Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Âyet-el kürsinin fazileti

Âyet-el kürsinin fazileti

Âyet-el kürsi Kur’an-i kerimin dörtte biridir.

Sual: Âyet-el kürsinin fazileti ile ilgili hadis-i serif var midir?

CEVAP

Elbette vardir. Bazilari söyledir:

(Farz namazlardan sonra,Âyet-el-kürsiyi okuyanin Cennete girmesi için ölümden baska engel yoktur.) [Nesai, Ibni Hibban, Beyheki,Taberani]

(Evinde,Fatiha ve Âyet-el kürsi okuyana,o gün cin ve seytan zarar veremez.) [Deylemi]

(Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana,o gün cin ve insanin nazari degmez.) [Deylemi]

(Cebrail aleyhisselam dedi ki: “Cinlerden bir ifrit sana zarar vermek istiyor.Yataga girince Âyet-el-kürsiyi oku, zarar veremez.) [Ibni Ebid-dünya]

(Âyet-el kürsi Kur’an âyetlerinin seyyididir.Okundugu yerden seytan çikar.) [Hâkim]

(Âyet-el kürsi Kur’an-i kerimin dörtte biridir.) [Ebu-s-seyh]

Ey Ogul Ilmihali’ndeki hadis-i serifler de söyledir:

(Namazdan sonra,Âyet-el kürsiyi okuyana her harfi için 40 sevap verilir.)

(Bir kisi namazdan sonra hemen bir defa Âyet-el kürsiyi okusa,o âyet Ars-i alaya kadar gider ve orada durmadan hareket ederek“Ya Rabbi,beni okuyan kulunu affet!” der.Hak teâlâ,mekandan ve cihetten münezzeh olarak “Ey meleklerim, sahit olun,namazdan sonra Âyet-el kürsiyi okuyan kulumun günahlarini affettim” buyurur.)

(Evden çikarken Âyet-el kürsi okuyana,70 melek, evine dönünceye kadar dua ve istigfar eder.)

(Farz namazi bitirdikten sonra,bir kere Âyet-el-kürsiyi okuyup,33 kere Sübhanallah,33 kere Elhamdülillah,33 kere Allahü ekber,bir kere de La ilahe illallahü vahdehü la serike leh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli seyin kadir diyenin günahlarini Hak teâlâ affeder.)

Inanmak ve begenmek

Sual: Cennete,Cehenneme ve Allah’a inanan herkes mümindir ve Cennete gider deniyor.Böyle bir sey var midir?

CEVAP

Cok yanlis bu.Seytan da Allah’a inaniyor,o da Cennete Cehenneme inaniyor.Hatta imanin diger sartlarina da inaniyor.Meleklere inaniyor,Peygamberlere inaniyor, gönderilen kitaplara inaniyor.Öldükten sonra dirilmeye inaniyor.Hesaba,kitaba inaniyor yani bunlari biliyor.

Demek ki Amentü’ye sadece inanmakla, bunlari bilmekle iman olmuyor.Amentü’de bildirilen alti esasa inanmakla birlikte, Allahü teâlâ tarafindan bildirilen emir ve yasaklarin tamamini kabul etmek ve hepsini begenmek de sarttir.

Birini bile begenmeyen Müslüman olamaz. Bir de Hubb-i fillah bugd-i fillah var. Yani Allah dostlarini dost, düsmanlarini düsman bilmek gerekir. Tersi, yani Allah dostlarini düsman, düsmanlarini da dost bilen kimse mümin olamaz.

Demek ki Amentü’ye seytan da inaniyor,hepsini teker teker biliyor.Ancak seytan,inandigi,teker teker bildigi bu seyleri kabul etmiyor,begenmiyor ve Allah dostlarini düsman, düsmanlarini da dost biliyor.Seytan gibi bilen ve inanan kimse mümin olmaz.

Alinti

Selam Sevgi ve Dua Ile


Soru ve Cevap

MollaCami.Com