Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


"Ancak Muminler Kardestirler. "

"Ancak Muminler Kardestirler. "

Bu tür fedâkârlik ancak Islâm kardesliginde vardir.Nitekim Allahü teâlâ meâlen;“Ancak mü’minler kardestirler.” (Hucurât sûresi:13) buyurarak,gerçek sevgi ve samimiyetin maddî menfaatle degil,îmân ve inançla var olabilecegini buyurmustur.Bu da açikca Ensar ve Muhâcirîn’in arasinda görülmektedir.

Medîne’ye hicretin,Islâm târihinde büyük önemi vardir. Hicret’ten sonra Müslümanligin kolayca ve süratle yayilmasi saglanmis,Islâm dîninin merkezi Mekke’den Medîne’ye nakledilmis oldu.Ensâr ve Muhâcirîn bu yeni Islâm merkezinde el ele vererek Islâm dîninin kuvvetlenmesi için her fedakârliga katlaniyorlar,Resûlullah’in etrâfinda toplanarak ve Islâm dîninin esaslarina uyarak yeni bir nizam ve mesûd bir hayat kuruyorlardi.

Eski sikintili ve korkulu günler arkada kalmis, inançlarindan dolayi insanlara iskence yapan müsriklerin ezâ ve cefâ veren ellerinin uzanamayacagi Medîne’de hürriyet ve emniyet havasi içinde sâkin,tatli bir hayat baslamisti. Müslümanlar bir devlet olmuslardi.Cihâd emri burada geldi. Medîne’deki kabîleler arasindaki kin ve düsmanlik kalkti, yerini Islâm kardesligi ve sevgisi aldi.

Hicretten sonra Islâmiyet süratle yayildi.Medîne üzerine yürüyen müsrik ordulari,yapilan savaslarda maglûb edildi. Daha sonra Mekke de fethedildi.Islâmiyet Arap Yarimadasinin her tarafina yayildi.Bundan sonra da Islâm ordulari asirlar boyu, dünyânin dört bir yanina bir îmân seli gibi akti. Islâm nûrunu dünyânin her tarafina yaydi.

Türkiye Gazetesi Rehber Ansiklopedisi

Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah (c.c.) razı olsun HACI ALI kardeşimiz,
Uzun zamandır göremiyorduk sizi, paylaşımlarınızı tekrar görmekten ben kendi adıma çok memnun oldum.

Evet dediğiniz gibi islam kardeşliğimizi devam ettirelim ve inşaAllah hizmette bulunabilelim.

Saygı ve selamlar...


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com