Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Her Zaman Bir Yusuf Hikayesi Yasar

Her Zaman Bir Yusuf Hikayesi Yasar

Bir is yapilacagi zaman,Cenab-i Hakk vasita olarak, insani kullanir.O an da kimin gönlü daha temiz,daha selamette ise ve kimin gönül dügmesi hemen açilip genisleyecekse,o gönlün sahibini seçer.Kur'an'in en fevkalade yanlarindan biri,her an geçerli olmasidir.

· Hz. Yakup ile ogullari arasindaki muharebe,her gün insanlarin birbirini kandirmak için düstükleri muharebedir.

· Her çagda insanlara yapilan hileler,onu gafletten felakete götüren sebepler aynidir.

· Kur'an'in hükümleri hiç eskimez ve yipranmaz,her sey yipransa bile! Incil dahi 500-600 sene için gelmistir.

· Sure-i Yusuf,eskimezligin ötesindeki bir örnektir.Yahudi alimleri bile,Hz.Yusuf’la ilgili bilgileri çok iyi açiklandigi için Kur'an'dan almislardir.

· Insandaki özellikler karanlikta gördügünüz zaman çirkindir ama bunlar gönül hazinesinde eridikten sonra yildiz gibi parlamaya baslar.Meskenet gayrete,zulüm merhamete döner meselâ…

· Gönül,insanin içindeki çirkinlikleri eriterek,kendisine râm eder,ondan sonra da onlari güzellestirir ve bir sema gibi mü’minin ruh aynasini aydinlik yapar.

· Nasil ki yildizlarin ortaya çikabilmesi için günesin bir an çekilmesi ve ay’in ortaya çikmasi gerekir,insanin gönlündeki hastaliklarin gidebilmesi içinde,Allah güzelligine karsi saygili olmasi ve insanin bu güzelliklerin pesinden kosmasi gerekir.Bu,ay’in secdesi anlamina gelir.Bu güzelligin pesinden kosarken bir iman atesine ihtiyaç vardir ki,bunu da günes temsil eder.

· Iman atesini bulduktan sonra altina sürekli körük verilmesi gerekir.Yoksa,ilk rüzgârla söner.

· Insanoglu,Peygamberlerle misallendirilen hâdiseleri iyi izlemelidir.Zannedilmesin ki,her sey oldu,bitti.Yakup ve Yusuf (as)'in basina neler geldigini ve seytanin kapida nasil bekledigini unutmamak gerekir.

· Allah,gönülden çikan yansimaya bakiyor.Eger gönüllerde Allah'la beraber güzel bir istasyon kurarsaniz,Allah'a yaptiramayacaginiz is yok.

· Maç da duydugunuz gibi bir heyecani geleceginiz hususunda niye duymuyorsunuz?

· Elimizi kaldirip,çok süslü dualar ediyoruz ama bu is yapmiyor.Senkron olmuyor.Gönül baska sey söylüyor,el baska sey söylüyor.

· Allah Hz.Cebrail'e herhangi bir is de; "Git,gönül dalgalarina göre muamele yap" diyor.

· Yahudiler,Hz.Yusuf'un Misir'da olmasi sayesinde Misir'a geldiler ve buranin ekonomisine sahip oldular.Bugün ki teknolojinin lideri olan Yahudilerin ilmi ögrenmesi,Hz.Yusuf devrinde Misir'a gitmeleriyle baslamistir.

· Her zaman bir Yusuf hikâyesi yasanmaktadir.Insanlar farkinda olarak ya da olmayarak, gerçegi kuyuya atarlar.Ama her zaman bir kervan gelip,onu kuyudan çikarmaz.O yüzden aslolan,gerçegi kuyuya atmamaktir.

· Bu milletin varligini koruyan,özündeki sirdir.Selçuklularda elli yil,vak'a yok,hâkimler is yapamiyoruz diye maaslarini devlete iade etmistir.

· Arz,sayfiye yeri degil.Allah insanlari,"Kullarim Cennette biraz sikildi,gidip dünyayi dolassinlar" diye göndermedi.

· Kur'an'in hidâyet sirri için,infak sarttir.Bu sart yerine gelmezse,o kisi namaz bile kilsa, Kur'an'la irtibati kesilebilir.

· Kur'an,Hâdi sirrina sahiptir.Bu sir,Onu mutlaka düze çikarir.

· Insanlik sevgisi olmadikça,Allah sevgisi olmaz.

· Infak sirri,baglilik olusturarak sevgiyi dogurur.

· Islamiyet'i bir türlü anlayamadik.Korkarim ki onu da ithal kumas gibi ithal edecegiz. Hani nasil kumaslarimiz disari gidip tekrar bize gelince ithal olur ve o zaman aliriz, Kur'anî degerleri de ithal etmekten korkuyorum.

· Birçok çilelerden geçseniz de hayatta sizi sürprizler bekler.Ama bu konuda Allah bize bir anahtar veriyor Sure-i Yusuf'ta: "Gönülden bir ceryan çikar ve bu ceryanla dünyayi yenersiniz.

Haluk Nur BAKI


Selam Sevgi ve Dua Ile

Nefs Apsesi Nasil Açilir?


* Allah,insani kendini bulsun diye göndermistir.En büyük ilah-î murad,insanin Allahi bulmasindaki güzelliktir.Bu noktaya akilla gelmek mümkün degildir.Cünkü akil,benzeri ve ziddi olmayani kavrayip tanimlayamaz.

* Allah insana diyor ki: Yeryüzünde gez,dolas,ama beni ararsan,gönlünden bir pencere aç,seyredersin.Gönülden açilacak o pencere,fevkalade güç bir operasyon gerektirir.

* Nefs apsesi nazarla açilir ve ondan sonra sevgiden baska bir sey görmek mümkün degildir.

* Bu konudaki en büyük örnek,Hz.Mevlâna ve Hz.Semstir.Bu olay aslinda insan gerçeginin sahnede oynanmasi hadisesidir.Bu herkese bir ibret,gönül ve içten istek sahiplerine bir ümittir.

* Hz. Mevlâna ve Sems Hazretlerinin senaryosu,bir defa tekrar etmis degildir.Allahin her müminde görmek istedigi senaryosudur.

* Hz.Sems, gönül makinesini çalistirmak için ameliyat eden bir cerrahtir.Cerrahin ustaligi kadar,hastanin saglikli olmasi da ön sarttir.

* Hz.Mevlâna ve Hz.Sems, 100 yil boyunca hiç suç islenmemis bir ülkenin zarif topragi üzerinde yetismislerdir.Onlar devamli yasiyorlar.Hz.Semsin sirri gönüllere aktigi an,Hz. Mevlânanin zevki ile birlesir.

* Yasamak,gönülde zevk duymaktir.Sevmeyen,yasiyorum diye istedigi kadar övünsün, onun cani yoktur,mevtadir.

* Yüce Kitabimizin ilk gelen âyeti OKUdan ibaret degildir,ilmin ögrenilip ögretilmesiyle ve onun Allah tarafindan verildigini beyan ederek baslar.Cünkü insan okur ama ilim ögrenmeyebilir.

* Subhane Rabbiyel Azîm diyebilmemiz için ilmi,Subhane Rabbiyel Alâ diyebilmemiz içinde aski ögrenmemiz lâzimdir.Yani rükûya kadar ilim,geri kalani ask…

* Bu gün ki ilim ve medeniyetin temelini isgâl eden tüm bilgiler dehadan çikmistir.Deha; Akl-_i Küllün akil noktasinda yansimasidir.

* Sikistiysaniz:

1- Her hadise de Allah güzelligini görün,

2- Mümkün oldugu kadar verin,infak edin.

* Bütün güzellikleri görmek,ilim sayesinde olur.Allah güzelligini görmek için,arayip bulacaksiniz.

* Ilmin,Allah derdinden baska bir derdinin oldugunu düsünemiyorum.Ilim, Allah zevkinin bir parçasidir.

* Bizim uzay diye gördügümüz sey,bir binadir.Biz bunu ancak bu devirde anliyoruz.

* Islamiyetin diger dinlerden en büyük özelligi,Cenab-i Hakkin disinda hiçbir kuvvet kabul etmemesidir.Yani serler kendi kendine fiil meydana getiremez.

* Herhangi bir zulüm karsisinda sükût,zulme istiraktir.

* Islam toplum ahlâkinin çok önemli kurallarindan biri,haksizligi cemiyette yasatmamaktir.

* Maddeye tapmak,insanlarda kademe kademedir.Maddeye tapan kimse,kendisini maddeye ezdirir,mümin ise kendini maddeye ezdirmemeyi ögrenecektir.

* Allah; Siz kime isyan ediyorsunuz? Önü de,sonu da benim diyor.

* Osmanlilarin üç kitaya açilmasinin sebebi,zulmü kendi içlerinde ifna etmis olmalarindan gelir.

* Allah adaminin örfü, büyüktür.

* Cesaretin en büyük tehlikesi,zulme karismasidir.Cesaret zulümden uzak kalirsa, imanin bir numarali isigidir.

* Enfüsî manâda Sâkif diye isimlendirdigimiz; Seytandir.Salih Peygamberde ruhu temsil eder.

* Cenab-i Hakk,bizim kullugumuzu ister.Kulluk sevgisi,ittikadir.Kuru kuruya Allahi sevmek olmaz.

* Allah,ibadeti,bizi sevgisine alistirmak için vermistir.

* Herkes, kendi nefsinin eziyeti altindadir.Nefs, insanin elini mutlaka tutar.Hiç degilse nefsin eline ara sira vurmak lâzim.

* Insan nefs putuna tapar ama farkinda degildir.Insanin kendisinden baskalarini da sevebildigini de göstermesi için infâk etmesi lâzimdir.

* Asil hain içimizde! Nefs, sensiz duramaz.Seninle yokum dersen,bak nasil seninle gelecektir.

* Mekkenin serefi,Hz.Ademden ve Hz.Ibrahimden önce,Fahr-i Kâinat Efendimizdedir. Allah, Sure- i Beledde; Sen O Beldeyi temsil ederken ifadesiyle bunu anlatiyor.

* Haccin temel ilkesi,Mekkenin kutsalligidir.Bu kutsallik,Efendimizden geliyor.


Haluk Nur BAKI


Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com