Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Imam-i Rabbani Hazretlerinden

Imam-i Rabbani Hazretlerinden inciler 56

Meselâ,islâmiyetin emrettigi zekâttan bir kurusu, islâmiyetin gösterdigi yere vermek,kendiliginden,binlerce altin sadaka vermekten,hayrât yapmaktan,katkat ziyâde,nefsi tahrîb eder.Islâmiyet emrettigi için,bayram günü,oruç tutmayip yiyip içmek,kendiliginden, senelerle oruç tutmaktan daha faydalidir.Iki rekât sabah namazini cemaat ile kilmak sünnet oldugu için,gece sabaha kadar,nâfile namaz kilarak, sabah namazini cemaatsiz kilmaktan daha iyidir.

Hulâsa,nefis temizlenmedikçe ve seflik,üstünlük hulyâsindan kurtulmadikça,felaketten kurtulmak imkânsizdir.Sonsuz ölüme gitmeden önce,nefsi bu hastaliklardan kurtarmagi düsünmek lâzimdir.Mübârek(Lâ ilâhe illallah)sözü,insanin içindeki ve disindaki,bütün yalanci mâbutlari kogdugu için,nefsi temizlemekte,en faydali,en te\'sîrli ilâcdir.Tasavvuf büyükleri,nefsi tezkiye etmek için,bunu söylemeyi seçmislerdir.Fârisî beyt tercümesi:

(Lâ)süpürgesi ile,yolu temizlemezsen,

(Illallah)sarayina varamazsin!

Nefis,yoldan çikip,inada baslarsa,bu kelimeyi söyliyerek îmani tâzelemelidir.Peygamberimiz(Lâ ilâhe illallah diyerek îmaninizi yenileyiniz!)buyurdu.Bunu her zaman söylemek lâzimdir.Cünkü, nefs-i emmâre,her zaman pistir.Bu güzel tevhîd kelimesinin fazîletlerini su hadis-i serif bildiriyor:(Yerleri ve gökleri,terâzînin bir kefesine,bu kelime-i tevhîdi,ikinci kefesine koysalar,bu kelimenin bulundugu kefe,elbette agir gelir).


Levhanin maddi degeri yoktur.Ama gösterdigi istikamet çok mühimdir.


Müjdeci Mektublar-52

Selam Sevgi ve Dua Ile

Allahü teâlânin dünyaya düsman olmasi,dünyanin bu kadar alçak olmasi,nefsi isteklerine kavusturdugu,nefsi kuvvetlendirdigi içindir.Allahü teâlânin düsmani olan nefse yardim eden de,elbette Allahin düsmani olur.Peygamberimiz, fakirlikle ögünmüstür.Cünkü, fakirlik, nefsin isteklerini yaptirmaz.Onu dinlemez.Burnunu kirar.

Peygamberlerin gönderilmesi ve islâmiyetin emirleri, yasaklari,hep,nefsi kirmak,ezmek içindir.Onun taskinca isteklerini önlemek içindir.Islâmiyete uyuldukça,nefsin istekleri azalir.Bunun içindir ki,islâmiyetin bir emrini yapmak,nefsin isteklerini yok etmekte,kendi düsüncesi ile yapilan binlerle senelik riyâzet ve mücâhededen daha kuvvetli te\'sîr etmektedir.

[(Riyâzet),nefsin isteklerini yapmamak,(Mücâhede),nefsle ugrasmaktir.Nefsin istemedigi seyleri yapmaktir].Hattâ islâmiyete uygun olmiyan riyâzet ve mücâhedeler nefsin isteklerini arttirir.Onu azdirir.Hindistândaki Berehmen papazlari ve cûkiyye ismindeki sihirbazlar,riyâzet ve mücâhedede çok ileri gitmis,fakat hiç faydasi olmamistir. Hattâ nefslerinin kuvvetlenmesine,azmasina sebep olmustur.

[Hindistândaki dinsizler,dört ruhanî siniftan en üstününe, Berehmen derler ki, erehmânî mezhebinin reîsi demektir. Cûki,hind kâfirlerinin dervîslerine verilen ismdir].

müjdeci mektublar-52


Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com