Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Başörtülülere hadlerini bildireceğiz

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 72. yıldönümü dolayısıyla DSP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda “Başörtülülere hadlerini bildireceğiz” diyen DSP’li kadınlar kendilerini savudular. Şunu demek istemişler...
“Meclis’e başörtülüler giremez”


Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 72. yıldönümü dolayısıyla DSP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda “Başörtülülere hadlerini bildireceğiz” diyen DSP’li kadınlar kendilerini savunarak, “Meclis’e başörtülüler giremez” demek istediklerini söylediler.

Sorularımız karşısında DSP Konak İlçe Kadın Kurulu Üyesi Semiha Taşpınar Özbay, “Ben ‘türbanlılara hadlerini bildireceğiz’ derken, vatandaşlarımızı kastetmedim. Sözlerim tamamen kamusal alan için geçerlidir. Ben Meclis’e başörtülü bir hanım giremez demek istedim. Evet o sözler bana aittir ancak ben rahmetli onursal Başkanımız Ecevit’in çizdiği yolda yürüyeceğiz ve mücadele edeceğiz demek istedim” dedi. DSP İl Kadın Kurulu Başkanı Ümmühan Aykut ise, yapılan konuşmalarda bir anormallik olmadığını ve açıklamaların arkasında olduklarını vurguladı.
DSP Konak İlçe Başkanı Nuri Erdumlupınar da, “Kadınlarımız DSP olarak, Meclis’e başörtülü girilmesine karşı olduğumuzu dile getirmek istediler. Kadın üyelerimizin bu sözleri Ecevit’in Merve Kavakçı için söylediği sözler ile eşdeğerdir. Biz bu düşüncemizi sokaktaki vatandaş için değil, Meclis’e girmek isteyen başörtülüler için kullanıyoruz” diye konuştu.
“BİZ CHP GİBİ DEĞİLİZ”
Erdumlupınar diğer taraftan ise, partisi DSP’nin CHP gibi “başörtülüleri yobaz olarak görmediğini” savundu. Erdumlupınar, “Bizim anlayışımız CHP’den farklıdır. Onlar bir ara namaz kılan ve başörtülü olanları yobaz olarak görüyorlardı” ifadelerini kullandı.

vakit

AHHH AHHH yaram öyle büyükki
bu mesele ne kadar çok gündeme gelse içim acıyo. BU ne adaletsizlik

bune adaletsizlik yaa hastaneye ken vermeye giden bir başörtülü hanımı kabul etmeyecek kadar adaletsizlik kardeşim

böyle düşünen insanlara okadar acıyorumki anlatamam.ama yinede Rabb'im hidayet versin... AMİN....

s.s Amin kardeşim...Allah gazabıyla değil rahmetiyle ıslah etsin yinede...amin.


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com