Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Dini Nikah Çok Önemli Lütfen Okuyun

S.A Bilindiği üzere Ülkemizde Genel Olarak Evlenme Öncesi Gençler Nişanlanır Dini Nikah Kıyılır Ancak Aileler Çocuklarını Resmi Nikah Olana Kadar Karı Koca Olarak Görmezler Sizce Bu Nikahı İnkar Etmek Anlamına Gelirmi Birde Nikah Sonrası Birbirlerine Karşı Sorumlu Olan İki Genç Nasıl Davranmalı Nasıl Hareket Etmeli.
Kızın Aİlesi Kızlarını Uzun Süreli Bir Seyahate Götürmek isterse Nişanlısından İzin istemek Zorundamıdır Yoksa Biz gidiyoruz der ve çeker gider hakları varmıdır çünkü bu gençler allah huzurunda ve ailelerinin önlerinde dini nikah kıymışlardır.

Nişanlı çiftler arasında kıyılan nikah, tam bir nikahtır. Bununla nişanlılık dönemi biter, evlilik dönemi başlar.

Yalnız kaç-göçün önlenmesi ve nişanlı çiftlerin haram işlemek­sizin bir araya gelerek konuşabilmeleri ve gezebilmeleri için kıyılan ayrı bir nikah çeşidi yoktur. Bir tek nikah vardır ve o nikah kıyılınca evlilik dönemi başlar. Artık kızla erkek birer nişanlı çift değil, evli çift olmuş olurlar.

Bu nikahtan sonra erkek karısını kendi evine götürme hakkını elde eder. Kadın, kocasının evine gitmemek için, yalnızca mehr-i muaccelinin (yani peşin olarak ödenmesi şart koşulan mehrin) ödenmemiş olmasını engel gösterilebilir. Bundan başka hiç bir şey ileri sürülemez. Çeyiz bitmedi, nişan töreni ya da düğün töreni yapı­lacak gibi engeller ileri sürülemez. Eğer düğün yapılacaksa derhal ya­pılır ve koca karısını evine götürür.











Kolay arapca ögrenme:
http://www.learntome.com/product_info.php?cPath=42&products_id=55

Boşanma ile ilgili bir sorunuz varsa önce Kuran-ı Kerim deki Talâk suresini okuyunuz."Talâk", boşama anlamına gelir. Sûre boşama konusunu ihtiva ettiği için bu ismi almıştır; Medine'de inmiştir. 12 (oniki) âyettir.

En emin olana Emanet ol.



Kolay arapca ögrenme:
http://www.learntome.com/product_info.php?cPath=42&products_id=55

Nişanlı çiftler arasında kıyılan nikah, tam bir nikahtır. Bununla nişanlılık dönemi biter, evlilik dönemi başlar.

Yalnız kaç-göçün önlenmesi ve nişanlı çiftlerin haram işlemek­sizin bir araya gelerek konuşabilmeleri ve gezebilmeleri için kıyılan ayrı bir nikah çeşidi yoktur. Bir tek nikah vardır ve o nikah kıyılınca evlilik dönemi başlar. Artık kızla erkek birer nişanlı çift değil, evli çift olmuş olurlar.

Bu nikahtan sonra erkek karısını kendi evine götürme hakkını elde eder. Kadın, kocasının evine gitmemek için, yalnızca mehr-i muaccelinin (yani peşin olarak ödenmesi şart koşulan mehrin) ödenmemiş olmasını engel gösterilebilir. Bundan başka hiç bir şey ileri sürülemez. Çeyiz bitmedi, nişan töreni ya da düğün töreni yapı­lacak gibi engeller ileri sürülemez. Eğer düğün yapılacaksa derhal ya­pılır ve koca karısını evine götürür
kardesime katiliyorum

Allah Hepinizden Razı Olsun Aradığım Cevabı Açık ve net Olarak Buldum
Allaha Emanet olun

Nikahı,dini ve resmi olarak ayrı düşünmek yanlıştır diye düşünüyorum.
Nikah tektir ve fıkıhta belirtilen şartlarla tahakkuk eder.
Asrımızdaki resmi diye ifade edilen uygulama ise;tamamen ''asrın'' getirdiği bir zarurettir.Dini bir kaynağı dayanmaz.
Selam ve dua ile.......

Nikah, tarafların aile olabilmelerinin tek bağı olmkla beraber birbirlerine karşı bir takım haklarda söz konusudur.Nişanlı iken yapılan nikahlarda bu haklardan mahrumiyetin yanında, böyle bir nikah her ne kadar fıkhi şartları yerine gelsede halk nezdinde ile sayılmamaktadır,Çoğunlukla bu nikahın kıyılmasını arzu eden kız tarafı nişanda olduğu gibi bu birlikteliği heran bozabilecekleri yanılgısındadırlar.Diğer taraftan böyle bir nikahta çoğunlukla mağdur olan kızımız olduğundan hakkını arayacak bir kurum olmadığından damadın insafına bırakılmaktadır.Diğer bir sıkıntıda böyle bir nikahi genelde üniversite camiasında eğitimlerini tamamlamak için bir arada bulunan gençler mut'a nikaha benzer bir mahiette kullanmaktadırlar. Bütün bunları göz önünde bulunduran bir kısım ilim ehli böyle bir nikahın , nikahtaki esas olan aile olma amacını taşımadığını bundan dolayı geçerli olmayacağını ifade ediyorlar.HULASA GÖNLÜNDE İMAN TAŞIYAN HİÇBİR KİMSE BÖYLE MEŞKÜK BİR DURUMA RIZA GÖSTERMEZ KANAATİNDEYİM. SELAM VE DUA İLE

Dinin sahibi Allah(cc)'dür.Hiç kimse;şartlar ne olursa olsun bu yetkiyi O'nun(cc) adına izn-i şer'isi olmadan kullanamaz.Bu izin ise;Kur'an-Hadis-İcma ve Kıyas ölçülerine göre ehliyetli alimlerce tespit edilmiştir.
Zamane sözde alimlerine dikkat lazım!
Nikahın, dini ve resmi diye sınıflandırılması yanlıştır.Kainatta resmen geçerli bir hüküm var ise;o da Allah(cc)'nün hükmüdür.
İnsanlar, bir hakikatı kötüye kullanıyorlarsa bu onların hatalarıdır.Fıkha uygun nikah akdi gerçekleştikten sonra artık hukuk tahakkuk etmiştir.Böyle bir nikaha elbette taraftar olmak lazımdır!Bunda şüphe aranır mı?Ortada meşkuk bir durum var ise;ümmeti yanlış fetvaları ile hakikatten uzaklaştıranlardadır.
Resmi tabir edilen nikah ise;daha önce belirttiğim gibi asrın gereği olan bir zarurettir.Malumunuz İslam Hukuku şu an için cari değildir.Elbette bu nikahın da yapılması lazımdır.(Asrın zarureti olarak dini bir zaruret değildir.)

Ruveyda kardeşim çok güzel bir konuya parmak basmıştır. Allah razı olsun. Gerçekten bende üniversitede 4 yıllık imam nikahı kıyıp aynı evde yaşıyan bir erkek birde kız ark old duydum. Ne yazıkki bizlerin başörtüsüyle uğraşan devlet büyükleimiz bu iğrençlik karşısında sessiz kalabiliyor. Ülkemiz nerelere gidiyo belli değil. Allah şaşırtmasın

selam ve dua ile........

evet üniversite camiasında magazin camiasında v.saire yerlerde dini nikah malesef kötüye kullanılıyor. Bence meselnin asılsebebi şu ; İslami ölçüler içinde kıydığınız nikahı suç sayarlerken (mesela hiç bir camide nikah kıyamazsınız aleni şekilde) laik kafa sinagog da ki nikahı tanıyor. Sinagog nikahı laikliğe uygun dini değil. Şu adrese göz atarsanız http://www.nevesalom.org/turkce/dugunformlar.asp
herifler açıkça laikliğe meydan okurlarken biz azınlık haline gelen müslümanlar yapınca şuç oluyor veya tanınmıyor kanunen. Ama beğenmediğimiz gavurun memleketinde her türlü dini nikah resmi olarak tanındığı için bizde ki gibi ikilik olmuyor. Bu ikilik kalkmadıkça ve bazı nefsi hareketler haricinde bu mevzuyu suistimaller önlenmeyecektir.

Not. mevzu bahis adreste düğün ve nikah müracaat formları var.


" Amcanız Abdulhamid han....." Efn.Hzr.
" Abdulhamid hanı anlamak demek, herşeyi anlamak demektir." NFK

hal böyle olunca biz amcamızı , amcamızda bizi sever. kemâli


Ihya Genel

MollaCami.Com