Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


AYASOFYA'NIN KUBBESİ

Muhammed Mustafa (s.a.v.) dünya'ya geldiğinde Medâyin'de Nuşirevan-ı Âdil'in tâk-i kisrası (köşkünün kubbesi) zelzeleden aşağıya göçtü.Acem vilayetinde ateşperestlerin ateşi söndü. Ayasofya'nın kubbesi çatladı. Imparator o kubbeyi tekrar yaptırdı ve her yaptırışında yıkıldı.Neticede âciz kaldılar ve râhipler ittifak edip imparatora gelerek durumu anlattılar: 'Arap diyârında bir Peygamber zuhur etmiştir,adı Muhammed'dir, onun dünyaya gelmesiyle bu kubbe yıkılmıştır, derman ancak ondan gelir' dediler.

Imparator Herakliyus hemen i'tibarlı bir elîçiyi hediyelerle H.z. Muhammed'e (s.a.v.) gönderdi. Elîçi mektupla varıp durumu bildirdi. Muhammed Mustafa (s.a.v.) ağız suyunu alıp güzel bir taşa sürdü ve elçiye verdi:' BU TAŞI KUBBEYE KOYUNUZ ' buyurdu. Elçi de taşı Herakliyus'a götürdü. Herakliyus taşı bina ustalarına verdi,onlarda kubbeyi yeni baştan inşa ederken bu taşı kubbeye yerleştirdiler. Kubbe bir daha yıkılmadı.

allah razı olsun kardeşim ayasofya camisinin ismini duysan veya görsen bu hikaye gelir aklıma ya resul allah bizlerde senin tükrüğüne muhtaçız bizlere sana hakiki ümmet olmayı nasip et yıkılmadan sünnetlerini yerine bi tamamiha getiren ümmetlerinden oluruz inş

Bir milletin ihyası kötülerin imhası ile değil genç neslin eğitim ve terbiyesi ile mümkündür...


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com