Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


SAPIK PAPA SACMALARKEN HRiSTiYAN PROFESÖRL ER VE HRISTIYANLAR MÜSLÜMAN OLUYOR:

SAPIK PAPA SACMALARKEN HRiSTiYAN PROFESÖRL ER VE HRISTIYANLAR MÜSLÜMAN OLUYOR:


Bütün dinlerin özü Islam dini, Allahin dininin orijinal versiyonudur.Önceki dinler de Allahindi ama o dinler virüslendi.Akli basinda olan, gercek dini arayan hristiyanlar Allahin orijinal dinini(harddsiklerine kalplerine)download ederek (indirerek) müslüman oluyorlar.

Bir tarafta papa sacmaliyor,bir tarafta dindaslari
Amerikalilar,ingilizler,Ruslar,orayaburayasaldiriyorlar.Aslinda onlar depresyondalar,dalalette(sapiklikta)lar. Fatiha suresinin sonunda da"veladdalliyn" denir ya...bizi sapitan hristiyan ve yahudilerin yoluna götürme ya Rabbi denir.

Onlara tek söylenecek sözümüz,sakin olun,elinizi vicdaniniza koyun ve katolik teolog(simdi müslüman)Prof.Dr.Schwarzenau gibi dogruyu itiraf edin.Günesi balcikla sivayamayacaksiniz. Bu din Allah"indir ve Allah c.c.onu koruyacaktir.Allah size de hidayet etsin.Anlasilan siz ortodokslarla Islam aleyhinde planlar pesindesiniz.Insallah o planlarinizi Allah cc kafaniza gecirecek ve dini Islami yüceltecektir.

PROF.DR.PAUL SCHWARZENAU- DORTMUND ÜNiVERSiTESi KATOLiK PROFESÖRÜ:(Kendisini yakindan tanirim).

Almanya"nin Dortmund üniversitesinde 5 gün süren Islam haftasi"nda(yaklasik 13-15 yil evvel) yaptigi bir konusmada sunlari söylemisti:

Ben Kahire ve Istanbul"a gittim.Kiliselerle camiiler yanyana.Almanya da öyle olursa ben yardimci olurum. Dortmund"da filanca kilisenin yanina büyük bir camii yapilmak istense ilk imzayi ben atarim.Ben Tevrat"i,Incil"i ve Kurani Kerimi okudum.Kuran ile bizim kitaplar arasinda büyük fark var.Bizim kitaplarda ücüncü bir agiz konusurken, Kuran"da dogrudan Allah konusuyor.

Müslüman talebeler kendisine"Peki neden müslüman olmuyorsunuz öyleyse"dediklerinde de,kendime göre argümanlarim var"demisti.Programin sonunda ebru sanatiyla boyanmis bir basörtüsü acik artirmayla satilmis ve en cok parayi da bu katolik profesör basmis ve basörtüsünün sahibi olmustu.

13-15 yil sonra kendisinin müslüman oldugunu haber almamiz bizi de cok sevindirdi.Allah sayilarini artirsin.

Sapik papalik,sapik kilise Allahi 3 parcaya ayirdi ve her parcaya da Gott dedi.Allah bir diyemezler,Allah üc parca derler.Yahudi Paulusun bozdugu bozuk dine inanirlar.Sacmalayacaklarina,oraya buraya saldiracaklarina Islami önyargisiz anlamaya calissalar iyi ederler.Hristiyanlar Afrikaya gittiklerinde Afrikalilara,gelin beraber dua edelim,elinize su Incili alin ama gözlerinizi de kapayin dediler.

Afrikalilar gözlerini actiklar ve baktilar,Incil simdi Afrikalilarin ellerinde,topraklari,yer alti ve yer üstü madenleri ise hristiyanlarin ellerinde.OYSA INCIL ILE
ALDATILMISLAR.Afrikalilar da bilin bu frankenstayn suratli adamlarin ne mal oldugunu.Afrika akin akin Islama giriyor. Sadece Afrika
degil.Amerika"da,Meksika"da,Rusya"da, dünyanin her yerinde insanlar Islami arastiriyorlar ve müslüman oluyorlar. DÜNYADA EN COK KURANI KERIM OKUNUYOR.

Türkiye"ye niye geliyor bu Frankenstayn suratli.Cünkü Ortodoks kilisesiyle ortaklasa müslümanlar aleyhine gizli planlar kuruyorlar.Türkiye"ye geldiginde bu adamin suratina tükürün:

KATOLIK PROFESÖR NIYE MÜSLÜMAN OLMUS OKUYALIM:

Önce Katolik,sonra müslüman olan Prof. Dr. Schwarzenau simdi teslis inancina sahib HristiyanlarI Islam’in Tevhid Inanci'na davet etmektedir.

Samimi ifadelerinden birkaçini inceleyelim:

Bir Hristiyan olarak,Kur’an hakkindaki düsüncelerimi ve Kur’an ile ilgili sahsi bir tecrübemi paylasmak istiyorum: Ruhen sikintili oldugum ve manevi bir hastaligin bana yaklastigini hissettigim ve huzursuzluk yasamaya basladigim bir dönemde, aklima Kur’an okumak geldi.

Okurken,birden sanki Allah’in konusmasinin(Rahmetinin)beni sardigini hissettim.Evet,sanki Kur’an okurken, Allah benimle konusuyor ve bana hitab ediyordu! Allah gelmis ve gelecek herseyi kusatandi.Allah insanin gögsünü adeta
açiyor ve Kur'ani n Ayetleri oraya giriyordu! Evet,o günlerde Incil beni tatmin etmiyordu,çünkü hitab etme uslubu Kur'anin ki kadar huzur vermiyordu!.

Sanki Kur’an,Incilin bir üst makaminda idi.Ve artik kanaat getirmis tim,Kur’an Allah’in bir Kelamiydi! Kur’anda Tevhid Inancini ögrendim!


Kur’ani Kerim diyorki: ‘Muhammede(SAV)Allah'i n Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur (Ahzab Suresi, 33/40)

”Sonuncusu” ifadesinden,hem bir tasdik hemde bir bitim anliyoruz! Hz.Isa,açik bir dil ile,kendisinden sonra gelecek bir Resule isaret etmis ve adinada Faraklit demistir! (bakiniz: Johanna 16,7.13) . (*)

Hz.Muhammed’in olusturmus oldugu Ümmet kavrami,herhangi bir milleti,devleti veya herhangi bir Kilisevari olusumu içermemektedir.Tüm Dünya’ya hitab etmektedir.Yani Universal bir Islamiyetin temsilcisi olarak ,diger tüm dinlere de hitab etmektedir.

SAPIK PAPA NE DEDI?

Bizans imparatoru bilmem ne,"Hz Muhammed Islami kilicla yaydi" filan demis,papa da onu aktariyor.Be dangalak papaz senin tarihten de haberin yok.Islam baris dinidir,Islam
baris demektir.Siz ele gecirdiginiz memleketlerde cocuk cocuk kimse birakmadan hep kestiniz,hala da kesiyorsunuz, bombaliyorsunuz,yahudiler de aynisini yapiyor.Kudüs hristiyanlarin eline gectiginde öyle yaptiniz,yahudiler de aynisini yapti.

Müslümanlarin eline gectiginde ise, müslümanlarin da aynisini yapacak sandiniz ama müslümanlar yapmaz.Kudüs 2 defa müslümanlarin eline gecti,ikisinde de kan dökülmedi.
Müslümanlar medineden Mekkeye ordularla geri döndüklerinde de Mekke"de kimsenin burnu kanamadi, Mekke müslümanlarin eline gecti.Cünkü müslümanlarin peygamberi Hz Muhammed a.s. kan dökülmesini onaylamazdi.

O bir baris peygamberidir.Yerine göre tabii ki müslümanlar savascidirlar,cünkü haksizlik karsisinda pisirik oturmazlar, ölürler ve öldürürler,zalimi geldigi yere geri gönderirler.

Bizim tarimimiz sanli örneklerle dolu.

Alinti

Selam Sevgi ve Dua Ile

Bizimle bunlari paylastigin icin Allah(c.c.) senden razi olsun kardesim.
Su mübarek gecede moral depoladim sayende.

Ister bir Profesör, isterse dagda bir coban olsun hic fark etmez,
gercekleri gördü ya,
Islam ile sereflendi ya,
iste bu yeter...dünyada en muteber ünvani aldi (cünki o artik bir Müslüman). Ahirettede ins. en güzel makama kavusur.

Allah Razı Olsun..Seyyah99'unda Dedigi gibi İşte tam bu anda bu yazı gerekiyordu..Unutulmaya Yüz tutmuş bazı şeylerde tekrar hatırlatılmış.. Aslında papa zaten İslamiyet indinde cahildir , ayrıca papa kendi içindeki nefreti gösterdi... Bizim papa gibi cahilden özür dilemesini beklememiz bile bizim için bir kayıp , onu adam yerine koyan kim..
Yukarıda da görüldügü gibi aklını kullanan hidayete eriyor , darısı digerlerinin başına... Allah(c.c.) Yazandan ve Nakledenden razı olsun...

Papa,alinti yaptigi kitabin tamamini okumamis

Papa 16. Benedict'in,Islam ve Hz.Muhammed(sas) hakkinda sarf ettigi hakaret içeren ifadeler tepki görürken,alinti yaptigi kitap konusunda ilginç bir ayrinti ortaya çikti.

Papa,‘Bir Müslüman ile Münazara' adli kitabin Islamiyet aleyhine olan bölümünü adeta cimbizlamis.Papa, söz konusu bölümleri dinlerarasi diyalog için alintiladigini söylemisti.Oysa kitabin yazari Adel-Theodore Khoury, eserinde bu ifadeleri‘diyalogun önünde bir engel’olarak ortaya koyuyor.Zaman’in inceledigi kitapta,Bizans Imparatoru Ikinci Manuel Paleolog ile bir Islam âlimi arasindaki tartismaya yer veriliyor.

Imparator,Islam aleyhine sözler sarf ederken,âlim karsit görüslerde bulunuyor.Hz.Isa ve Hz.Musa'nin getirdigi dinlerin daha sonra tahrif edildigini,asil mantiksizligin Manuel'in inancinda oldugunu dile getiriyor.Papa’nin alinti yaptigi imparatorun sözleri kitapta yazar tarafindan kiyasiya elestiriliyor.

Zaman,16.Benedict’in alinti yaptigi, Bizans Imparatoru Ikinci Manuel’in,1391 kisinda Ankara’da Haci Bayram-i Veli oldugu iddia edilen Islam alimiyle yaptigi tartismalari konu alan kitabi,Sorbonne Üniversitesi Kütüphanesi’nin tozlu raflarinda buldu.Eser,Khoury’nin 1966’da Lyon Üniversitesi’nde sundugu tezinin kitaplastirilmis hali. Tez,Manuel’in,‘Müderris’ diye adlandirdigi Islam alimiyle Ankara’da yaptigi Hiristiyanlik-Islamiyet tartismalarini konu aliyor.Khoury,Manuel’in tartismalardan birkaç yil sonra 9 farkli bölümde kaleme aldigi bu münazaralarin 7.’sinin analizini yapiyor.

Akil konusunun öne çiktigi7.tartismada Manuel ve müderris, sirasiyla kendi dinlerinin daha akla yatkin oldugunu savunarak karsi tarafi ikna etmeye çalisiyor.Manuel,“Hz. Muhammed’in hiç güzel bir sey getirmedigini,ruhun hissettigi bir sey olan imani kiliçla yerlestirmeye çalistigini,bunun da mantiksiz oldugunu”ileri sürerek hakaretamiz ifadelerle Islam’a saldiriyor.Buna karsi, Islam’in büyüklügünü anlatmaya çalisan müderris, Müslümanlarin Hz.Isa ve Hz.Musa’ya inandigini fakat bu peygamberlerin dinlerinin daha sonra tahrif edildigini belirterek asil mantiksizliklarin Manuel’in inancinda oldugunu ifade ediyor.Papa,Manuel’in bu tartismada kullandigi argümanlardan alinti yapiyor.

Analizinde, tartisma boyunca taraflarin‘kendi doktrini içerisine kapandigini’ve karsi tarafi kategorik olarak reddettigini dile getiren Khoury,bunun diyalogu engelledigine ve tartismayi monologa dönüstürdügüne dikkat çekiyor.Khoury,237 sayfadan olusan tezinde 9 sayfa ayirdigi bu‘monologu’kiyasiya elestirerek dinlerarasi diyalogun sartlari üzerine günümüze göndermeler yapiyor.Khoury’ye göre,karsi taraftakini anlamaya çalismadikça bir diyalogun gerçeklesme imkani yok.Bunun tek yolu da“ötekine açik olma çabasindan”geçiyor.

Taraflarin bir araya gelebilecegi tek serbest alanin akil olduguna inanan yazar, oysaki Manuel ile müderris arasindaki tartismada kullanilan aklin‘teolojik mantik’ oldugunu dile getiriyor.Dinlerarasi diyalogun sekline iliskin,“Yapiyormus gibi degil.Ortak bir anlasma plani, mümkünse ortak bir dil gerekiyor.”diyen yazar,aksi halde akla basvurmanin sadece bir“illüzyon”olacagini,Manuel’in de bu tuzaga düstügünü dile getiriyor.Manuel’in de müderrisin de‘kendi yargilarinin ve doktrinlerinin esiri kaldiklarini’ düsünen Khoury,bunun ‘kötü niyet ve samimiyetsizlikten’ kaynaklanmadigina inanarak sorunun‘düsüncesizlik’oldugunu savunuyor.

Katolik düsmani Imparator Manuel

16.Benedict,alinti yaptigi kitaptaki analizleri görmezden gelerek Manuel’in ifadelerini asirlar sonra yeniden gündeme tasidi.Oysaki Khoury,söz konusu tartisma üzerinden dinlerarasi diyalogun nasil yapilamayacagini gösteriyor.

Papa’nin alinti yaptigi Bizans Imparatoru Ikinci Manuel Paleolog’un bir diger özelligi ise 16.Benedict’in ruhani liderligini üstlendigi Katolik Kilisesi’ne düsman olmasi. Bizans krali Kantakuzen’in yegeni olan Ikinci Manuel, edebiyat ve felsefeye merakli‘bilgin’bir imparator olarak biliniyor.Katolik Kilisesi’ne karsi Ortodoks doktrinini savunarak mücadele eden Manuel,Osmanlilar karsisinda çaresiz kalmasina ragmen Katolik Bati’nin,‘Papanin üstünlügü altinda birlesme karsiliginda yardim edelim’ önerilerini sürekli geri çevirdi.Dinler tarihi uzmani Prof. Dr.Ömer Faruk Harman Papa’nin kendi doktrinine bu denli karsi olmasina ragmen Manuel’in sözlerinden alinti yapmasinin ‘sembolik bir mesaji’ oldugunu düsünüyor.

Müderris Haci Bayram mi?

Bizans,Manuel’in babasi5.Jean döneminde Türklerin kontrolü altina giriyor.Manuel,baslarda dirense de sonra Osmanli’nin hizmetine girmek zorunda kaliyor.Yildirim Bayezid,Osmanli hakimiyetine karsi gelen Anadolu beyliklerine karsi sefere çikinca Manuel’in de ordusuyla katilmasini istiyor.1391’de babasinin ölümü üzerine tahti kaptirmamak için Istanbul’a dönüyor.Fakat ertesi yil Bayezid’in talebi üzerine yeniden sefere çikiyor.

Tartisma,bu seferden dönüste sert bir kis geçiren Ankara’da gerçeklesiyor.Manuel,‘Söylesiler’isimli eserinin önsözünde ‘yasli,bilgin bir adamin’evine konuk oldugunu anlatiyor. ‘Müderris’olarak adlandirdigi kisinin büyük bir bilgin oldugunu,çevresinde çok sevildigini ve bütün sözlerinin tartismasiz kabul edildigini belirten Manuel,çok saygi duydugu bu kisinin ismini vermiyor.Müderrisle,bir ay boyunca gece yarilarina kadar süren bir münazaraya girisiyor.O döneme iliskin arastirmalar yapan Prof.Michel Balivet,bu kisinin Haci Bayram-i Veli oldugunu iddia ediyor.

24.09.2006
Ali Ihsan Aydin
Paris

Selam Sevgi ve Dua Ile


Serbest Kürsü

MollaCami.Com