Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Günâh isliyen müslimânlar,Allahü teâlânin düsmani degildir. Kabâhatli kullaridir.

Günâh isliyen müslimânlar,Allahü teâlânin düsmani degildir. Kabâhatli kullaridir.

Allahü teâlâ,Cenneti ve Cehennemi yaratdi.Her ikisini de dolduracagini bildirdi.Insanlarin ve cinnin çogu Cehenneme girecekdir.Fekat,mahlûklarinin çogunu Cennete koyacak, rahmeti gazabini asacakdir.Cünki,cinnîler,bütün insanlarin on katindan dahâ çokdur.Melekler de,cinnîlerin on katindan dahâ çokdur.Meleklerin hepsi Cennetde oldugundan, Cennetdekiler dahâ çok oluyor.

Cehennemde kimler sonsuz kalacak? Nemâz kilmiyanlar mi? Günâh isliyenler mi? Hayir! Cehennemde,Allahü teâlânin düsmânlari,sonsuz yanacakdir.Günâh isliyen müslimânlar, Allahü teâlânin düsmani degildir.Kabâhatli kullaridir. Bunlar,yaramaz,suçlu çocuga benzerYaramaz çocuga, anasi, babasi düsman olur mu?

Bir kimsenin Cehenneme gidecegi ve îmânsiz oldugu,son nefesinde belli olur.Bir kâfir,müslimân olursa ve günâhi, suçu çok olan veyâ bid'at sâhibi olan bir müslimân tevbe ederse,tertemiz müslimân olurlar.Cehenneme girmekden kurtulurlar.

Mürtedler,analari,babalari müslimân oldugu hâlde,islâm terbiyesi ile büyüdügü hâlde,câhil veyâ okuyup,diploma alip, kendilerini âlim,fen adami sanan dinsizlerdir.Ilm,fen denizinden bir damla tatmakla,deryâyi yutduk sanan bu zevallilarin islâm âlimlerinden,din bilgilerinden haberleri olmadigi için,küçük yasda isitdikleri kelimelere,hayâlleri ile ma'nâlar uydurarak,müslimânlik bunlardir saniyor, islâmiyyeti inkâr ediyorlar.Analarina,dedelerine örümcek kafali,müslimânlara gerici diyorlar.

Nefslerine uyarak yalniz dünyâ arkasinda kosanlara,zevk ve safâya dalanlara, aydin,ilerici diyor. Dünyâ ile berâber âhireti de düsünenlere, baskalarinin hakkini gözetenlere yobaz,ahmak diyor.Bu dünyâ böyle gelmis,böyle gider. Cennet,Cehennem bos lâfdir,kim görmüs,burada ne yaparsan kârdir diyorlar.Baskalari ne olursa olsun,yalniz kendi kazançlarini,nefslerini,sehvetlerini düsünüyorlar.Herkesi aldatmak için ve geçinmek için de,iyiligi,insanligi dillerinden düsürmüyorlar.En fecî',en alçak suç olarak da, gençleri,islâm yavrularini aldatmaga,bunlarin dinlerini, îmânlarini çalarak,kendileri gibi felâkete sürüklemege ugrasiyorlar.


Tam Ilmihâl Se'âdet-i Ebediyye

Selam Sevgi ve Dua Ile

ALLAH TÜM MÜMİN KULLARINI O ZORLU GÜNÜN VE CEHENNEM AZABINDAN KORUSUN.

ALLAH'İN YOLUNDAN AYRILMADIĞIMIZ SÜRECE ALLAH BİZDEN YARDIMLARINI MERHAMETİNİ RAHMETİNİ ESİRGEMEYEĞİNİ SÖYLÜYOR.
ALLAH UNUTKAN DEĞİLDİR VE SÖZÜNDE DURACAĞINI BİZLERE AYET-İ KERİMELERİNDE SÖYLÜYOR.

AYRICA MÜ'MİN 103'TE İYİLİK TARTILARI HAFİF GELENLERİN SONSUZA KADAR CEHENNEMDE KALACAĞINI DA SÖYLEMİŞ.

BAYRAMDAN BAYRAMA NAMAZ KILMA İLE DÜNYA ZEVKLERİ ARASINDA BOCALAYAN KİŞİ TARTISINI ARTTIRMADIĞI SÜRECE YERİ BELLİDİR.

ALLAH TÜM MÜMİN KULLARINI AFFETSİN BAĞIŞLASIN YARDIMCI OLSUN VE ALLAH SEVGİSİNİ ÜZERİMİZDEN EKSİK ETMESİN


Serbest Kürsü

MollaCami.Com