Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Futuhu'l Gayb ve Ömer Öngüt

Merhaba

Futuhu'l Gayb eserinin 33. mektubu neden bulunmamaktadır
Ömer Öngüt isimli şahıs 33. mektupta geçen kişini kendisi olduğunu söylemektedir. Bu konuyu araştırırken sizin sitenize denk geldim ve Futuhu'l Gayb kitabının listesinde 33. mektubu göremedim.

Bu konuda bir açıklama yapar mısınz?
Abdulkadir Geylani Hazretleri Ömer Öngütü mü haber vermiştir?
33. mektubun içeriği nedir?

Konu şu 2 linkte tartışılmaktadır:
Hatemu'l Velİ Kİmdİr ? Ve Nasil Taninir ?, Bu bilgiler herkesin jetonunun düşerek algılayabileceği bilgiler değil
islamiforum.com/Hatemuand39l-Vel-Kmdr-Ve-Nasil-Taninir--t17950.html
Öngüt Kendisini Hatemu'l-evlİya Zannetmekteymiş
islamiforum.com/Oenguet-Kendisini-Hatemuand39l-evlya-Zannetmekteymi-t17931.html

futuhul gayb eserinin sitemiz eklenmis dosyalari toplam 45 makaleden olusmakta.

33. makalesini asagidaki adresten ulasabilirsiniz:

http://kitap.mollacami.com/futuhul-gayb/insanlari-durt-bolumde-anlatmak.html


Bir angut'un cikip 33. mektupta anlatilan benim demesi abartilacak bisi degil. Herifler birakin bir alimin kitabinda gecen benim demeyi ayetler ve hadislerde kendi isimleri gectigini iddia edecek kadar küfre giriyorlar.

angutlara zaman ayirmaya degmez. ne yaparsaniz yapin onlar angutluklarini yapacaklardir.

hayirli günler dileriz

Merhaba,

Bir çok islami sitenin forum kısımları "kavga meydanları"na dönüşmüş durumda. Bunun da en büyük sebebi bir grubun diğerine karşı hakaretlerde bulunması...Bu güzel siteyi yeni keşfettim. Burayı da böyle görmek istemiyor gönlüm. Bu mesajdaki "angut, herifler" gibi ifadeleri şiddetle kınıyorum. Ömer Öngüt beyi sevdiğim için değil. İslam-i adabımıza yakışmaz. Muhatabımız ehl-i küfür olsa bile bir ademoğluna hakaretamiz ifadeler kullanmak bence "mekarim-i ahlak'a uygun değil...Her ne kadar karşımızdaki grup bu şekilde davranıyor olsa bile...

Saygılarımla...

PIRI REIS'in mesajını sadece bazı yerlerini şöyle değitirerek okusak çok daha uygun olmaz mıydı:

Gonderen: PIRI REIS

futuhul gayb eserinin sitemiz eklenmis dosyalari toplam 45 makaleden olusmakta.

33. makalesini asagidaki adresten ulasabilirsiniz:

http://kitap.mollacami.com/futuhul-gayb/insanlari-durt-bolumde-anlatmak.html

Ömer Öngüt'ün 33. mektupta anlatilan benim demesi abartilacak bir şey değil. Bu gruba dahil olan zevat birakin bir alimin kitabinda gecen benim demeyi ayetler ve hadislerde kendi isimleri gectigini iddia edecek kadar ileri gidiyorlar.

Bu gibi şeylere zaman ayirmaya degmez. Allah ıslah etsin...

hayirli günler dileriz

"Allahümme sebbit kalbi ale dinike ve ta'atike-l islam"

angut o kadar sadik bir hayvandir ki, ölen esinin basininda kendi ölümünü beklermis. Müslümani kafir diyen bir kisi KAFIR dir. dinden cikmistir. Angut demekle angutlara hakeret etmis oluyoruz. Lakin bu sahsin angutlugu, ölesiye sadakat gösterdigi seytani ve nefsi ammeresi ona terk etsede basina ölümüne beklemesi.. tevbe edip hakka yönelmemesidir.

yinede uyariniz icin tesekkür ederiz. insaallah yarin angut kusu gelip bizden hak talep etmez. bir fasigi kendi adiyla cagirdigimiz icin:((

Münafiklar ve Fasiklar münafikliklarinda öyle bir raddeye gelmislerdiki müminlerin annesi Hz. Aise validemize dahi iftira atmislardi. Bu münafiklardan uzak durmak isimlerini bile dilimize almamak en haiyrlisi.

rabbim affetsin

Teşekkürler pirireis
İlk etapta görememiştim.

Sevgili msevgili
inan bana insanın sinirlerine hakim olmasına imkan yok. Yaptıkları ne varsa hepsinin hatalı olduğunu gösterdik Allah'n izniyle. Oyle bir hadisin olmadığını Ebubekir Sifil hoca ispatladı. Bizler bizzat kendi yazdığı şeyleri alıntılayarak hepsinin çelişkilerle dolu, saçma sapan yazılar olduğunu gösterdik.

Bunların hepsini gördüler şimdi de İslam alimlerinin sözlerini, ayetleri evire çevire adam bizzat üzerine alınıyorlar. Gerçi üzerine alınması gerekn ayetleri de yazdık
FUSSİLET (40)
Ayetlerimiz konusunda çarpıtmalar yapanlar bizden gizli kalmaz. Ateşe atılan mı, yoksa diriliş gününde güven içinde bize gelen mi daha iyidir? Dilediğiniz gibi davranın. O, yaptıklarınızı elbette Görendir. gibi.

Mesela Geylani hazretlerinin 33. makalesinde 4 çeşit insandan bahsediyor ve uslp olarak tekil bir ifade kullanıyor. "O insan", "O muheterm insan" gibi.

Adamlar konuyu baştan sona vermiyor. Yalnızca 4. sıradaki insanın açıklamsını yazıyor. Geylani hazretlerinin üslüp olarak tekil kullanmasından faydalanıp bunu bizzat Ömer Öngüte yamıyorlar.

Üstüne üstlük bize yaptıkları hakaretler de cabası. Belki de sen hiç muhatp olamadığın için böyle söyluyorsun. İnan bana adamlarla muhatap olsun gördüğün cehalet karşısında ne diyeceğini şaşırırsın.

Hayır ayetleri, İslam alimlerini kullanamsalar bu kadar sinirlenmeycem. Kendini ne sanıyosa sansın. Delinin teki der bırakırım. Ama adam bizzat ayetleri ve İslam alimlerinin sözlerini kullanıyor.

Neyse arkadaşlar. Olay vahimdir. Bu adam belli sayıda adamı kandırmış toplamıştır etrafına, dikkatli olmakta fayda var.

Link için tekrar teşekkürler...

Her dönem münafiklar zehirler zehirlerini akitmaya devam edeceklerdir. insaallah bu zehirlerini akitip genc beyinleri zehirlemeye calisan fasiklari www.zehirli.org sitesinde ele almaya calisacagiz..

selam sevgi ve dua ile

Merhaba kardeşlerim,

Bu grup hakkındaki düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum ve tercihim konusunda şüphem yok. Hakikat Yayınevi'nden çıkan yayınlarda da kendilerinin haricindeki bir çok cemaatı kafir ilan eden pervasız yazılarına da aşinayım. Benim ikazım sadece forumda kullanılan üslup. Bu sataşmalar ve yakışıksız iddialar karşısında kendinizi tutamıyor olabilirsiniz, ama ne olur güzel kardeşlerim, dilimizin seviyesini düşürmeye hiç gerek yok. Allah'ın güzel kullarına yakışıksız sözler kullanmak yakışmaz. Bırakın pervasızlığı onlar yapsınlar. Bizim cevaplarımızın ilmi olması kafi değil mi?

Yine de siz bilirsiniz, bunlar benim acizane fikirlerim sadece.

Selamlarımla...

"Allahümme erine-l hakka hakkan verzukne-l ittibaa ileyh ve erine-l batıle batılen verzukne-l ictinabe anh"

Evet arkadaşlar
Günlerdir yaptığımız çalışmlar inşallah sonuca ulaştı ve Öngütün hatemul evliyalığının aslında Muhyiddini Arabinin sözü olduğunu çıkardık ortaya Allahın izni ile.

Hem konuyu toparlamak hem tartışmanın özetini çıkarmak için yeni bir konu açtım. İstifadenize sunuyorum.

Ömer Öngütün Sözü Muhyiddini Arabinin çıktı Ve Gazali Katledilmesini Istemiş

Görüşmek üzere...

serkanasm calisman icin tesekkür ederiz. Bahsi gecen seytanin tuzagina düsmüs yüzlerce acizden biri.. calismanizi yazilar zinciri yapmak yerine kisa ve öz olarak maddeler halinde siralayip bir yaziya cevirseniz bizde yayinlamaktan mutlu oluruz


msevgili uyarin icin tesekkür ederiz. isimlerini dile almaga bile degmez.

selam sevgi ve dua ile

Hazreti Geylani'ye müracat ettim, sual eyledim:
"Üstadım, şeyhim efendim; kimdir veli, nasıl bir şeydir; bir yerlerinde bir alamet var mıdır, sevgili PİRİ REİS'in tabiriyle "Öngüt denen angut" veli olabilir mi?
Büyük Üstad, önce tebessümle -Allahualem- sonra teessürle va'z etti:

"Allah'ın veli kulları, diğer insanlara nisbetle sağı ve kördürler; kalblaeri Allah'a yakınlık peyda edince başkasının sözünü duymaz olurlar, başkasını görmez olurlar. Yakınlık onları mestu hayran eder, ilahi heybet onları kendilerinden geçirir. Muhabbet onları mahbublarının huzuruna bağlar..

Artık onlar Celal sıfatıyla Cemal sıfatının tecellileri arasında bir mevkidedirler, ne sağa ne de sola meyletmezler. Onların, ötesi olmayan bir önü var; insanlar, cinler, melekler ve sair yaratıklar onlara hizmet eder. İlim ve hikmet onların vasıtası, fazilet onların gıdasıdır. Ünsiyet onların susuzluğunu giderir. Allah'ın fazl-u kereminden yerler, dostluk şarabından içerler. Halkın sözü onları meşgul etmez.

Evet, onlar bir vadide, halk da ayrı bir vadidedir. Halka, Allah'ın emrettiğini emrederler. Peygamberlere vekaleten, halkı Allah'ın menettiği şeylerden men'ederler. Hakikatde Peygamberlerin varisleri bunlardır. Tek meşguliyetleri, halkı Hakk'ın kapısına doğru çevirmektir. Eşyayı layık olduğu yere korlar. Hikmetle hareket ederler, fazilet erbabına yakışan ne ise onu verirler, kimsenin hakkını almazlar, kendi nefisleri için bir şeyler ayırmazlar. Yalnız Allah için severler, Allah için buğzederler. Evet her şeyleri Allah içindir, başkası için değil...

Bu saydığımız üstün vasıflar kimde tamamlanırsa, ilahi sohbet onun için tamamlanır, necat ve felah kapıları ona açılır. Artık onu insanlar da, cinler de, melekler de, yerler ve gökler de sevmeye başlar.

Şimdi sana sesleniyorum, ey münafık; Ey halka ve sebeplere kulluk eden, Hakk'ı unutan bedbaht! İçinde bulunduğun, iç aleminde taşıdığın kötülüklerle beraber velilerin mevkiini ele geçirmeye çalışıyorsun... Bu çaba beyhude... ÇÜnkü senin ne bir kerametin, ne de bir şerefin... Önce dosdoğru Hakk'a teslim ol, sonra tevbe et, sonra da bu hususlarda bilgi edin ve ihlas üzere amel etmeye koyul; yoksa hidayeti bulamazsın...

Cenab-ı Allah, Peygamberlerini kendi Kelamiyle, veli kullarını ise kendi hadisiyle terbiye eder. Hadisten murad (velilerin kalbine yapılan ilhamdır.) Çünkü Veliler Peygamberlerin varisleri, halife ve hizmetçileridirler.

Allah'ın velileri, O'nun huzurunda edep makamındadırlar. Hak'tan sarih bir izin olmadıkça hareket etmezler, bir adım bile atmazlar. Kalplerine açık bir müsaade ilhamı vaki olmadıkça mubah şeylerden yemezler, giymezler, nikah yapmazlar ve hiçbir sebepde tasarrufta bulunmazlar. Onlar Hak ile beraberdirler; kalbleri ve gözleri evirip çeviren yegane mutasarrıf ile kaimdirler. Rablerine şu dünyada kalbleriyle, ahirette cisimleri ile kavuşmadıkça hiçbir kararları olmaz. Yani gönül rahatlığına erişemezler, Allah'a kavuşmadıkları müddetçe...

Ey bilgisizlik batağında kalanlar, size sesleniyorum: Edep ve Terbiyeyle alimler meclisine girin, kemal-i edeple o mecliste oturun. Ariflerin meclisinde de edeple oturmayı, nezaketle susmayı ihmal etmeyin. Veliler duydukları ile amel ederler. Bu amel onları Aziz ve Celil olan Allah'a yaklaştırır. Çünkü onlar ilahi, öğüdü vasıtasız olarak kalbleriyle duyarlar; bu da ancak halktan uzak, Halık'a yakın ve O'nun huzurunda uyanık bir halde bulunmakla gerçekleşir.

Evet, kalbin bu yolda sıhhat buldu mu, artık sen ebediyyen halktan uzak yani onlardan gaip ve onlara karşı uyku halinde olursun. Hak ile uyanık bulunursun. Halk halvette iken sen celvette bulunursun. Hakk'ın açık yolları ve O'nun hikmetleri gizli olarak sana gelir. İlahi sır kalbe doğru meyleder. Kalb de nefs-i mutmainne'ye meyleder. Nefis de dile doğru meyleder. İşte kim halka karşı konuşursa bu sıfatla konuşsun.. Böyle bir sıfat taşımıyorsa sussun...

Genç kardeşim!

Hazret-i Muhammed s.a.v.) kendisine peygamberlik verildiği halde bunu yıllarca gizli tuttu. Ona:
"Ey Peygamber sana Rabbinden indirilen vahyi tebliğ et!" denildi de ondan sonra tebligata başladı. Sen ise birşey gördüğün zaman onu hemen açıklıyorsun, bir türlü gizleyemiyorsun... Evinden bir bohça elbiselik senin önüne düştü de bunun nereden geldiğini düşünmeden hemen kapını açıp "gelin benden elbise satın alın!" dedin. Belki o bohça komşuna ait bir emanet olabilirdi.

Unutma ki dört şey kalbin düzelmesine medar olur:
1- Yenilen lokmaya dikkat etmek,
2- İbadet için zaman ayırmak,
3- Kerameti muhafaza etmek (gizli tutup etrafa duyurmamak).
4- İnsanı Allah'tan alıkoyan şeyleri terketmek...

Ey tenbeller, ey cahiller, ey gafiller; Size sesleniyorum, bir müddet sonra onun haberini daha iyi bileceksiniz. Yani ölüm haberi size gelince onu kesin olarak bilir ve öğrenirsiniz."

Bir de Tevekkül :
Allah'ı bırakıp kendisi gibi bir mahluka güvenip bağlanan kimse mel'undur ve yine mel'undur. Ne yazık ki halkın çoğu bu lanettenkendini kurtaramamıştır. Pek az kimseler Allah'a güvenip bağlanmıştır. Kim Allah'a güvenip dayanırsa gerçekten o en sağlam kulpa tutunmuştur. Kendisi gibi bir muhluka dayanan ise, suyu avuçlayana benzer; elini açınca içinde birşey görünmez..

Evet, Şeyh Abdulkadir Geylani hazretleri aynen böyle buyurdu.. ve anladığım kadarıyla, "ben öyle bir şarlatanı işaret filan etmedim!" diyor.. yanlış mı algıladım yoksa..


Duamiz olmasa ne ehemmiyetimiz var!

Hmm
Açıkçası bu durumu kısa bir yazı haline getirmek çok zor. Eğer ki konu Ömer Öngüte reddiye olacaksa
1-) Ebubekir Sifilin toplam 11 makalelik 2 yazı dizisi var.
2-) Benim ve Mj 'nin hazırladığı Rediiye var
3-) Hicretonlinen Öngüt ve yandaşları için hazırladığı yazı var
4-) Öngütün İslam alimlerinin yazılarını kendisine yormasına dair benim hazırladığım bir çalışma var.

Bunların toplamı nerden baksan 10-15 sayfayı bulur tahminimce. Birisini eksik bıraksak olmaz.

Kısa olmaz. Ama siz kısa olarak biz toparlarız derseniz istediğiniz gibi yazıları kullanabilirsiniz hiç problem değil. Ama isterseniz 10-15 sayfalık reddiye o da olabilir.


Yani bu iş biraz karışık. Sizin bir tavsiyeniz olursa okumak isterim.

Hayırlı geceler...

...

Ben bi şey demiyorum abi...
sadece izliyorum...
Mâzallah tartışma falan çıkar sonra...

di mi REİS???

Vallahi buldum! Aha 33. Mektup'ta Öngütten bahsediliyor, onunla ilgili Hadis-i Şerif bile var bu mektupta.. Sadece bir-iki cümlesini yazsam kafi, gerisine gerek yok, anlatıyor zaten; buyurun:

"33. Makale.. İnsanlar dört kısımdır..
Birincisi: Kalpsiz ve dilsizdir. Bir asi ve hissizdir. Allah buna hayır vermemiştir. Sebebi: Bu ve benzerleri hayrı istemezler, hayır yolunu sevmezler..

İkincisi: Dili vardır, kalbi yoktur. Herkese hikmetten konuşur, ama kendisi amel etmez. İnsanları doğru yola çağırır; kendisi kaçar. Başkasının hatasını büyük görür, ama kendisi durmadan yapar. Allah'a karşı edep ve terbiye yollarını öğretir, fakat kendisi büyük günahları işlemeye devam eder. İnsanlar arasında iyi görünür, yalnız kalınca önüne geleni yutan hayvana benzer.

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bu adamın mühlik durumuna işaret ederek:
"Ümmetim için en çok endişe ettiğim şey, dilli münafıktır."
Buyurmuşlar. Diğer bir Hadis-i Şerifiyle de:
"Ümmetim için en korkulacak şey, kötü bilginlerdir." Buyurmuştur.

Allah, cümlemizi bu gibilerden korusun.
Bu zümreden çekin ve kaç, tatlı dili seni yakalar. Güzel (!) sözü seni aldatır. Günah ateşi seni yakalar. Onun manevi kir kokusu seni öldürür.
* * *

Evet, yetti galiba..
Nee, dördüncüsü mü? Hadi canım, daha neler! :)



Duamiz olmasa ne ehemmiyetimiz var!

sevgili kardeşlerim,

futuhu'l gayb eserini 45 makale olarak eksik eklediğim için hakkınızı helal edin.

hamdolsun 78 makale olarak tamamladım. selam ve dualarımla...

"ahh ziyayılmaz kardeşim hala orda mısınız :)"

Sunu bilelim ki; Asil dusmanlarimiz, Bilgisizligimiz ve sevgisizligimizdir. Aklen ve kalben zaafimizdir. Bu durum, dusmanlarimizin Curet ve cesaretini arttiriyor. O'nun icin de, beyinleri ve yurekleri ilim ve sevgiyle fethetmemiz gerekiyor.

Peygamber Efendimiz ilim iki dir Beden ve din bilgisi Yani ilimler icinde en luzumlusu ruhu koruyan din bilgisi ve bedeni koruyan saglik bilgisidir buyurarak herseyden once ruhun ve bedenin zindeligine calismak gerektigini emretti. Ayrica

Hakiki bir muslumen herseyden once tam ve mukemmel bir insandir Guler yuzlu tatli dili dogru sozludur son derece alcak gonulludur kendisine basvuran herkesi dinler ve elinden gelen yardimi yapar.

Musluman vakurdur kibardirAilesini ve vatan ini sever Peygamber efendimiz VATAN SEVGISI IMANDAN dir. buyurdugu icin vatana saldiranlara karsi gereken vazifesini yapar Dinine ana babasina hocasina amirine karsi saygilidir luzumsuz seyler ile ugrasmaz ancak faydali seyler ile mesgul olur kumar ve diger faydasiz oyunlar ile mesgul olmaz vaktini bos gecirmez.

RESUL SARICA
America


Soru ve Cevap

MollaCami.Com