Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Fethu’r-Rabbânî ve gene Öngüt

Arkadaşlar

İnanın bana da gına geldi. Ama sitenizde Fethu’r-Rabbânî isimli kitap muvcut mu?

Bu öngüt orda geçen ifadelerin de kendisi olduğunu söylüyormuş. Kitap varsa elinizde gösterirseniz gene ne çarpıtma yapmış görecez inşallah.

Adam VElilerin insanı kamili anlatan bütün yazılarını (ne olduğu belli olmayan) hatemul evliyayı yani öngütü anlatıyor diye yazıyorlar. Allah yardımcımız olsun.

Mevzu olan parça bu. Hatırlarsanız geçen seferde(33. mektupta) yalnızca 4. sınıfı insanı verip aynı zamnda GEylani hazretlerinin tekil ifade kullanmasından faydalanıp bunun gelecekte gelecek olan(!) öngüt olduğunu söylüyorlardı. Şimdi de bunu söylüyorlar.
Eğer elinizde varsa yazının tamamını göndeririseniz sevinirim.

Allah yardımcımız olsun.


“Kim ki bu hâle ererse, artık Azîz ve Celîl olan Allah’ın kapısından onu hiç bir engel alıkoyamaz. Bayrağı indirilemez. Askeri mağlup edilemez. Hakk’ı haykıran sesi susturulamaz. Tevhid kılıcı için bir hudud çizilemez. İhlâs adımları yürümekle yorulmaz. Hiç bir iş ona güç gelmez. Hiç bir kapı, önünde kapalı durmaz, açılınca da kapanmaz. Bütün kapalı kapıların kanatları uçuşur, bütün yönler açılır. O Hakk Teâlâ’nın huzuruna varıncaya kadar, hiç kimse onu durdurmaya güç yetiremez.

Rabb’inin huzuruna vardığı an, O da ona lutfeder, ikramlarda bulunur. Onu kendi hücresinde uyutur. Lütuf ve fazlından yedirir, ülfet bâdesinden içirir. Bunları bulduktan sonra, hiç bir gözün görmediği, hiç bir kulağın işitmediği ve hiç bir insanın hatırına gelmeyen hârikulâdelikleri görür.

Hakk Teâlâ’nın fazlını, keremini bulduktan sonra, o büyük insan halk arasına yine katılır. Sebebi; onlara hidayet yolunu göstermesi ve mülk sahibi kılmasıdır. Çünkü o kul, sonsuz mânevî bir mülke sahiptir. Ulaşmış olduğu mertebelerin bereketiyle diğer insanlara feyz saçar, rehberlik ve hidayet öncülüğü eder.

O öyle bir kuldur ki, Hakk’a vâsıl olmuş, O’nu görmüş ve mâsiva denen Hakk’ın zâtından gayrı şeyleri bilmiştir. Artık işi halkla uğraşmaktır. Yerine göre halkın tepesine bir tokmak olur. Hak olanla bâtıl olanı birbirden ayırt eder. Onları Azîz ve Celîl olan Allah’ın katına götürmek için bir elçi bir kılavuz olur.

Bu zâta melekût âleminde Azîm yani büyük kişi ismi verilir. Bütün halk onun kalbinin ayakları altında durur ve onun gölgesinde gölgelenir. Bu hâlleri işitip heyecana kapılma.” (Fethu’r-Rabbânî, 60. Meclis)

Fethu’r-Rabbânî eseri sitemizde yer almiyor. Arkadaslar arastirir. temin edebilirsek ekleriz insaallah.

Fethu’r-Rabbânî eseri bende mevcut.
Piri Reis kardeşim onay verirse ekleyebilirim inşaALLAH :)

EE ŞEYTAN NASIL VES VESE VERECEK NEREDEN VERECEK BELLİ OLMAZ İŞTE BİYERDEN TUTURDUMU GİDER İŞTE

ŞEYTANIN ELİNDE SOPA YOKKİ SÜRÜSÜNÜ CEHENNEME SÜRÜKLESİN ....

Fethu’r-Rabbânî eseri sitemizde asagidaki adresten inceleyebilirsiniz ancak aradiginiz 60 meclisi bulamadim. arastirmakta fayda var.

http://kitap.mollacami.com/fethurrabbani/

Teşekkürler Pirireis
Kitabın konusu bellidir.
Açıklamayı alıntılarsak:
"Bu eser, Kadirilik yolunun önderi büyük mutasavvıf, büyük mürşid Abdülkadir Geylani Hazretlerinin yaptığı vaaz ve sohbetlerin, müridlerince derlenmesinden oluşuyor. Geylani Hazretlerinin tasavvufi yaklaşımını derli toplu bir şekilde içeren bu kitapta, manevi gelişim yolları, kişiyi insan-ı kamil mertebesine yükselten yöntemler, en etkili biçimde doğrudan hitap cümleleriyle öğretiliyor. "

Doğrudan hitap ediyor hepimize, bu tekil ifade kullanmasını fırsat bilen bu herifler gene GEylani Hz.Lerinin yazsısnı çarptırıyor. Allah aşkına ayetlerle, hadislerle oynayanlar evliyalarımızın yazılarını mı tahrif etmekten korkacaklar?

Teşekkürler pirireis, bu yazının tamamını koymak istemiştim ama galiba mümkün olmayacak.

FUSSİLET (40)
Ayetlerimiz konusunda çarpıtmalar yapanlar bizden gizli kalmaz. Ateşe atılan mı, yoksa diriliş gününde güven içinde bize gelen mi daha iyidir? Dilediğiniz gibi davranın. O, yaptıklarınızı elbette Görendir.

Müşriklerin Kuran'da tahrifat yapmağa çalışacaklarını bilen Cenab-ı Hak, Kuran'ın mükemmel korunmasından söz ettiği ayetlerden önce, tahrifatçılara uyarıda bulunmaktadır


Soru ve Cevap

MollaCami.Com