Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


^_^ Kur’ân’ı Tefsire Yeltenen Bid’atçi Şeytanlar ^_^

Kur’ân’ı Tefsire Yeltenen Bid’atçi Şeytanlar

ALLAH, Kur’ân-ı Kerim’i Peygambere vahyetmiştir. Kutsal Kitabın en doğru yorumunu Peygamber yapmıştır.

1. Kur’ân’ı yaşayarak yapmıştır.

2. Hadis-i şeriflerde açıklayarak yapmıştır.

3. Sünnetiyle yapmıştır.

Peygamberin vefatından sonra Ashabın müctehidleri, fakihleri, müfessirleri O’nun yolundan yürümüşlerdir.

Ashaptan sonra Tâbiin, Tâbiî’nden sonra Tebe-i Tâbiîn... Selef-i Sâlihin Kur’ân’ı tefsir etmekte, yorumlamakta Peygamberin izinden gitmişlerdir.

Sonra her asırda gelen âmil, takvalı, derin din âlimleri, müfessirin-i kiram hazeratı bu yolda hizmet vermişlerdir.

Günümüze kadar...

Zamanımızda birtakım adamlar çıktı, 1400 yıllık Kur’ân tefsiri birikimini ceffelkalem reddediyorlar, önceki Müslümanlar Kur’ân’ı hakkıyla anlayamadılar, biz anladık, onları bırakın bize tâbi olun diyorlar. Bu yeni yetme müfessirler, Peygamber hadislerini ve Sünneti Kur’ân’ın yorumlanmasında esas kabul etmiyorlar. Esas olan onların kendi şahşi görüşleri, re’yleri, yorumlarıdır.

İslâm dininde asıl olan nakildir, yani vahiydir. Bu nakli ve vahyi anlamak için elbette akıl lazımdır. Akıl olmadan din anlaşılamaz, lakin bu demek değildir ki, asıl esastır, nakil/vahiy ikinci plandadır.

İslâm medreseleri kapatılıp icazetli ulema yetişmesi engellendiği için meydanı boş bulan birtakım heveskârlar kendilerini din âlimi, müfessir, İslâm mütefekkiri olarak gösteriyor.

Adamcağız mühendis, çat pat Arapça da biliyor, din âlimliğine soyunuyor.

Arapça hiç bilmeyen öyleleri var ki, Türkçe Kur’ân tercümelerinden yararlanarak ictihad yapıyor. Müctehidin böylesi...

Öyle Müslüman gazete yazarları var ki, dini konularda mutlak müctehidmiş gibi ahkâm kesiyor.

Din konusunda sözün ayağa düşmesi, her kafadan ayrı bir ses çıkması ümmet için gerçekten felaket derecesinde bir kötülüktür.

Bu kötülükten kurtulmak için dinde taklit ve gelenek yolundan ayrılmamalıdır. Yeni yetme müctehidler taklid kelimesini duyunca küplere biniyor ve “Eski cahiliyye müşrikleri de babalarının dinini taklit ediyordu” diyorlar. Ehl-i Sünnet büyüklerini taklit eden Sünnî geleneğe bağlı olan Müslümanları müşriklerle kıyas etmek büyük bir hezeyan ve küstahlıktır. Biz Kitap ve Sünnet Müslümanları Resulullah Efendimizi, Ashabını, Ehl-i Beytini, Tabiînini, Selef-i Salihînini ve ondört asırdır gelip geçen rabbanî âlimleri ve din imamlarını taklit ediyoruz.

Kur’ân’ı kendi kafasına, heva ve hevesine, re’yine göre yorumlamak dehşetli ve tahripkâr bir bidattir.

Kur’ân’ı, hadisler ve sünnet olmadan doğru şekilde yorumlamak mümkün değildir.
Sevgili Müslümanlar! Kur’ân Allah tarafından korunan bir Kitaptır, onun en doğru yorumunu Peygamber Efendimizin halifeleri, vârisleri ve vekilleri olan ‘âmil, muttaki, sâlih, zâhid müfessirler yapmıştır. Böyle mübarek zevatın yorum ve açıklamalarını bırakıp da bidatçi şeytanların hile, mekir, iğva ve desiselerine kapılmayalım, tuzaklarına düşmeyelim.

Mehmet Şevket Eygi

Kur’ân’ı kendi kafasına, heva ve hevesine, re’yine göre yorumlamak dehşetli ve tahripkâr bir bidattir.

bu paragrafı birilerinin gözüne sokmak lazım..


Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülmez

Birileri dediklerinin gözüne sokmak birşeyi değiştirmiyor maalesef jade kardeşim. Kör olan insanane kadar göstermeye çalışırsan çalış göremez. göksultan kardeşim emeğine sağlık. Yine bir Eygi yazısı paylaşmışsın. Bu güzel yazıları bizlerel paylaştığın için kendi adıma teşekkür ederim. Devamını bekleriz İnşallah.

İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

Güvercin Karedeşim seninde ellerine , yüregine saglık.. Evet Yine bir eygi yazısı , Çok güzel yazılar yazıyor , çok kibar ve tam bir beyefendi. Yazılarında da sürekli Ülkemizin kanayan yaralarına el basıyor.. Rabbim M.Ş.E ve Tüm kardeşlerimden razı olsun..

İnşaallah devamı gelecek..:)

" Tel tel ve iple iplik dikseler de ağzımı ;
Tek ses duysalar ; ALLAH... Yoklayanlar nabzımı . "


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com