Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Ferrari Sattiran Bilgiler!!

Su anda okumakta oldugum Robin S. Sharma’nın Ferrarisini Satan Bilge Kitabindan Alintilardir.Kitabi okumayanların okumasini tavsiye ederim.

“Ölüm döşeğindeyken isteyeceğin şey, asla ofisinde biraz daha fazla zaman geçirmiş olmak olmayacak.”

“Geleceğe yönelik gerçek cömertlik, şu an mevcut olan her şeyden vazgeçmeyi içerir.”

“Kendi iç dünyanda başarılı olmadıkça dışarıdaki başarının hiçbir anlamı olmadığını anlamış bulunuyorum.”

“Başkalarını yalnızca kendini sevme sanatında ustalaştığında gerçekten sevebilirsin.”

“Kaygı, zihin gücünün büyük kısmını tüketir, er ya da geç ruhu yaralar.”

“Bu dünyadaki en keyifli, dinamik ve doygun insanlar donanım açısından senden ve benden hiç farklı değiller.”

“Bilgeler bana ortalama bir insanın zihninden bir günde ortalama altmış bin düşünce geçtiğini söylemişti.”

“Çoğu kimse en büyük gelişimi karşılaştıkları en büyük güçlüklerle kazanmışlardır.”

“Zihin mükemmel bir hizmetkar, ancak berbat bir efendidir. Olumsuz düşünen biri haline gelirsen bu zihnine özen göstermediğin ve iyiliğe odaklanmak için çalışmaya zaman ayırmadığın içindir.”

“Bir kez yaşama amacının ne olduğunu bulduğunda, dünyan canlanacak. Her sabah sınırsız bir enerji ve heves kaynağıyla uyanacaksın.”

“Çoğu kimse düşünme biçimleri üzerine düşünmez, fakat düşünce tarzının kalitesi yaşam kaliteni belirler.”

“Düş gücü bilgiden daha önemlidir. Kendini olmak istediğin kişi gibi gör.”

“Yaşamında bir eksiklik varsa, bu, düşüncelerinde bir eksiklik olduğundandır.”

“Başka insanlardan üstün olmanın asil bir tarafı yoktur. Gerçek asalet önceki yaşamında olduğundan üstün biri haline gelmekte yatar.”

“Yönelim ve düşleri olmadan yaşayan insanların yaşamına yorgunluk hükmeder.”

“Yalnızca arayanlar bulur.”

“Yaşamın amacı, amacı olan bir yaşamdır.”

“Hepimize bu yaşamsal görevi kolayca gerçekleştirmemiz için benzersiz yetenekler ve özellikler verilmiştir.”

“Kahkahasız veya sevgisiz geçen bir günün, içinde yaşam olmayan bir gün olduğuna inanırlardı.”

“Yakıcı bir tutku hissi hayallerin için en güçlü yakıttır. Biz toplumumuzda tutkuyu kaybettik. Yapmayı sevdiğimiz şeyleri yapmıyoruz. Birtakım şeyleri yapmamızın nedeni onları yapmak zorunda olduğumuzu düşünmemiz. Bu mutsuzluğun formülüdür.”

“Her zaman yapmak istediğin ama çok genç, çok yaşlı veya çok fakir olduğuna inanarak kendini kandırdığın için yapmadığın şeyleri gerçekleştir.”

“Yapmayı gerçekten sevdiğin bir şeyi yapıyorsan, aradığın derin mutluluğa mutlaka ulaşırsın.”

“Düzenli olarak oku. Günde yarım saat okumak mucizeler yaratır.”

“Karşılaşabileceğin her çözüm için her problem yazılıdır.”

“Yaşamına böylesi bir zenginlik katacak olan, senin kitaplardan çıkaracakların değil, kitapların sonunda yaşamını değiştirecek biçimde sende ortaya çıkaracaklarıdır.”

kitabı okudum. büyük oğlumda felsefesinden çok etkilendi. hatta bir daha okumayı düşünüyorum .

Ben de bir kitap okumuştum "Yaşamanın Daha İyi Yolu" adlı.Yazarı Og Mandino.Kitabın konusu şu:
"Birkaç yıl içinde değer verdiği her şeyini, sevdiği karısını, güzel kızını, evini, oldukça iyi olan işini, onurunu, şerefini, gururunu ve kendine olan güvenini kaybeden bu adam, yaşadığı gereksiz hikayeye son vermek için bir tefeci dükkanının tozlu vitrinindeki bir silah ve birkaç mermi için cebindeki son para olan 30 dolarını vermek üzereydi. "Yaşamanın Daha İyi Bir Yolu" ve daha birçok psikoloji kitabının yazarı olan bu adam, Og Mandino, kitabın başında okuru eve konuk ediyor, ona oturma odasını gezdiriyor. Bu tanımadığı ama çok iyi tanıdığı misafirle- yani okurla- intiharın eşiğinden dönüp ünlü bir yazar olma serüveninin arkasındaki temel noktaları, yaşama bakış açısını, deneyimlerini, 17 kuralı konuşuyor ve duygusal labirentlerde kendisini ve amacını kaybetmemesi, gücü ve mutluluğu dışarıda değil kendi içinde araması konusunda yardım sunuyor."
Benden önce annem okumuş ve bu 17 kuralın her birinin altına 17 kuralın aynısı olan hadisi şerifleri yazmış.Eğer annem öyle yazmamış olsa ben de "Aaa ne güzel kitap!"derdim.Güzel dinimizde,sevgili peygamberimizin(s.a.v.) yaşamında her birinin örneği var.Kaliteyi uzakta aramayın derim.:)
Yalnız bu kitabı okumadım yorum yapamam.

kitabi okumadan yorum yapmadın ama kaliteyi aramayın sozune bir yorum getireyim.ferrarisini satan bilge kitabi bir kisisel gelisim kitabidir.insan nasil daha iyiye guzele yonelir cinsinden falan.ve bu kitapların cogunun mantıgı hayatınızdaki tum olumsuzlukları bir kenara atip yeni bir sayfa acin ki bu da Tövbeyle aynı kapiya cıkar.Bir de ferrarisini satan bilge kitabında bir bolum var.insanin huzura kavusması iin daha dogrusu bir teknik teknik gulun kalbine inme teknigi.bir gul alıyorsun sessiz bir yerde onun tam içine dogru yogunlasıyorsn.gulun ortasındaki kısmı kalp diye adlandırılmıs.bu insana huzur veriyor.beynin daha dinc olmasini falan saglıyormus.bunuda suna benzettim namaz kılarken kabeyi gozunuzun onune getirin ona odaklanın diye hep tembihlenirdim.dusunuyorumda bu yazarin milyonlarca satılmasina neden olan tekniklerden bir tanesini zaten biz muslumanlar 1400 yıl onceden beri uyguluyoruz ki bunun gibi nice nice sey.en son isvecli bir bilim adami namaz kılarken uyguladıgımız hareketlerin insan vucuduna nekadar faydalı oldugunu ispatlamıs.dedigin gibi kaliteyi uzakta aramaya gerek yok...eger hala kaliteyi bulamadıysanız söyle diyeyim.uzakda degil degil.kaliteyi yakaladıktan sonra ulasmaya calıstıgımız...bize sah damarimizdan daha yakın.... selam ve dua ile

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden
Senin de destanini okuyalim ezberden
Haberin yok gibidir tasidiGin degerden
Elde sensin, dilde sen, gönüldesin bastasin
Fatih’in istanbul’u fethettiGi yastasin!
Yürü, hala ne diye kendinle savastasi

Kardeşim demek istediğimiz aynı şey.Ben bu kitapları okumayalım demiyorum.Sadece bu kitaplarda anlatılan her şey dinimizde zaten var.Bizim için önemli olan onu görebilmek.

yanlis anladin galiba ben öyle bir sey dedigini ima etmedim ki kardesim.senin sozune katıldıgımı belirtmek için yazmıstım zaten:).ortada ufak bir yanlıs anlasilma var galiba.selam ve dua ile

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden
Senin de destanini okuyalim ezberden
Haberin yok gibidir tasidiGin degerden
Elde sensin, dilde sen, gönüldesin bastasin
Fatih’in istanbul’u fethettiGi yastasin!
Yürü, hala ne diye kendinle savastasi


Kitap Tavsiye ve Analizleri

MollaCami.Com