Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Seytanin hîle ve aldatmalari

Seytanin hîle ve aldatmalari

insanlar üzerinde seytanin hîle ve aldatmalarini su sekilde özetler ve müslümanlarin uyanik bulunmalarini isterdi.

Seytan avam tabakasina yâni ilmi olmayan müslümanlara önce sehvete dâir islerin sevgisini asilamaya çalisir. Böylece kalp duygularini öldürür. Sonra dünyâ sevgisini vererek dünyâlik kazanmaya sevkeder. Böylece bu insanlarin bütün gâyeleri dünyâ talebi olur. Cünkü cehâletle dünyâ sevgisi bir araya gelmistir.

Sâlih kimseler iyi ameller islediklerinde seytan harekete geçer. Onlara isledikleri ameli güzel gösterir. Böylece onlari ucba ve kendini begenmislige sürükler. Sonunda hiç bir âlimin ögüt ve nasîhatini dinlemezler.

Iblis onlari bu hâle getirdikten sonra söyle der: "Baskalari sizin ibâdetinizin binde birisini yapsa kurtulur". Bu telkinlere kananlar amellerini azaltirlar. Istirâhat yolunu tutarlar. Kendilerini yüceltirler, baskalarini hafife alirlar. Artik bu hâlleri onlari pespese günâha sürükler.

Seytân âlimi aldatmak için ise onun ilmi ile devreye girer. Söyledigi her sözün hak oldugunu anlatir. Senin gibisi yok diye telkin eder. Þeytan bu yoldan gitmekle çok muvaffak olur. Büyük Islâm âlimlerine tâbi olmayip ilimlerine güvenenlerden pek azi bu hîleden kurtulabilir.

Evliyalar Ansiklopedisi

Selam Sevgi ve Dua Ile

ALLAH (c.c.) efendimizin (s.a.v.) kendisinden dilediği tüm hayırları bizlere nasip eylesin..
O'nun (s.a.v.) korunmak istediği bütün şerlerden de bizleri korusun.
güç ve kuvvet sahibi ancak O'dur (c.c.).


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com