Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Günahın Devamında Küfür Tohumu Vardır.

İşlediğimiz her bir günah,kafamıza giren her bir şüphe, kalp ve ruhumuzda yaralar açar.Beşeriyet itibari ile insan, aldanır.Günaha girer.Yaralarımız ve şüphelerimiz artar. Günahın devamında ise;daha tehlikeli bir son bizi beklemektedir.Cenab-ı Hak,bizi günahlardan ve bilhassa günaha müptela olup, terkine imkan bulamıyacak bir duruma düşmekten muhafaza buyursun.
Bu manada, nefsimi muhatab kabul etmeye çalışarak; şu alıntıyı sizinle paylaşmak istedim:


İ’lem Eyyühel-Aziz! Masiyetin(günahın) mahiyetinde, bilhassa devam ederse, küfür tohumu vardır. Çünki o masiyete devam eden, ülfet peyda eder.(alışkanlık kazanır) Sonra ona âşık ve mübtela olur. Terkine imkân bulamayacak dereceye gelir. Sonra o masiyetinin ikaba(cezaya) mûcib olmadığını temenniye başlar. Bu hal böylece devam ettikçe, küfür tohumu yeşillenmeye başlar. En nihayet, gerek ikabı ve gerek dâr-ül ikabı(ahireti) inkâra sebeb olur.

Ve keza masiyete terettüb eden hacaletten(utanç) dolayı, o masiyetin masiyet olmadığını iddia etmekle, o masiyete muttali olan melekleri bile inkâr eder. Hattâ şiddet-i hacaletten yevm-i hesabın gelmeyeceğini temenni eder.

Şâyet yevm-i hesabı(hesap günü) nefyeden edna bir vehmi bulursa, o vehmi kocaman bir bürhan addeder. En nihayet nedamet edip terketmeyenlerin kalbi küsufa tutulur, mahvolur gider. -El'iyazübillah(Risale-i Nur.Mesnevi-i Nuriye)
_______________________________________________________________
Herbir günah içinde küfre gidecek bir yol var. O günah istiğfar ile çabuk imha edilmezse, kurt değil, belki küçük bir mânevî yılan olarak kalbi ısırıyor.

Allah (c.c.) razı olsun.Evet kardeşim bu günlerde çokça karşılaştığımız bir mevzu bu...
İnsanlar günahlarını küçük görmeye başlamış ve kılıf uydurmaktalar. Allah (c.c.) müslümanlara nasuh tevbesi nasip eylesin.Amin.
Yine yazınız çok güzel ifade edilmiş olup uyarı mahiyetindedir.
Nefsin insana yapacaklarından ALLAH'a sığınırım!

Selametle..


Serbest Kürsü

MollaCami.Com