Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


İLAHİ NAKIŞ

Bir minik çocuk annesi nakis islerken dizlerinin dibinde oturup onu seyretmeyi çok severdi Bir keresinde, asagidan annesine dogru bakip sordu: "Annecigim, ne yapiyorsun?" Annesi sefkatle cevap verdi "Nakis isliyorum, yavrum Bu kasnaga gerili kumasin üzerinde güzel desenler islemeye çalisiyorum."
"Ama yaptigin sey hiç öyle güzel görünmüyor Tersine, karman-çorman, karmakarisik"
Gerçekten de, çocugun oturdugu yerden bakinca annesinin elindeki kasnagin altindaki ip izleri birbirine giriyor, üstünde görünen sanatli islemelerden eser görünmüyordu.
Çocugun bu sözlerine annesi gülümseyerek söyle cevap verdi:
"Oglum, sen git biraz oyun oyna, nakisimi bitirdigimde, seni dizime oturturum, o zaman ona benim yanimdan bakar ve anlarsin."
Çocuk oyun oynarken, annesinin parlak renkli ipliklerin yaninda o kapkara iplikleri neden kullandigini merak etmekten kendisini alamadi. Birkaç dakika sonra annesinin sesini duydu:
"Gel oglum, dizlerime otur da birlikte bakalim nakisa."
Annesi gibi kasnaga üst taraftan bakan çocuk, saskinliktan ve hayranliktan ne diyecegini bilemedi. Kasnagin üzerinde harikulade bir çiçek resminin naksedil-digini gördü. Peki ama bu büyük farkliligin nedeni neydi? Alttan bakinca karmakarisik, üstten bakinca harika nakislar...
Annesi onun bu merakini sunlari söyleyerek giderdi:
"Yavrum, alttan bakildiginda nakis karisik ve anlasilmaz görünüyordu, çünkü sen nakisa üst tarafinda önceden çizili bir plan oldugunu göremiyordun. Bu bir dizayndi. Benim yaptigim bu plani takip etmekti. Simdi benim tarafimdan baktiginda ne yaptigimi görebiliyorsun."
Çocuk yillar geçip büyüdügünde ve basina iyi-kötü, güzel-çirkin türlü hadiseler geldiginde hep bunu hatirladi. Hayatinin bir nakis gibi ilâhî bir el tarafindan islendigini; kendisine karisik, anlamsiz ve kötü gibi görünen olaylarin aslinda ilâhî bir planin nakislari oldugunu; ortaya çikacak bütünün harikulade bir resim teskil edecegini hissederek hiç sikayet etmedi.

ADIGÜZEL

Elinize sağlık kardeşim, güzel bir yazı.

Çok güzel çok anlamlı bir yazı. Allah razı olsun.

"Hayatinin bir nakis gibi ilâhî bir el tarafindan islendigini; kendisine karisik, anlamsiz ve kötü gibi görünen olaylarin aslinda ilâhî bir planin nakislari oldugunu; ortaya çikacak bütünün harikulade bir resim teskil edecegini hissederek hiç sikayet etmedi."

sevgi ve muhabbetle
güvercin
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

ELİNİZE SAĞLIK ADIDAGÜZEL KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIMOLMUŞ.

elinize sağlık kardeşim. paylaşım için teşekkür ederiz

Cok güzel, paylasim icin Allah (c.c.) razi olsun...


Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez.
S.H.T. k.s.

allah szlerden de razı ve memnun olsun kardeşlerim


ALLAH razı olosun güzel bir yazıydı.selametle

hayatımızdaki nakışlar tabiki ona aittir vede ondan gelen herşey güzeldir. ellerine sağlık...

Gördüğümüz değil gördüğümüzün diğer nicelikleridir belki de asıl görüp devşirmemiz gereken... Yaratıcımızla aramızdaki bağ böyle değilmidir ,ilmekleri ne kadar doğru nakşedersek o kadar muntazam manzaralarla bezeli morifler çıkar karşımıza....

Kaleminize dirayet versin Allah... Düşünmeye sevkettinizi bizleri....

Selam ve dua ile....

enderdeniz yorumnuz silinmiştir

lütfen bir uyarınız var ise yönetime yapınız yok maksadınız oratalığı karıştırıp huzuru bozmak ise burası yeri değil kusura bakmayınız


Serbest Kürsü

MollaCami.Com