Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


İLGİNÇ KÖMÜR

SİZDE BİLİRSİNİZ BALIĞIN KARNINDA, AFRİKADA AĞAÇTA VE BİR ÇOK ŞEYDE HATTA KALBİMİZDE RABBİMİZİN ALLAH LAFZI YAZAR.......
bu konuda ben de size bir anımı aktarmak istiyorum. Kütahya Mekez Seyitömer Linyit İşletmesinde kömür tabakasında da Arapça harflerle Peygamber Efendimizi öven yazılar çıkmıştı. Yıl tam olarak hatırlamamkla beraber 1991-1993 arası olması lazım. Bir makine mühendisi arkadaşla biz de gittik ve gördük. Siyah kömür içinde beyaz ve çok net olarak harflar belli oluyordu. O gün Kütahya müftü yardımcısı da geldi. Ayrıca SLİ Jeoloji Mühendisi(Lütfi Bey) de oradaydı. Çok enteresan bir olaydı. Mahalli gazetelerdede yayınlandı.Bir parçayı Kütahya müzesine götürüldü. Bu gözler o yazıyı gördü......
Bu konuda Tavşanlı eski belediye başkanlarından ve Gönüllü Tema temsilcisi Fvzi ÇOŞKUN'un da çok ilginç bir anısı var. Onu da burada katarmak istiyorum. Daha detaylı dinlemek isteyenler kendisine ulaşabilirler. Benimki kulaktan duyma olduğu için çok net olmayabilir. Ancak ana fikirleri ile veriyorum.

Önce kömürün oluşumu ile ilgili teknik bir bilgi sunmak istiyorum...

Bilirsiniz kömür oluşumu iki ana teoriye bağlıdır.
İkisi temel olarak aynı dır. sadece birisi çukura taşınma, diğeri ormanın bulunduğu yerin çökmesi şeklindedir. oluşumi bu bundan en az 10-20-30-40 ve daha ileri milyon yıl önce ormanla kaplı bir alanın yerin tektonik hareketi sonrası, çökmesi sonucu bu ormanlık alanın su ile dolması, böylece bataklığa dönüşmesi, üzerinin kil ile kaplanması(kömürün oluşu için kil ile sızdırmazlığın sağlanması mecburidir yoksa oluşmaz) daha sonra etrafdan taşınan veya sedimantasyon sonucu bu ortamın üzerinin metrelerce kaplamsı, ve nihayet en az 10 milyon senelerin geçmesi süresinde su içinde kalan mikro organizmaların ağaçlarile beslenmesi, bir süre sonra bu organizmaların çok üremesinden sonra , ortamın dengelerinin değişmesi,yani Ph ve Eh ının değişmesi ve kaçınılmaz ila nihayet bu canlıların ölmesi, daha sonra da bu organik materyalil üzerine biriken ve her geçen gün daha da artan basınç, sıcaklık gibi etkiler altında kalarak sıkışması.....netice KÖMÜR
Bir kömür yatağı nekadar derinde ise ve ne kadar yaşlı ise 40-50 milyon yıl oradaki kömür kalorifik değer olarak o kadar kalitelidir. En değerlisi antrasittir. çok hafif parlak tır. sanayide kullanılır. ev de denemeyin sobanızı eritir.

Fevzi Bey'den anlatılana gelelim; bu kmür parçalarında bir tanesi Avusturyalı/Avusturalya da olabilir. (aklımda Avustırya gibi)
bir profesör tarafından incelemeye alınıyor. her kesme işleminde bu yazıların devam ettiği ni gören ve Peygamberimizi öven bu yazının kömürünoluşum süreci gereği, 30milyongibi bir süre önce oluşması bayanın kafasına takılan ve "SEN OLMASAYDIN HABİBİM ŞU KAİNATI YARATMAZDIM" Hadisi Kutsisini teyid ediyor. Bilinen insanlık tarihi milyon yıllara ulaşmadığı için Sırrı ilahi gören ve anlaya bu profesör ve heyeti iman ediyor.
Vesselam ;
Burada o günkü müftü yardımcısına bir gönderme yapmak istiyorum" Bizler Allaha inanan kişileriz. Bu tür hikmetler her yerde var çok abartmaya gerek yok" demişti. Bak inanmayanlar için bunları saklamaız gerekiyormuş değil mi???
saygılarımla paylaşımınıza sunulur.

inanmiyanlar yine inanmiyor. Hz. salih a.s. kayalarin icinden deve cikartti bu mucizeyi görenler sihir deyip yine inanmadilar..

paylastiginiz icin tesekkür ederiz


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com