mana değiştiren harfleri hakikat mecaz ve kinaye ile ifadeedilen manaları bilmeden yalnız lafzına bakıbda çelişki var demek bizim anlayış eksikliğimizden dolayıdır.Örneğin DÜNYA ÖKÜZÜN BOYNUZLARI ÜZERİNDEDİR.Bunu kelimelerinin lafzına bakıbda dünyayı bir öküz boynuzuna bindirmek bizim eksik anlayışımızdır.Oysa efendimiz bu hadisi şerifi ile.DÜNYA HAYATININ DEVAMI ANCAK TARIM İLEDİR Manasında kullanmışlardır zira o dönemlerde traktör vesair makinalar icad edilmemişti bu ifadelerde çelişki değil daha nice manalar olduğuna işarettir,

Piri Reis, Ben her ateist formundan alnimin akiyla ciktim. sizin bile tanimadiginiz, inanmayacaginiz sözde hadislerle islami elestirdikleri bi ortamda verdigim tek cevap, "kurandan celiski bulun bulabiliyosaniz" olmustur. karsima konulanlarin hangileri oldugunu tahmin edebiliyosunuzdur. cehennemle ve kadinlarla ilgili ayetler. VE I$TE BEN ORDA GÖRDÜMKi, INSAN GERCEKTEN BAKIPTA GÖREMIYOR, INSAN GERCEKTEN GÖRMEK ISTEDIGINI GÖRÜP KENDINI KANDIRABILIYOR.. ve bunu malasef bir cok müslüman kardesimizde yapiyor..
BEN ANLIYORUM(EN AZINDAN ÖYLE SANIYORUM), bazi insanlarin anlamayacagini, kalp gözlerinin köreldigini kuranim bana sölüyor..

piri reis kardesim, bi kavemi ic istersen viyanadaysan ? :)

Sayin Fexza,
Yazdiklarinda kIsmi olarak cok haklisin, bu gün dinin bir cok ibadet sekli, haramlari, tavsiye edilmeyen davranislari hadislere göre belirleniyor.
aranizda hadislerin hepsinin dogru olduguna inananlar oldugunu sanmiyorum?
sizin gibi düsünürsem en pozitif ihtimal 1% i uydurmadir.. diyelim bu 1% icinde olan uydurma hadislerden birine bakarak, yeni bir haram belirledik. örnegin dedikki
elimizde bi hadis var arkadaslar, diyorki, "Agaca cikana ahirette mükaafat yoktur".
Ondan sonra insanlar agaca cikmasa, Bu dini bozan büyük bi yanlis degilmi?..


"dünya öküzün boynuzlari üzerindedir"

her ne kadar hadislere sicak bakmasamda, bu hadis hakkinda söylediklerin dogru.. insanlar isine geldigi sekilde anlar..




100.Allah pisligi aklini kullanmayanlarin üzerine yagdirir
Yunus Suresi

hangi ateist forumunda alnin akiyla ciktin kanancigim? alnin aki ile ciktinsa oradan kac ateist sana inandim kenancigim evet dogru söylüyorsun dedi? elde var kac?

VE I$TE BEN ORDA GÖRDÜMKi, INSAN GERCEKTEN BAKIPTA GÖREMIYOR, INSAN GERCEKTEN GÖRMEK ISTEDIGINI GÖRÜP KENDINI KANDIRABILIYOR..

bu kaniya nasil vardiniz?

Hakli oldugumu görmem icin illa birilerinin haklisin kenancim demesine gerek yok, cok forumdan(ayni bu forumda oldugu gibi) konusmayin bu muhonun yoldasiyla diye, en ufak sorularima bile cevap veremeden(kendilerine göre verdiklerini saniyolardi) uzaklastirildilar..

----VE I$TE BEN ORDA GÖRDÜMKi, INSAN GERCEKTEN BAKIPTA GÖREMIYOR, INSAN GERCEKTEN GÖRMEK ISTEDIGINI GÖRÜP KENDINI KANDIRABILIYOR..---

bu sözüm sirf ateistler icin degil aslinda, hristiyanlar, yahudiler ve yeri geldiginde müslümanlar icin bile gecerli..

insanoglunun bazen gercekten kactigini biliyorsunuzdur.. ben bu sözü sizler gibi kardeslerim icin aciklayim.. siz bu güne kadar bütün kalbinizle hadislere ve buna benzer insan sözlerine inanmissiniz ve hayatinizi bu sözlerin, bu kurallarin üzerine kurmussunuz. Bu Yüzden bu sözlerin Yanlis oldugunu düsünmek bile zor gelir size. Nedenmi? Yanlis oldugunu kabul ettiginizde geride kalan yasaminizi bi nevi yanlislarla gecirmis oldugunuzu kabullenmeniz gerekecektir.. buda her ademoglunun basarabilecegi bisey degildir. bu nedenleki, dedigim gibi insan, bakipte göremez bazen, baktigi $eyi kendi i$ine geldigi gibi görür.


Bir ateist, en acik mucizeyi bile " Hadi leen " diye gecistirebilir. Cünki o Ya$a kadar savundugu fikrin bi anda yikilmasina dayanamaz..

umarim anlatabilmisimdir ne dedigimi..

türkcem cok iyi degildir kusura bakmayin..


100.Allah pisligi aklini kullanmayanlarin üzerine yagdirir
Yunus Suresi

ben buraya ayetler yazdım ama Allahın ayetlerini bile siliyorsunuz.
bu kadar da olmaması lazım
bu konuda kendinizi sorgulayın ve tekrar düşünün.

evet ben sildim. burasi yapboz tahtasi degil, kurani kerimde cocuklarin oynastigi yapboz oyuncagi degil, 5-6 ayeti yanyana getirtip iste bakin benim iddiami ispatliyor derseniz homoseksülleri bile göge cikartaverirsiniz bu yöntemle..


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com