Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Cuma günü okunacak duâlar

Cuma günü okunacak duâlar


“Cuma günü sabah namazindan önce,"Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh"(57) okuyanin, deniz köpügü kadar da olsa günahlari affolur.”

“Cuma namazindan sonra,yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyani,Allahü teâlâ,bir hafta,kazadan,belâdan,kötü islerden korur.”(Ihlas.Kul hüvallahü ehaddir.Muavvizeteyn,kul euzülerdir.)

“Cuma günü 80 salevat getirenin,80 yillik günahi affolur.”

“Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir kösk ihsan edilir.”

“Cuma gecesi Kehf suresi okuyan,Kiyamette,yerden göge kadar bir nurla aydinlanir.Iki Cuma arasinda isledigi günahlar da affolur.”

“Cuma gecesi Yasin suresini okuyanin,günahlari affedilir.”

“Cuma gecesi iki rekat namaz kilip,her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi,15 Ihlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan,beni rüyada görür.”

Cumâ namazindan sonra su duâyi okumak müstehabdir: Allahümme yâ ganiyyü,yâ hamîdü,yâ mübdiü,yâ mu’îdü,yâ rahîmü,yâ vedûd. Egninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Ey Ganî,Hamîd,Mübdi,Mu’îd,Rahîm,Vedûd olan Allahim. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düsürme.Fadlinla,ihsân ederek beni Senden baskasina muhtâc etme! demektir.

Bu duâya devam edenleri Allahü teâlâ baskalarina muhtâc etmez ve ummadigi yerden riziklandirir.

Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti olan bir kimse çarsamba,Persembe ve Cuma günleri oruç tutsun.Cuma günü temizlenip namaza gitsin.Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra su duâyi okursa Allahü teâlâ’nin izni ile duâsi kabûl olur.

Allahümme innî es’elüke bismike bismillâhirrahmâ nirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hû.Âlimül gaybi vessehâdeti hüverrahmânürrahî m.Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmâ nirrahîm.Ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm.Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm.Ellezî meleet azametühüsse-mâ vâti vel arde.Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmâ nirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve ve anet lehül vücûhü ve hase’at lehül ebsâru ve veciletil kulûbü min hasyetihi en tusalliye alâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî,diyerek hâcetini söylemelidir. 365 gün dua

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com