Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hizlanan misyoner faaliyetleri

Hizlanan misyoner faaliyetleri

Hak din yalniz Islamdir

Din adami kiligina giren misyonerler, devamli söyle söylüyorlar: (Muhammedün Resulullah demeye lüzum yok, La ilahe illallah diyen herkes cennete girer.Allahin rahmeti her seyi kusattigi için Ehli kitap olan Yahudi ve Hiristiyanlar da cennete gidecektir.Zaten Müslümanlarin Ehl-i kitapla iman birligi vardir.Bu bakimdan onlara yakinlik gösterip kiliselerine gitmek ve ayinlerine katilmak lazimdir.)

CEVAP: Hak din yalniz Islamdir.Sadece Allaha inanan Müslüman olamaz,Resulüne de iman edip uymasi gerekir.Bu konudaki âyet-i kerimelerden bazilari söyledir:

(Allah indinde hak din ancak Islâm'dir.) [A.Imran 19]

(Sizin için din olarak Islâm'i begendim.) [Maide 3]

(Kim Islâm'dan baska din ararsa, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.)[A.Imran 85]

(Allaha ve Onun ümmi nebi olan Resulüne iman edin, Ona tâbi olun ki dogru yolu bulasiniz.) [Araf 158]

(De ki, "Allaha ve Peygambere itaat edin! Eger [uymayip] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.) [A. Imran 32]

(Allah ile resullerinin arasinda farkli bir yol tutmak isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150,151]

(Allah ve Resulüne itaat eden cennete,isyan eden cehenneme gider.) [Nisa 13,14]

(Allaha ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çilgin bir ates hazirladik.) [Feth 13]

(Allaha ve Resulüne karsi gelen, bilsin ki, Allahin azâbi çok siddetlidir.) [Enfâl 13]

(Kimi,ona [Resulüme] iman etti,kimi de,ondan yüz çevirdi.Bunlara da çilgin atesli cehennem yetti.Âyetlerimizi inkâr ederek kâfir olanlari elbette atese atacagiz.)
[Nisa 55-56]

Resulullaha uymakla ilgili hadis-i seriflerden birkaçi söyledir:

(Allahtan baska ilâh olmadigina ve benim de,Onun kulu ve resulü olduguma sehadet eden,Cennete girer.) [Deylemî]; (Beni duyup da iman etmeyen Yahudi ve Hiristiyan elbette cehenneme girecektir.) [Hakim], (Cennete sadece Müslüman olan girer.) [Buharî, Müslim]

Resulullah efendimiz, imani söyle tarif etmistir: (Iman; Allaha,meleklere,kitaplara, peygamberlere,âhiret gününe, ölüme,öldükten sonra dirilmeye, cennete, cehenneme, hesaba,mizana,kadere,hayrin ve serrin Allah'tan olduguna inanmaktir.) [Nesâî]

Amentü'deki bu alti esastan birini inkâr eden kâfir olur.Sadece Allaha inandim ve la ilahe illallah demek kâfi degildir.Hiristiyan ve Yahudiler,bizim peygamberimiz dahil bütün peygamberlere inanmadikça kâfirlikten kurtulamazlar.Ehli kitapla iman birligimiz yoktur.Amentü'deki alti esasa inanmayanlarla iman birligi olur mu?

Ehli kitap,bütün peygamberlere [mesela bizim peygamberimize] inaniyor mu ve bütün kitaplara [mesela Kur'an-i kerime] inaniyor mu? Onlarin Allaha inançlari bile farklidir. Hiristiyanlar teslise [üç tanriya] inanirlar,Hz. Isa'ya Allahin oglu derler.Böyle iman birligi mi olur? Cennete girmek için Müslüman olmak,yani Amentü'deki alti esasa inanmak sarttir.

Ehli kitap,misyonerlerin istemesiyle Cennete,bizim istememizle Cehenneme girmez. Müslüman olmadiklari için Cehenneme girer.Mülkün sahibi Allahü teâlâdir.Cennetine girmek için Müslüman olma sartini koymustur.Müslüman olsunlar,onlar da girsin.

Türkiye Gazetesi

Selam Sevgi ve Dua Ile


Soru ve Cevap

MollaCami.Com