Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


bunu kimler yapmak istemişti bunlara nasıpmiş?

TBMM milli Eğitim Komisyonu'nda CHP ve AKP milletvekilleri arasında yaşanan tartışmaya karşın kabul edilen düzenlemeye göre, subayların harp akademilerine kabulünde "eşlerin tutum ve davranışları" da etkili olacak. Buna göre, eşi türbanlı olanlara kurmaylık yolu kapanmış olacak.

Harp Akademileri Komutanlığı'nın görevlerine, komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimini ekleyen yasa tasarısı TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı, Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olan Askeri Bilimler Araştırma Merkezi Başkanlığı'nın, 2003 yılında kurulan enstitülerin araştırma geliştirme faaliyetlerindeki etkinliğinin artırılması amacıyla, Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olmaktan çıkarılıp, enstitülerin bünyesine alınmasını öngörüyor.

Komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine, kurmay subaylar hariç kaynak gözetmeksizin tüm subaylar, TSK Personel Yasası gereğince astsubaylıktan subay olanlardan en az 4 yıl süreli fakülte ve yüksekokul bitirenler ile sözleşmeli subaylardan muvazzaf subaylığa geçenler katılabilecek.

Sıralı üç sicil amirinden en az ikisi tarafından kendisi veya eşinin tutum ve davranışlarından dolayı Akademiye girmeye layık görülmeyip, hakkında olumlu nitelik belgesi verilmeyen subaylar, Kuvvet Harp Akademilerine ve komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine alınmayacak

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, söz konusu maddenin yıllardır uygulandığını ve eski yasalarda da bulunduğuna işaret etti. Ceza yasalarıyla disiplin yasalarının birbirine karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Gönül, ceza hukukunun herkesi, disiplin hukukun ise belli bir camiayı ilgilendirdiğini söyledi.

Gönül, TSK'ya girenlerin şartlarını kabul etmiş sayılacaklarını vurguladı. Bakan Gönül, sadece TSK'da değil, Emniyet ve Dışişleri mensupları için de "eşlerin tutum ve davranışının" etkili olduğunu kaydederken, örnek olarak yabancı eşle evlenme yasağını gösterdi.

akp tarih yazıyor arkadaşlar tarih 16-11-2006

ne söz vermişlerdi_?


ADIGÜZEL


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com