Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Amerika'nin en güvenlikli hapishanelerinden birinde kalan

Amerika'nin en güvenlikli hapishanelerinden birinde kalan


Roy Brown isimli tutuklu 16 yil kaldigi cezaevinden yürüttügü arastirmalarla suçsuzlugunu kanitlayarak özgürlüge merhaba dedi.New York'ta bir yardim kurulusunda gönüllü olarak çalisan Sabina Kulakowski isimli genç kadin 1991 yilinda biçaklanarak öldürüldü.Genç kadinin çiplak cesedi evinden birkaç yüz metre ötede bulundugunda yanibasinda kanli bir tisört vardi.

Polis kan izlerinden yola çikarak cinayetin Roy Brown tarafindan islendigini tespite ederek Brown'i tutukladi.Mahkemeye çikarilan Brown ilk andan son güne kadar suçsuz oldugunu söylemesine ragmen jüri tarafindan suçlu bulununca 25 yil agir hapse mahkum edilerek Amerika'nin en siki korunun hapishanelerinden birine yerlestirildi.Brown'in suçsuzlugunu ispat mücadelesi o andan itibaren hiç durmadi.

Cesitli sivil toplum kurulusu ve avukatlara binlerce mektup yazdi.Binlerce telefon sonucunda suçsuzluguna inan avukatlara ulasabildi.Sonunda Brown'in suçladigi bir baska ismin kizi babasinin ve kendisinin DNA'larini inceletme karari aldi ve korkunç gerçek ortaya çikti.Babasi gerçek katildi.

DNA sonuçlari bunun yüzde 99,9 böyle oldugunu söylüyordu ve o da bu durumu avukatlara ve mahkemeye bildirdi.Mahkeme elde edilen bu kesin delil karsisinda Brown'in suçsuzlugunu kabul edip içeride geçirdigi 16 yil için özür dileyip Brown'a özgürlügünü geri verdi.Akillarda kalan ise Brown'in mahkeme heyetine yazdigi son not oldu: Hakimler ve jüri yanilabilir.

DNA Allah'in büyük bir mucizesi.

"Allah asla hata etmez!"

Gazata Haberi

Selam Sevgi ve Dua Ile

KoSKOCA 16 YIL.. Yine iyi aklını kaybetmeden araştırmasını zekice yapmış.

selametle...


"Mü'min, kulluk elbisesi günahlarla yıprandığında, onu tövbe iğnesiyle yamayandır. Talihli kişi, tövbesi üzerine ölendir."(H.Ş)


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com