Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Sperm Bankasi Yoluyla Anne Olma

Diyanet Isleri Baskanligi, sperm bankasi yoluyla anne olma ve kiralik anne tartismalarina son noktayi koydu.

Din Isleri Yüksek Kurulu Baskani Prof. Dr. Saim Yeprem

"Nikah birligi altindaki erkek ve kadinin kendilerinden temin edilen materyallerle çocuk sahibi olmasi, eger bu normal yollarla gerçeklesmiyorsa laboratuvar ortaminda tüp bebek yöntemiyle, döllenmenin mikroenjeksiyon yöntemiyle veya laboratuvar ortaminda kullanilacak diger metotlarla gerçeklesmesi halinde ve bizzat eslerden kadin esin rahminde gelismesi sartiyla bebek sahibi olmanin caiz olduguna, bunun disinda her türlü uygulamanin Islam dini prensiplerine aykiri olduguna karar verdi" dedi.IHA

------------ --------- --------- --------- --

haber bu. bunun disindaki her türlü uygulama islama aykiri imis...

ben bir zihin idmani yaptim, bakalim faydasi olacak mi?,

yirmi yil sonra tip daha bir gelisip, anneye ihtiyac olmadan bebek olusumuna imkan hazirladiginda acaba ne diyecekler?

nesli muhafaza üzerinde yol alsalardi acaba nereye kadar gidebilirlerdi?

çok degil yirmi yila bile belki kalmaz. özel donanimli genetigi, estetigi, zekasi, karakteri v.s.leri ile oynanmis, rahim baglantisiz kuluçka makinalari gibi özel mekanizmalarda büyümesi saglanmis, bes ananin yumurtasinin çesitli hücreleri birlestirilerek belki yapay bir sperm ile döllenmesi baslatilmis bir bebek dogdugunda isi caiz degil, günah, ayip, kiniyorumla islama uygun tepki bu diyerek halledebilecekler mi acaba?

hatta çocukluk devresi bile yasamadan 20\'li yaslarinda hayata baslayanlari belki biz göremeyiz; ama buradaki gençlerin çogu, dünyanin ömrü varsa görürler...

diyanet gibi imkanlari genis resmi bir kurum, tubitak, üniversiteler, dis ülkelerdeki bilimsel çalismalar v.s genis ve ciddi arastirmalar yaparak bu hususu sallama tarziyla degil, yön verecek bir etkinlikte çözebilecek iktidara sahip.

bizi diyanetin mevzusu da ilgilendirmesin; su ilgilendirsin:

nesli muhafaza...

din siarlarindan birisi.

yani bütün tarihi boyunca ALLAH Teala, insana neslini korumasi hususunda talimatlar vermistir peygamberleri vasitasiyla.

nesli bozmaya tesebbüsün ne oldugu, nasil oldugu ve sonuçlari asagi yukari biliniyor.

su an bilemedigimiz bir yapilanmaya dogru bir gidis var.

bu gidiste nesli korumak ne ile ve nasil mümkün olacak? engelleyerek mi? kimin gücü yetecek engellemeye!

bizim gözümüzü olageleceklere kapatmamiz olacaklarin olmasinin önüne geçecek olsa, hemen bunu yapalim; ama öyle bir durum yok...

yönlendirmek mümkün olabilir mi ama! iste mesele bu. siz bir adim öne geçecesiniz ardiniz sizi takip etsin. siz gerideyken önünüz size uymaz!

gen teknolojisi, ruh sahibi olup, olmadigi bilinemeyecek organik robotlara kadar uzanacak bir gelisim sürecine girdi.

ayni karakterde, ayni kiloda, ayni boyda, ayni göze, ayni kasa sahip binlerce 20 yasinda isçi organik robotlar... düsünemeyen, akledemeyen, sadece komutlarla hareket eden organizmalari insanin tipki basimi robotlar...

bunlarin olmayan beyinlerine chipler yerlstirerek asilesmeleri, vahsilesmeleri v.s

ben bilim kurgu romani tadinda olsun diye böyle biraz gizemli yaziyorum; ama çok ilerlerde, zamansiz zamanlarin senaryolari degil bunlar...

bir iki yil içinde chip ve nöron etkilesimi hayal olmaktan çikiyor. deneylerini yapiyorlar, basardilar! yani chipe yükleyecek ansiklopediyi, ben takacagim uygun bir yere chipi ve ansiklopediyi okumus hatta beynime kazimis olacagim!

acaba bu oldugunda Kur\'an hafizi olmus olacak miyim? muhaddis olacak miyim?

yani uzatmayayim bu mesele en basiti. ünilere gerek kalacak mi? egitim ögretim uçacak mi? telepatik iletisim... sanal turizm öf öf öf...

birileri tasavvuf var mi yok mu dinle ilgili mi ilgisiz miyi beynine mesele ededursun, neler olabilir o hala kübbet içi aksi seda dinlerken dünyada

önümüzdeki zamanlar çok hizli akacak...

ve gerisinde kalmak zamanin özellikle münevver müslümanin hosuna gidecek bir sey olmasa gerek...

üstaz 91'de ankara'da gençlerin yogun oldugu bir cemaatte

sormuslardi: amerika insanlari donduruyor, açma teknolojisine sahip degiller, sonra açilabilecek umuduyla, bu is, islamda var mi?

o da birsey mi? insana benzeyen insanlar yapacaklar; ama ruhlari olmayacak! onlari ancak salih kullar bilecek... demisti.

ashab i kef'in magarasinin bazi hususiyetlerini anlatmisti ardindan da ve bu mümkündür, uyutma olabilir demisti ve eklemisti:

her mucizenin insana taalluk eden bir isareti vardir.

mirac ile ilgili bir hadis aktarmislardi.

rasulu muhterem aleyhisselam 'ben disi lülü\'den örülmüs, içi altinla kaplanmis bir kafes içinde götürüldüm' buyuruyor.

lülü, soguk sicak katmanlara en dayanikli element ve altin da oksijeni en iyi koruyan madde.. uzaya çikarken bunlari kullandiklarini söylediler bana demisti.
neler neler... neredeler, bir neredeyiz...

Kur'an'i Kerim sürekli ' hiç düsünmüyor musunuz, hiç akletmiyor musunuz' buyuruyor.ortaçag, avrupa'ya karanlik çag iken,islam'in münevver alimleri bütün dünyaya ilmi ögretiyordu.

sonra ne hikmetse hersey tersine döndü. müslüman alimler azaldi, avrupali mucidler çogaldi. islam alimlerinin eserlerini okuya okuya, inanilmaz bir teknolojik atilim gerçeklestirdiler.

bu gen teknolojisi ve organik robotlar meselesi çok önemli.

ne bir makale ne bir ilmi izah nerede okudunuz?

ne yaziliyorsa hepsi ingilizce ve gayrimüslime ait.

organik robot deyip yabana atmayin efendim.

sen ben gibi kanli canli etten kemikten, gülen yürüyen aglayan, üreyen ama insan degil!

neye programladinsa ona çalisir...

mesela ye'cüc me'cüc bildirilir. ayni vahsilikte,ayni gaddarlikta,ayni saldirganlikta bir kavim...

insanlik tarihinde var mi böyle bir sey?

bütün bir kavim ayni hususiyetlerle donanmis olsun!

iste haydi akledelim...

akletmek...

organik robotlar çiktiginda piyasaya, ne yapacagiz? bir adet de kendimize hizmetli alacak miyiz? yoksa hayir olamaz, bu dinimize aykiri mi diyecegiz?

organ nakli caiz mi degil mi diye tartisiladursun, adamlar seri üretime geçtiklerinde böbrek, kalp, göz, ciger v.s. biz nerede olacagiz, onlar nerede?

hazreti süleyman'in yaninda ilim sahibi birinin madde nakli yaptigi devirden binlerce sene geçtikten sonra, madde nakli gerçeklestiginde olamaz bu akla fenne islama aykiri mi diyecegiz?

biz hala oy veren kafir mi, tasavvufçu müsrik mi, nurcu hain mi diye bizi avuttuklari gündemlerde kalmaya devam ettikçe, kanaatimce organik robotlara ihtiyac kalmayacak; bizden iyi robot mu olur

mesela yecuc mecuc kopyalanacak bir iki prototipin umum adi olabilir mi mesela? ayni yapida milyonlarca fesatçi'nin ana üretim modellerinden türemesi ve ayni anda bu türemenin olmasi teknolojik olarak artik gayrimümkün degil...

hem mesela mehdi'nin askerlerinden bahseden hadislerde Allahu ekber demeleri ile ekin gibi biçilecegi düsmanlarinin, bana ses bombalarini hatirlatiyor

yahudilerin komple yok edilmesi ile ilgili haberlerdeki bu topyekun lafzini, gene (d.n.a, r.n.a) isleyen (radargen ile tespit edilecek) sadece belli bir geni hedef alan bir virüse baglasak çok mu abartmis oluruz?

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com