Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


BERZAH ALEMİ.....

BERZAH ALEMİ VE RUHLARIN BEKLEDİĞİ YER


Berzah alemi, ahiret alemlerinden birisidir.vefat eden ruhların toplandığı birarada bulunduğu bir alemdir.Mahiyetini,şeklini ve nasıl olduğu tam olarak bildirilmemekle beraber, bazı hadisi şeriflerden ve diğer rivayetlerden bir takım ip uçları verilmektedir.bir rivayette,dünya ile ahiret arasında ruhların beklediği yer olarak haber verilir.


(İmam Celâleddin Es-Süyûtî, Kabir Âlemi, s. 313)

Hafız Zeyneddin ibn-i Recep "Ehl-ul Kubur" kitabında, şöyle demiştir:
- Allah Berzah âleminin ehlinden bazılarına salih amelleri ikram eder, amelleri kesildiğinden onunla onlara sevap hasıl olmasa da, Allah'ın zikir ve taatiyle nimetlenmek için daha önce yaptığı ibadet o âlemde devam eder. Tıpkı, melekler ve cennet ehlinin zikir ve ibadetle nimetlendikleri gibi... Sevap olmasa dahi zikir ve ibadetler, erbabı için, bütün dünya nimetlerinden daha büyük bir nimettirler. Ve lezzetleri daha fazladır.
(Hakiki) mutlular, Allah'ın zikir ve taatinden başka şeylerle mutlu olamamışlardır."

İmam Celâleddin Es-Süyûtî, Kabir Âlemi, s. 313)
Ebû'l-Hasen ibn-i el-Berrâ "Ravza" kitabında, Abdullah ibn-i Muhammed ibn-i Mansur'dan İbrahim el-Haffar'ın ona şöyle dediğini nakletmiştir:
- Bir kabir kazdım, bir taş göründü, taş kabrin önünden açıldığında misk kokusunu hissettim. Baktım yaşlı bir adam, kabrinde oturmuş Kur'ân okuyor.


Allah yolunda öldürülenleri, ölüler sanma. Hayır, (onlar) diridirler. Rabb'leri katında rızıklanmaktadırlar. Allah'ın keremiyle kendilerine verdiklerinden sevinçli olarak, arkalarında henüz (şehid olup) kendilerine yetişemeyenlere de korku olmadığı, onların da üzüntüye uğramayacakları müjdesiyle sevinmektedirler. Allah'ın nimeti ve keremiyle ve Allah'ın mü'minlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesiyle sevinirler" (Âlu İmran, 3/169, 170, 171).

Mesrûk (r.a) Abdullah'a bu âyette zikredilen şehidlerin halini sormuş, o şöyle cevap vermiştir: Biz de bunu Hz. Muhammed (s.a.s)'e sormuştuk. Bize şu cevabı vermişti: "Şehidlerin ruhları yeşil kuşların karnındadır. Onların arşa asılı kandilleri vardır. Diledikleri gibi cennette serbestçe dolaşır, sonra o kandillere geri dönerler" (Müslim, İmâre, 121; Ebû Davûd Cihâd 25; Tirmizî, Tefsiru Sure, 3/19; İbn Mâce, Cenâiz, 4; Cihâd, 16).
(İmam Celâleddin Es-Süyûtî, Kabir Âlemi, s. 382)
İbn-i Mende, Ümm-ü Kebşe bint-i Ma'rur'dan rivâyet ettiğine göre şöyle demiştir:
Resûlullah (sav) yanımıza girdi. Biz ondan mü'minlerin ruhlarını sorduk. Öyle anlattı ki, evdekileri ağlattı. Buyurdu ki:
- Mü'minlerin ruhları, yeşil kuşlar içindedirler. Cennette gezerler. Meyvelerinden yer, suyundan içerler. Arşa asılı altın kandiller içinde barınırlar:
- Yâ Rabbi! Kardeşlerimizi de bize kavuştur. Bize vaad ettiğini ver, derler.
Kâfierlerin ruhları ise, siyah kuşlar içindedirler. Ateşten yer, ateşten içerler. Cehennem taşlarında barınırlar.
- Yâ Rabbi! Dost ve kardeşlerimizi bize kavuşturma, bize vaad ettiğini verme, derler.

sağol kardeşim ellerine sağlık allah razı olsun bir büyüğümüzün sohbetinde dinlemiştim berzah alaminde arkadaş olanlar dünyadada arkadaş olurlar dunyada arkadaş olnalar ahirette beraber olurla diye buyurmuşlardı



Bir milletin ihyası kötülerin imhası ile değil genç neslin eğitim ve terbiyesi ile mümkündür...

evet ECYAD kardeş o sebeple ALLAH TEALA hayırlı dostlarla,arkadaşlarla karşılaştırsın.her zaman hayra,her zaman güzelliklere sevkeden dostlar,arkadaşlar nasip etsin bizlere.....

SELAMETLE..............

Cenab-ı Hak kemal-i kereminden ve merhametinden ve adaletinden, iyilik içinde muaccel(öncelikli) bir mükafat ve fenalıklar içinde muaccel bir mücazat(cezalandırma) derc etmiştir. Hasenatın içinde, ahiretin sevabını andıracak manevi lezzetler, seyyiatın(kötülükler) içinde, ahiretin azabını ihsas edecek(duyuracak) manevi cezalar derc etmiştir.
Mesela, mü'minler arasında muhabbet, ahl-i iman için güzel bir hasenedir. O hasene içinde, ahiretin maddi sevabını andıracak manevi bir lezzet, bir zevk, bir gönül rahatlığı derc edilmiştir. Herkes kalbine müracaat etse bu zevki hisseder..

(Risale-i Nur Eczalarından..)

Duamiz olmasa ne ehemmiyetimiz var!


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com