Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


:D:D:D BUDA KİŞİLİK DERSİ:D:D:D

Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor. Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor. “Bakın” diyor. “Bu, kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey...” Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor: “Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar”. Bir (0) daha... “Bu, tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz”. Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek... disiplin... sevgi... Eklenen her yeni (0)’ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca... Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor.

Ve Hoca yorumu patlatıyor: “Kişiliğiniz yoksa, öbürleri hiçtir”.


selametle...

güvercin

allah bizi, kişiliği oturmuş, ne yaptığını bilen, karakterli,aklı selim sahibi mü'minler olabilmeyi nasip olmayı nasip eylesin. emeğine sağlık..
selam ve dua ile....


ben yaptım deyip şirke girme,
yaptırıldı deki, tahdisi nimet olsun.

AMİN AKRDEŞİM ÖNEMLİOLANI BU DEĞİL Mİ?:D

selametle...

"Mü'min, kulluk elbisesi günahlarla yıprandığında, onu tövbe iğnesiyle yamayandır. Talihli kişi, tövbesi üzerine ölendir."(H.Ş)

allah allah ben yorum yazmıştım kaybolmuş :p
bi daha yazayım artık :)

çok güzeldi güvercin ellerine sağlık..

jadenin duasına da amin demeyi unutmayayım...

:D Sağol rabia kardeşim.

"Mü'min, kulluk elbisesi günahlarla yıprandığında, onu tövbe iğnesiyle yamayandır. Talihli kişi, tövbesi üzerine ölendir."(H.Ş)


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com