Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KADINLAR SAVASA ERKEKLER OYNASA!

KADINLAR SAVASA ERKEKLER OYNASA!

Ne yani? elinde ufak silahlarla gosteri yapan kadinlar bizi cok mu etkiliyor?

savas meydanlarini olimpiyat musabakalari mi saniyoruz?

kilometrelerce yurumek,veya saatlerce donup kalmak,sicak soguk sapasaglam bir psikoloji ile dikkati dagitmadan ac susuz belli bir ivmeyle gunleri gecirmek..cok meraklisina gunubirlik bir dag yuruyusu tavsiye ederim.Hanya ile konya arasindaki mesafeyi o yuruyuste farkederler.

istisnai durumlar elbette vardir..istisnai insanlar da...

ama;

kadinlarin savasabilirligini alenilestirici argumanlari begenmiyorum.

'erkeklerin savas meydaninda olmamasindan dolayi kadinlar meydanlarda'mantigini da eksik ve sartli degerlendiriyorum.

herseyin bir usulu,zamani,capi,stratejisi ve mantigi
vardir.

Her beldenin de yigidi,kahpesi...

Esmâ binti Yezîd el-Ensariyye söyle an­latir:

Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem'e gittim ve ona söyle dedim:

“Ben arkamdaki tabi'lerimin,kadin cemaatinin elçisiyim. On­lar dedigim gibi derler.Görüslerimi beklerler.Onlarin haklarini istiyorum.Allah Teâlâ Seni hak bir Peygamber olarak göndermistir; erkek ve kadinlara..

Biz kadin olarak Sana inandik; tâbi' olduk.Gerçek su ki, bizim haklarimiz kisilmakta..Örtü içindeyiz; evlerimizin ortasindayiz; erkeklerin keyflerine mahku­muz; çocuklarim karnimizda tasiriz; onlari dogurur ve sizin çocuklarinizi besleriz.Ger­çekte erkekler cemaate gitmekle,cenazeleri kaldirmakla,cihad yapmakla(iaseyi temin etmekle)üstünlügü kazanmislardir.Fakat ci­hada çiktiklari zaman mallarini biz koruruz; çocuklarini biz terbiye ederiz.

Pekala,onlarin sevablarina ortak olabilir miyiz? Yâ Rasûlallah bize ne buyurursunuz?”

Bunun üzerine Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem, etrafindaki ashabin yüzüne bakiyor; derin derin daliyor... ve:

“Dîninden güzelce soran su kadinin sözlerini isitti­niz mi?..Kim bu?..” buyuruyor.Ashab: “Biz­den birimiz bunu tanimiyoruz.” dediler.

Cün­kü tepeden tirnaga kadar örtü içinde idi.Sonra Esmâ’ya dönerek:

“Ey Esmâ,dön..Arkandaki tâbi’kadin cemaatine,sizden birinin kocasina gü­zel bir kadinlik yapmasinin; onun rizasini taleb etmesinin; kocasina muvafakat gös­termek için ona uymasinin, söyledigin seylere(erkegin cihad ve cemaat sevabina) muadil olacagini bildir.”

Esmâ tehlil,tekbirle cemaatine dönerek,Peygamber’in bu müjdesini bildirdi.

Bezzâr’in tahric ettigi,Enes radiyallâhu Teâlâ anh’tan gelen bir rivayette ise Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem söyle bu­yurmustur:

“Sizden kim evinde oturursa,gerçekte o Allah yolunda cihad eden erkeklerin ameline ulasir.”

Diger bir rivayette:

“Evinde sizden birinin is yapmasi sebebiyle,Allah yolunda erkek mücahidlerin ameline ulasilir.” buyurdu.

Bu hususta birçok hadisler vardir. Me­sela:

“Erkek çocuklariniza yüzmeyi,ok at­mayi ögretin.Mü'mine bir kadinin evinin içinde ip egirmesi ne güzel oyundur.An­nen baban beraber çagirirlarsa,annene cevab ver.” Diger bir rivayette: “Mü’mine kadinin en hayirli oyunu,ip egirmesidir.” Baska bir rivayette:

“Ebrar olan erkeklerin sanati terzilik,ebrar olan kadinlarin sanati ip egirmektir.” Bir diger rivayette:

“Kadinlarinizi ip egirmekle süslendirlniz.” buyrulmustur.

Hind bin Mehleb,yani Haccac bin Yû­suf'un hanimi,elinde egirdigi bir iple ugra­siyordu.Ziyad bin Abdullah el-Kureysî ona:“Sen bir emîrin kizisin; nedir bu senin elindeki?!.” Bunun üzerine Hind söyle dedi: Ben Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem’den isittim; söyle buyurdu:

“Takatçe sizin en boylunuz(çok elisi bileniniz),en yüce sevab kazanandir.Bu (elisi) seytani kovar; vehmî ve hayalî ko­nusmalari keser.”

unutmayalim ki esma'nin zamani bu zamandan daha emin daha savasciya ihtiyac duyulmayan,daha gunluk gulistanlik bir zaman degildi.

onun zamaninda Onun peygamberi ona ne dediyse,bugunun Muslumani da ayni mesaja kulak kabartmak zorundadir.

'erkekler meydanda degil,kadinlar dolduruyor o meydanlari' sozu,cok saglikli bir degerlendirme gelmese gerek hicbirimize. ..

Net koselerinde gezisen kadin mucahid portrelerine bir bakin!

o silahlari kullanacak erkek yok mu o diyarlarda diyoruz yani? o diyarlarda o erkekler var da var olmasina:

o diyarlarin erkekleri, gerilerini ev yastiklarinin uzerine emanet edip,kadinlarini sokaklara dokuyorsa,gazab etmeniz gereken o diyarlarin bu fiili mesru gosteren erkekleri olmalilar...

o diyarlarin kadinlarina dusen vazife:

'ey erkegim diye kasim kasim gezinenler! yaziklar olsun sizin erliginize! serzenisinden baska bir sey degildir. zira meydana inince kadin, irzini da meydana saliyor.bir kahpe,onu sarabina meze yaparsa ars titrer ars!

daha bismillah yeni haber,el fetih hamas carpisiyor! kadinlar israil askerlerine direniyor!

ne is bu is kardesim deyince de'sapkadan tavsan cikaran' biz olmayalim! Kadinlari savas meydanlarina ozendirici haberler cok yerde dillendiriliyor.Bu dogru bir usul degildir.

kadin yaradilisi itibariyla naiftir.Savas meydaninin kesaveti fitratina uygun degildir.Ayrica kabe'de dahi sehevi hisler kesilmezken,savas meydaninda kadina umulmadik tecavuzler umulmadik insanlardan mumkun olabilir.

mevlana celaladdin rumi Muslumanlari inci'ye,Islam kardesligini ise,ip'e benzetmistir.

inciler ipe takilip,basina da imame konulunca,en kiymetli seylerdir yeryuzunde.ama imame sökülür,ip koparsa inciler yerlere saçilir.kimi bir tavugun kursagina gider,kimi lagima düser,kimi de çöpe!

ama inci yine incidir.

Islam kardesliginin tahsili ancak imame ile mumkundur.

kardeslik halkasini aksi halde pakistanda üç kisi, ingilterede bir kisi,amerikada bes kisi,iranda on kisi, turkiyede bes kisi dert edinir!

Muslumanlarin kanaat onderlerinin bu husustaki veballeri, namaz kilmamalarindan,oruc tutmamalarindan daha hafif degildir.

Efendim,egri oturalim, dogru konusalim...

Kadinlarin savas meydanlarinda orgutlenmeleri de yine erkeklerin marifeti maalesef.O diyarlarin erkekleri bu organizasyonlara zemin hazirlamasalar,onlarin bu fotograflari cekilemez.

'istisnai durumlar da vardir tabi ki' irzina kastedilen evladina kastedilen bir kadin her seyi yapabilir o an,anin geregince, usuluyle;

Lakin umum olarak yara derin, care belli; ama gayret zayiftir.

Bu verecegim misal esasinda dar ul harb meselesini de aydinlatacaktir kafalarda.

Faraza siz bir bahceli evin sahibisiniz.Bahcenize hirsiz girdi ve mahsule el koydu.Sizi de kandirarak veya zorla evin icine hapsetti.Diyor ki: bu mahsul benim,ben sana lazim oldukca oldugunca verecegim.siz de korktunuz,kandiniz ama bu durumu nacargonullu kabul ettiniz.

Bahce hirsizin tapusuna gecti mi?

Gecmedi!

Bahce sahibinin kafasi birgun calismayacak mi?

Haydi calismadi,zulum abad olur mu?

Elbet birgun o hirsiz o bahceden kovulacak...Yeter ki biz hirsiza uymayalim!

Bu misal sunun icindi,konuya alakasi itibariyla:

Bahcenin ve evin sahibi biziz; ama kandirildik, korkutulduk,urkutulduk,evin bir odasina sindik!

lakin istikbal elbet aydinlik olacak.bugun o odada ne yapilmasi gerekiyorsa onu yaparim.Hirsizi kovma zamani gelince kovarim.Bahce de benim,ev de,evin ici de,bahcenin mahsulu de...

Bu topraklar cok isgal gormustur. Maras Antep Kars topraklari gavur postali altinda cok cignenmistir.Biz esaret zamanlarini da millet olarak biliriz, zzet zamanlarini da...Mogolu da gorduk,Fransizi da...Hem yendik hem yenildik..Bma sahsimiz bes para etmesek de mensubiyetimize toz kondurtmadik.

Her zamanin kendi ortami vardir.Safak,karanligin en koyu oldugu ana en yakin oldugu zamanda sokecektir.

Umidimizi kaybetmeyelim.

dusmani imha etmek vardir,ikaz etmek yoktur.

iki kule devirince altinda biz kalmayalim!

bir tokat atinca okkali bir tepik yemeyelim!

simdilik bu kadar

(Alinti)

Selam Sevgi ve Dua Ile

allah razı olsun paylaşımına katılmamak elde değil tekrar allah razı olsun

islamiyeti en iyi yaşayan ailelerde bile kadın kendi yerini şaşırmış vaziyette tabi erkekte.. Rabbim yardımcımız olsun.. teşekkürler paylaşım için...


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com