Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Herkes Hakettiğini Yaşar

Selamün Aleyküm Müslüman kardeşlerim.
Euzi billahi mine-ş şeytani`r- racim.Bismillahirrahmanirrahim.
BAKARA SÛRESİ 209 "...Allah, gerçekten mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."
BAKARA SÛRESİ 233 "...Hiçbir kimseye gücünün üstünde bir yük ve sorumluluk teklif edilmez... "
BAKARA SÛRESİ 286 "Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır..."
MÜ'MİNÛN SÛRESİ 62 "Biz hiçbir kimseye gücünün yettiğinden fazla yük yüklemeyiz..."
AL-i İMRAN SÛRESİ 186 "Andolsun, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah'a ortak koşanlardan üzücü birçok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız bilin ki, bunlar (yapmaya değer) azmi gerektiren işlerdendir. "
Hadis-i Şerif "Belalar,günahsız olarak yeryüzünde dolaşıncaya kadar mümin kulun yakasından düşmez."(Tirmizi/Zühd 57)
Hadis-i Şerif "Şu ümmetim merhamete nail olmuş bir ümmettir.Ahirette azap görmeyecektir.Onların cezası dünyada ağır imtihanlar,zelzeleler,öldürmeler ve belalar şeklinde verilecektir."(Ebu Davud) Özel Not:Bazı kimseler için Kabir azabı vardır.

Ayetlerde ve hadislerde belirtildiği gibi herkes hakettiğini yaşar.Eğer başımıza bir dert geldiyse bu muhakkak Allah tandır.Bir hayırda işlersek bu da Allahtandır.Biz Kendimizi önce ölçüp tartmalıyız daha sonra düşünmeliyiz.Başımıza bir bela geldiyse yaptığımız hatalardan veyahut eksik ibadetlerimizden kaynaklanmaktadır.Yüce Allah sevdiği insana bela verir.Ancak bela küçük veya büyük olabilir.Allah bu belalarla kulunun dünyada günahlarırını temizler.Yüce Allah herzaman Hakkımızda hayırlısını versin.Allah Asla adaletsizlik yapmaz.Eğer beğenmediğimiz hayırsız olaylar varsa onları değiştirmek için hem Allaha dua etmeliyiz hemde gücümüzü kullanmalıyız.Allah Yardımcımız olsun.Müslüman kardeşlerim siz çok değerlisiniz.Müslüman Atalarımızın topraklarında Allahın izni ile doğdunuz.Allaha şükürler olsun Hz.Muhammed (sav) ve diğer Peygamberlere salat-u selamlar olsun.Günleriniz hayırlı olsun efendim.
Vesselamün alel mürseliyn velhamdü lillahi Rabbil âlemin.(Fatiha süresini Okuyun)
Bismillahirrahmanirrahim.Elhamdü lillâhi rabbil'âlemin. Errahmânirra-hîm. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtal müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.Amin.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com