Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


NEREDESİNİZ DİYALOGÇULAR HANİ NEREDE

neredesiniz diyalog çular neredesin f. gülen neredesin r. tayyib erdoğan hani sizin dostunuz vardıya işte o dost. . .

allahü teala hak dinden uzaklaşıp mü-min din kardeşlerin ne zarar verenlerden eylemesin.

ee bu sözümüz mü_minlere tabiiii

müslüman lara diyeceğimiz yok ......

Papa bir Bizanslı gibi saçmaladı

Papa Bizans İmparatoru Manuel gibi konuştu ve "Bana Hz. Muhammed’in ne yenilik getirdiğini gösterin. Sadece şeytani ve insanlık dışı şeyler bulursunuz" diyecek kadar zırvaladı


Papa 16’ncı Benedikt, anavatanı Almanya’da sürdürdüğü ziyaret kapsamında Bavyera eyaletinin Regensburg kentinde üniversite öğrencileriyle biraraya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, İslam’la şiddeti bağdaştıran açıklamalar yapan Papa, “cihadın mantık dışı” olduğunu belirterek, “Şiddet, ne Tanrı’nın ne de doğanın ruhuna uygundur” dedi.

Papa, inanç ve mantık üzerine olan 32 dakikalık konuşmasında, Bizans İmparatoru Manuel Paleologos ile Hıristiyanlık ve İslam eğitimi almış bir Farsi'nin sohbetinden alıntı yaptı.

Papa 16. Benediktus, Manuel'in bu sohbette Hz. Muhammed'i eleştirdiği şu sözleri aktardı: "İmparator, cihad konusu hakkında konuşmaya gelir. Ve şöyle der, alıntı yapıyorum: 'Bana Muhammed'in yeni diye getirdiği nedir, sadece onu gösterin. Burada sadece şer ve insanlıkdışı şeyler bulursunuz. Tıpkı kendi inancını kılıçla yayma yönetiminde olduğu gibi'".
Papa daha sonra “Müslümanlar’ın kutsal savaş söyleminin mantıkla bağdaşmadığını” bir kez daha vurguladı.

ALINTI OLDUĞUNU VURGULADI

Papa, bu sözleri aktarırken iki kez "Alıntı yapıyorum" deme zorunluluğu hissetti. 16. Benediktus, 'kaba' bulduğunu belirttiği bu cümleleri ne açıkça onayladı ne de açıkça reddetti. Papa, "İmparator sözlerinin devamında, inancı şiddetle yaymanın mantıksızlığını detaylarıyla anlatıyor. Şiddet, Tanrı'nın ve ruhun doğasıyla uyuşmaz" derken, Farsi'nin İmparator'a cevabını aktarmadı.

DİN ADAMLARINDAN TEPKİ

New York Times gazetesinin görüş aldığı Katolik ve Müslüman din adamları, Papa’nın İslam’la ilgili sözlerinin hakaret olarak da algılanma riski bulunduğunu söyledi. İtalyan Padua Üniversitesi Din Sosyoloji Üniversitesi Profesörü Renzo Guolo ise, Papa’nın hem İslam’ın mantıktan uzak olduğu yönündeki sözlerine hem de sunduğu alıntıya tepki gösterdi. Guolo, “Belki bu Papa’nın en sert eleştirisi oldu, çünkü burada sadece aşırı dincilerden değil, İslam’ın genelinden söz ediyor. Tanrı’ya şükür bütün İslam dünyası aşırı dinci değil” dedi. Vatikan sözcüleri ise, Papa’nın İslam’ın şiddet dolu bir imaja sahip olduğunu söylemek istemediğini belirterek, gelebilecek tepkileri yumuşatmaya çalıştı.


sakın zorunuza gitmesin bu sadece bir örnek belkide sizin için talihsizlik. fakat gerçek

size sesleniyorum akp liler ve nurcular kızmıyorum hakarette etmiyorum sadece
kimin ardından allahın huzurana hazırlan dığınızı gözden geçirelim sizi kimler allahın huzura hazırlıyor kimin izindeyiz..

sözlerimden hakaret anlaşılmasın sakın yalnızşta ısrarcı olmayınız.



ADIGÜZEL

Bu papa denilen kişi örümcek kafalının biri pabuç gibi dilinden başka gösterecek birşeyi kalmamış zaten.
Be kafir aldığın nefes bile Peygamber efendimizin yüzü hürmetine.Ukala ugursuz.






Kolay arapca ögrenme:
http://www.learntome.com/product_info.php?cPath=42&products_id=55

İşte onu bilse kafir olmaz..Kafir her zaman kafirligini yapar....

Son yillarda Islam Alemini provoke etme hususunda cok titiz calisiyorlar.

Aylar öncesinde Karikatür krizinde de yazmistim..., gelecekte daha vahim provokasyonlara ve olaylara gebedir Islam alemi.

Dikkatli olmak lazim.
Zaten bunlarin kim olduklari bellidir..., bindörtyüz yildir Islami rahat birakmadilar birakmayacaklarda.

dünya var olduğu sürece bu tür kafirler hep çıkacaktır.bunlarla mücadele etmenin yolu birlik ve beraberliktir.bakın ırak'a filistin'e noldu?ordaki müslümanlar kendi aralarında bölündüler.birleşemedikleri içinde muzaffer olmıyacaklardır!papaların görevi budur zaten diğer dinleri(özellikle isalamı) kötüleyip kendi dinlerini! yaymak....
"YA RAB! SEN BİZİM İMANIMIZI BU TÜR İNSANLARA KARŞI KUVVETLENDİR"!!!

arkadaşlar papanın konuşmasını liaik hükümetimizin diyaloğ çu bakanlarından abdullah

gül bey yapılan açıklamaları kınama zahmetinde bile bulunmıyor talihsiz bir açıklama

diye hitap ediyor haberleri seyrederken ayrıntıları atlamayalım lütfen...

ve bazılarının koluna girmek ve bu şekilde poz verebilmek için gayret sarfettikleri insan

oğlu cenab-ı hakka kul dahi olamamış o insan oğlu nasılda sırtından vuruyor kardeşlerim

eğer bunlar ile diyaloğ olacak olsa idi efendimiz hiç

hicret edermiydi
savaşır mıydı
taşalanırmıydı
mağralarda gizlenir miydi
sabahlara kadar uykusuz geceler geçirirmiydi " yarabbi halak eyleme allahım belki iman

ederler diye dua edermiydi diyaloğ kurup siz gevur ben mü-min olayım kardeş kardeş

mekkede geçinelim deyip kalmazmıydı . . .

yaptıkları işlere kılıf arayanlara ithaf olunur...

yine tekrar birdaha yazıyorum burada bunları dile getirerek kimseyi kışkırtmayı veya kimseyi karalamayı düşün müyorum http://www.mollacami.com/?q=node/10467


ADIGÜZEL

Yaklaşık on yıl evvel Türkiye’de kurulan ve geçen süre içerisinde bir çok ülkeye de elini–kolunu uzatan “Dinlerarası diyalog ve hoşgörü” şirketi tam da rayına girmiş tıkır tıkır işlerken, Hıristiyan aleminin Müslüman olmasına fazla bir şey kalmadı diyerek milleti ne de güzel işletirken, Papa Almanya’dan kafasını bir uzattı ve bütün planları alt–üst etti.


Elbette Papa, misyonunu icra etti, İslam hakkında,Peygamber Efendimiz hakkında ne düşündüklerini, nasıl düşündüklerini çok bilinçli olarak bir kez daha dünyaya ilan etti.

Konuşan sıradan bir Hıristiyan olsa dersiniz ki, cahildir, dili sürçmüştür, birilerinin dolduruşuna gelmiştir falan. Ama, hem Hıristiyan aleminin ruhani lideri hem de Vatikan din devletinin başkanı olunca durum değişiyor. Adam açıkça, aynı zamanda bağnazca ve küstahça diyor ki, biz İslam diye bir dini, dolayısıyla onun Peygamberini tanımıyoruz.

Papa bu son çıkışıyla; “dinlerarası diyalog için papalık konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere” Vatikanlara giden, bu misyonun tahakkuku için yardımlar vadeden, hatta İslam’ın doğru anlaşılması için Papa’dan himmet talep edenlerin boşuna oyalandıklarını ve milleti de oyaladıklarını ispat etmiş oldu.

Yaklaşık on yıldır, diyalog ve hoşgörü kılıfı altında bu millete, akşam–sabah kilise, papaz, çan ve haç servisi yapanların iddialarının da yaptıklarının da abesle iştigal olduğunu bir kez daha milletimiz görmüş oldu.

Hep beraber görmüş olduk ki, insanlık ile İslam’ın arasına bir kara kedi gibi giren bizzat Vatikandır, Papalıktır ve kiliselerdir. Dolayısıyle mutlak küfre karşı ehli kitapla ittifak söylemleri hava–civadan öteye gitmeyen söylemlerdir. Çünkü, işte ehli kitap dediğiniz dünyanın en yetkili ağzı mutlak küfrünü ve kinini tüm dünyanın gözü önünde ortaya koymuştur. Mutlak kafir dediğiniz ateistler, İslam ve peygamberi hakkında konuşurlarken eminim ki bu Papa’dan daha seviyeli ve daha saygılı konuşurlar.

Diyalog ekibi, belki de tertip edecekleri “diyalog iftarlarının” tarihlerini de belirlemişti, belki de baş köşeye oturtup sofra duası yaptıracakları papaza da davetiyesini göndermişlerdi. Şu Papa’nın yaptığına bakın ki bir çuval inciri berbat etti, serpuşları uçurdu da bil cümle kelleri ortaya çıkardı.

Papa bu edepsiz ve de terbiyesiz çıkışı ile, o dünyanın ihalesini almış olan arkadaşlara bir kez daha düşünme fırsatı vermiş oldu.
Değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz.


Kültür ve Toplum

MollaCami.Com