Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


"Allah!" demenin hesabı...

"Allah" demenin hesabı...

Abdülkadir Geylâni hazretleri bi,r mecliste va'z edi yordu. Bir ara öylesine derin mevzulara girdi, öylesine esrarlı şeyler söyledi ki, cemaat kendinden geçer gibi oldu. İşte bu sırada kubbeyi çınlatan bir ses işitildi: "Allah!" diye feryad ediyordu biri. Abdülkadir Geylânî hazretleri durakladı. Sonra, "Allah!" diye feryad eden adama doğru dönerek şöyle dedi:

— Allah'ın huzuruna vardığında, bu "Allah" demenin hesabını vereceksin! Kimileri anladı bunun mânâsını, kimileri de anlamayıp hayretle sordu:

— Bu nasıl iş? Allah demenin de hesabı olur mu? o izah etti durumu:

— Evet, bu "Allah!" feryadının da hesabı vardır. Bakalım kalbinden mi dedi, yoksa ağzından mı? İrâdesi dışında mı oldu, yoksa bir maksada müteveccih mi?, Yani, bununla itibar kazanıp menfaat elde etmek mi var niyette?.. Yoksa Allah için mi?..

Evet, mesele burada; İhlâsla mı attı nârayı, yoksa gösteriş için mi? Bu bakımdan zikirler ağızda kalma malı, gönüle inmeli; lafta kalmamalı, hayata inkılab etmelidir...

Allah razi olsun teşekkürler Ecyad kardeşim

_________________________________________________________________________
**MuhabbeT ÇukurlardA BirikmiŞ YağmuR DamlasI Değil kİ GüneŞ ÇıktığındA KurusuN,BeniM SizE OlaN MuhabbetiM DenizleR Misalİ BuhaR OluP Uçsa Da,YağmuR OluP Geri D�

Ellerine, yüreğine sağlık kardeşim...



Aşk da tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir,hiçbirşeyde görülmez..

Allah razi olsun Kardeşim herşeyin hesabını vereceğiz insan aldığı bir nefesten bile 14 defa suale çekilecekse biz o kadar işlediklerimizin hesabını nasıl verecez??Allah yardımcımız olsun..

Teşekkürler.
Ek bilgi için;

Tasavvuf açısından zikir esnasında ağlamanın hükmü

Mevla hakiki Allah diyen kullarından eylesin yoksa hesabını veremeyiz zikrimizin...


Tasavvuf

MollaCami.Com