Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Ehli sünnet ve kur´an müslümanlari.

Ehl-i sünnet demek, Kur'an ve sünnetin öğrettiği şekilde inanan ve yaşayan grup demektir. Bütün mesele, bu grubun içinde olmak ve kalmaktır. Çünkü ebedî kurtuluşa vesile olacak iman ve Allahu Teala'yı tanımak ancak böyle mümkün olmaktadır. İmanın hakikati akla ve nefse değil, vahye ve sünnete uymakla anlaşılır. Sünnete uymak için Ashab-ı Kiram'ı tanımak ve takip etmek gerekir. Çünkü bizimle sünnet arasında onlar köprü vazifesi görmektedir. İman ve islam konusunda Ashabın yerini ve gereğini Allah Rasülü (s.a.v) Efendimiz şöyle belirtmiştir:

"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak; birisi hariç diğer hepsi Cehennem'de olacak" Oradakiler, hayretle: "O kurtulacak grup hangisidir Ya Rasülallah" diye sordular, Efendimiz (s.a.v): "Benim ve Ashabımın yolunda olanlar." buyurdu.( Tirmizi, iman; 18.)

Bu kurtulan fırkaya "Fırka-i Naciye" denir. Bu fırkanın bir diğer ismi "Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat" fırkasıdır. Rasulullah Efendimiz (s.a.v) inanç, ibadet, ahlak ve yaşantı olarak kurtuluşun cemaata tabi olmakta ve İslam'ı cemaat halinde yaşamakta bulunduğunu belirtmiştir.( Ebu Davud, Sünnet, 1; ibnu Mace, Fiten, 17.Ahmed, Müsned, 145.)

Dolayisi ile sonra gelenler yani simdiki kendini bir sey zan edenler Kur´andan baska bir sey tanimamakla kendilerinin nereye gittigini düsünemeyen zavallilardir.

Imami Rabbani hazretleri alemlerin en sereflisi alimlardir buyurmakla ehli sünnet alimlarini yüceltmis.

Yine alemlerin en serlisi dünyaya bagli alimlaerdir buyurmakla en kötü insanlarin ehli sünneti terk edip kendini bir sey zan eden alimler oldugunu bildirmistir.
Rabbim serlerinden mü´minleri muhafaza eylesin.

Selamün aleyküm Fexza..
"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak; birisi hariç diğer hepsi Cehennem'de olacak" Oradakiler, hayretle: "O kurtulacak grup hangisidir Ya Rasülallah" diye sordular, Efendimiz (s.a.v): "Benim ve Ashabımın yolunda olanlar." buyurdu.( Tirmizi, iman; 18.)

---Bana bunlari Hz Muhammed Sav. efendimizin söyledigini nasil ispatlayabilirsin?---

100.Allah pisligi aklini kullanmayanlarin üzerine yagdirir
Yunus Suresi

Allah razı olsun ablacım. Şu zamanlar böyle bir yazıya ihtiyaç vardı.

Rabbim serlerinden mü´minleri muhafaza eylesin.

AMİN AMİN AMİN...

İspat isteyen aradaşım kaynak yazıyo işte. Aç oku..

kanancigim kimlik bilgilerinde viyanada yasadigini yazmissin? viyanada yasadigini nasil ispatlayabilirsin?

imamı tirmizi en ğüvenli muhaddislerden olup senetsiz hiç bir hadisi şerifi yazmamıştır.iman bahsindeki 18 nolu hadisi şerifi okursanız peygamberimizden ilk duyan ve daha sonra ondan duyup nakil eden şahısların o meclisde bulunduğu ve bu hadisi şerifi bir başkasınında aynı şekilde işittiğini imamı tirmizi peygamberimize bizden çok daha kısa yakın bir tarihde tesbit etmiş ve kitabına yazmıştır. o dönemde sihhati tesbit edilmiş olan bir hadisi şerif nasıl olurda 1400 yıl sonra sıhhatlimi değilmi tartışması başlatılır. Bana kalırsa bütün ülemenın güvendiği bu hadislere ancak inanılır.

Guvercin

ben o kaynagin güvenilir oldugunu nasil anlicam?

kabul etmek istemediginiz $ey $u .. Insanoglu hatalidir, hata yapar.. bu durumda insan yapitina, nasil sorgusuz sualsiz teslim olabilirim?.. Islam düsmani bazi güclerin korkulu rüyasi kurani kerimdir, cünki degistiremiyolar, üzerinde oynamalar yapip icine bisey katamiyolar, kurani kullanarak müslümanlari yanlisa düsüremiyolar.. ama hadisler onlar icin en büyük firsat..

Piri Reis, ispat isteyene derim ki "buyur gel kavemi ic" ? :)


100.Allah pisligi aklini kullanmayanlarin üzerine yagdirir
Yunus Suresi

fexza yazdigin yazida haklisinda bu yazi ile kenanin aradigi ile ne gibi bir baglantisi var. kenan diyor mersin sen diyorsun ersin:) kenan inanmiyor. inkar ediyor. ben de onun viyanada olduguna inkar ediyorum. o viyanada yasamiyor. insaallah gidecem ve kahvesini icecem bakalim dogrumuymus;)

dimi kenancigim, simdi sen bana özelden telefon numarani yazarsan telefonlada irtibata geceriz. senin ataist forumundaki deneyimleri dinlemeyi cok isterim;)

hayirli günler

Hafta ici bulusabiliriz carsamba günü falan ispatlarim sende inkar etmezsin :)
ateizm:org beklerim, dedigin gibi benim elde var sifir, almadigim nickte kalmadi, birazda sen dene kalplerindeki seddi yikabilirsin belki..

100.Allah pisligi aklini kullanmayanlarin üzerine yagdirir
Yunus Suresi

kusuruma bakma, domain adresini google amcaya kiyak olmasin diye el attim. vay be bizim papaz oguz hala orada yaziyor:)) haci da oradaymis:) sen yenisin galiba oralarda;) temiz insanlarda var ama iste nasipte olmayinca neylesin sultan mahmud..

sen burada yazdigin üslubla yazdinsa iyi dayanmislar yaws;) özelden mesaj atarsan haberlesiriz. ben sana telefonla ararim insllh. vaktim olsa ortaliga toz duman ederdik beraberde.. hayirlisi artik;)

hayirli aksamlar


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com