Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ÇESIT ÇESIT CIHADLAR VAR ALEMDE

"Müslümanim Elhamdülillah" diyen herkesin gerçek insan, gerçek müslüman olabilmesi ve öyle kalabilmesi için yapmakla yükümlü oldugu farzlar, vacibler, sünnetler, müstehablar ve mendublar içinde cihadin ayri bir yeri vardir.
Cihad denilince, eli baltali giyotin cellatlari akla gelmemeli illa ki...Büyük yanlis bu...Cihad kelimesinin ikincil anlaminda vardir savas. Birincil anlami, cehddir, gayrettir. Allah yolunda, Allah ugrunda gayrete gelmenin binbir türlü yolu var.
Her yasin, her basin, her devrin, her asamanin, her makamin, her mertebenin, her meslegin, her mesrebin ayri bir cihadi vardir.
ÇOCUGUN CIHADI
Çocugun cihadi gerekirse aglayip sizlamaktir. Kendisi için elzem olan süte ulasmasi buna bagli çocugun...Kundak çocugunun cihadi bu...
ÖGRENCININ CIHADI
Ögrencinin cihadi, hangi yolla olursa olsun ders geçmeye, sinif atlamaya ve diploma kotarmaya çalismak degil, tahsil ettigi seylerin derinine girerek, o babdaki bilgilerin özüne ulasmaya ugrasmaktir.
ÖGRETMENIN CIHADI
Ögretmenin cihadi, ögrencilerini notla tehdit ederek önlerini tikamak degil, onlari iyiye, güzele ve dogruya özendirerek ufuklarini açmak ve o ufuklarda kendi geleceklerini kendilerine yakalatmaktir.
ALIMIN VE ARIFIN CIHADI
Alimin cihadi ilim, arifin cihadi irfandir. Bir millet için, bir memleket için en bas mesele, ilim ve irfandir. Ilim ve irfandan yoksun olan, bu kapida yoksul kalan milletler, bilim, teknik ve medeniyet mahrumiyetleri içinde baska bünyelerde erirler giderler. En büyük cihad, medeniyet için gayret etmektir. "Büyük Harb" diye nitelendirmistir Hazreti Peygamber bunu, Mekkenin fethinden sonra Medine döneminde...
O sebeple, ilim ve irfan yuvalarinin canli kalmasi, alimlerin ve ariflerin canli kalmasina bagli oldugu için, cihanin fethine yönelen Osmanlilar, alimleri ve arifleri, kiliç kalkan adami olarak degil de, kalem ve kelam adami olarak kabul ederek, onlari askerlikten muaf tutmustur.
CAHILLERIN CIHADI
Her sey kendi halince bir seydir, bir ise yarar. Ancak cehalet hiç bir sey degildir, hiç bir ise yaramaz. Cahiller cihadi, susmak ve dinlemek olsa gerektir. Arif sözü dinleyip, onlarin ettigini edip, etmedigini etmemek evladir.
Bir kimse kim, yari buçuk biraz bir seyler okumakla kendini bir seyler bilir sanir, kesinlikle o kimse çok aldanir, çok yanilir. Yarim hoca dinden, yarim hekim tenden eder derler ki çok dogrudur.
O sebeple, ister yarim yamalak azicik ak cahiller, ister tamtakir ham bakir kara cahiller için susmak gerektir. Osmanlica bir söyleyisle; cahilligin bilüp boyun bükse, anda irfan baslar. Ana lazim olan da budur.
EN BÜYÜK CIHAD
Cihadlarin cihadi, cihadlarin anasi en büyük cihad, barbarliktan arinarak uygar olmaya gayret etmektir.
Evet savas ama uygarlik yolunda savas demektir cihad. Soylu uygarlik savasimi..
Büyük insanlik ailesini iki cihanda da aziz etmeye yönelik insanlik ve Islamlik sunma savasimi...Hasta gönüllere, kalbi müdahale...Iste bu cihad...
DERVISLER VE ERMISLER CIHADI
Dervislerin ve Ermislerin cihadi, baskalarinin yokuslari arasinda, hiç kimsenin kusuruna küsüruna bakmadan, kendi yokuslarini tirmanarak doruga çikmayi ummak ve oradan herkese ve her seye güzellikler sunmak gayretidir.
Bu gayret içinde nice hayret makamlarindan geçerler, dervisler ve ermisler...
Erenler, kolay ermemisler...
GÜLÜ HOSLARKEN SAKIN GÜBREYI HORLAMA !
BUGÜN SEN GÜLSEN -GÜL BEDENSEN
YARIN SEN DE ÇÜRÜYÜP GÜBRE OLACAKSIN !...
SONRA...GÜBRENIN ZAMIRINDEKI GÜL NASIL ZUHUR EDIYORSA,
SEN DE TEKRAR ZUHUR EDEREK SONSUZA DOGACAKSIN !...
INAN VE GÜVEN :
GIRDI CENNETE, "ALLAHTAN ÖZGE ILAH YOK" DIYEN...!

Cihad üzerindeki bu güzel yazinizdan dolayi size tesekkür ediyoruz.

bu cihad cesitleri daha da cogaltilabilir. Bir web sitesi yapmak ve bu site araciligi ile birseyler yapmaya gayret etmekte insaallah bu cihad cesitleri arasinda yer alir.

selam sevgi ve dua ile

Bir web sitesi yapmak ilah.
Ins. öyledir. Her nasil olursa olsun bisekilde ins. hepimiz üzerimize düsen cihad vazifesini ifa etmis bi sekilde Rabbimizin huzuruna cikariz.

Orjinal olarak yazan mars

Bir web sitesi yapmak ilah.
Ins. öyledir. Her nasil olursa olsun bisekilde ins. hepimiz üzerimize düsen cihad vazifesini ifa etmis bi sekilde Rabbimizin huzuruna cikariz.


insaallah sevgili kardesim.

insaallah

Selamün Aleyküm Kardeslerim,

Allah sizden razi olsun....su fani Dünya da insalara herzaman bilgi vermek veya nasihat etmek bize büyük bir Farzdir..insallah buna muvaffak oluruz..ve insallah belki bazilarini NEFS

Gönlüne,Kalemine saglik. Devrimizde en iyi cihad, KALEM ile, KELAM ile yapilanidir. Devamini bekler, saglik ve esenlikler dilerim kardesim...

Allah razi olsun insallah nefsimizi nefs-i emmareden kurtarabilir nefsi mutmaine makamina cikaran o guzel kullardan oluruz Rabbim yar ve yardimcimiz olsun insallah selametle


Tasavvuf

MollaCami.Com