Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Çok Mutluyuz, Çoook!!! :Q

Çok mutluyuz, çoook...

Papa 16. Benedictus, Türkiye'de. Öylesine mutluyuz ki, ağzımız kulaklarımızda! Günlerdir milletçe son derece güzel anlar yaşıyoruz!
Önce, Papa'nın bizim AB üyeliğimizi desteklediği söylentileri yayıldı... Hemen bayram ilan ettik. Papa'nın geçmişte söylediği "Türkiye AB'ye üye olamaz" türünden sözleri unuttuk. Vatikan'ın Basın Sözcüsü Rahip Federico'nun "Yok böyle bir şey" demesi de sonucu değiştirmedi. Neredeyse zil takıp oynayacaktık! Sonra ayinler başladı. Papa, çevresindeki Türklere "Sevgili kardeşlerim" diye hitap etti. O kadar sevindik ki, mutluluktan havalara uçtuk.
Çoook mutlu olduk, çoook... Gamımızı kasavetimizi unuttuk. Biz, biz olmaktan çıktık, farklı bir insanlar topluluğu haline büründük! Türk basını sağolsun. Hakkını inkar etmemek lazım. Papa'nın Türkiye ziyaretini öyle bir duyurdu ki, ülke insanı günlerdir havalarda uçuyor! Vatikan'ın basın sözcüsü yazsa, bundan güzel kelimeler bulamazdı! Peki, Doğu ile Batı kiliselerinin liderleri İstanbul'da niye buluştular? Güç birliği yapmak için! Bu güç birliğinden zaman içinde kim zarar görecek? Çok açık ve net olarak görünüyor ki, Türkiye!
Bartholomeos "ekümenik" unvanını alınca ne olacak? Başımıza olmadık çoraplar örülecek! Fener Rum Patrikhanesi, Papa'yı ve Katolik dünyasını arkasına alıp, Türkiye'yi daha fazla sıkıştıracak!
AB Komisyonu, Kıbrıs yüzünden Türkiye ile ilişkileri kısmen askıya aldı. Komisyon Üyesi Olli Rehn de bir tavsiyede bulundu:
-Türkiye'den altın gol bekliyoruz. Bu altın gol hangi kaleye gidecek? Elbette ki bizim kalemize.
Onlar da "altın gol" bekliyorlar. Türkiye, kendi kalesine golü atıp, ağlar havalandığında alkış tutacaklarını daha şimdiden ilan ediyorlar!

1.12.2006 / EMİN PAZARCI

Ancak papanın şakşakçıları , sevinir ve mutluluktan uçar.Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar asla başarılı olamayacaklar.

Papa bizim ülke sınırlarımız içinde deli mi olmuşki aleyhimizde bişey söylesin. Normal karşılamamız vede ciddiyete almamamız gerekn bir insannın( ki insan denir mi bilmem) camide yaptığı (güya) jesti ne kadar da abartıyor ve de dile getiriyoruz anlamıyorum. Uyanın ay Türk milleti uyanında koynunuza yılan sokmayın


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com