Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Başımız Sağolsun...

Arkadaşlar izmirden geziye giden öğrenci taşıyan otobüs kamyonla çarpışmış.32 kişi ölmüş tabi çoğu çocuk tüylerim ürperdi.allah ailelerine sabır versin.hepimizin başı sağolsun

İlköğretim öğrencilerinin minik ve cansız bedenleri anneleriyle birlikte yollarda... Aileleri acı içerisinde... gerçekten içleri ürperten bir durum.. Allah sabırlık versin...

Allah rahmet eylesin. Ailelere sabır versin



Kapadokya'ya geziye giden öğrenci ve ailelerini taşıyan otobüsün Aksaray-Konya Karayolu'nda bir kamyonla çarpışması sonucu oluşan kazada şu ana dek 32 kişi öldü. Aksaray Valisi Sebati Buyuran, ilköğretim okulu öğrencilerini taşıyan otobüs ile kamyonun çarpıştığı trafik kazasıyla ilgili olarak, ''Netleşen rakamlara göre kazada ölü sayısı 32, yaralı sayısı 30'' dedi.

Kazanın ardından Aksaray Devlet Hastanesine gelerek yetkililerden bilgi alan ve Buyuran, kendisine ulaşan son bilgileri basın mensuplarına açıkladı

Buyuran, şunları kaydetti: ''Netleşen rakamlara göre kazada ölü sayısı 32, yaralı sayısı 30. Yaraların 4'ünü Konya, 3'ünü Kayseri'deki hastanelere sevk ettik. İzmir Valisi ile de irtibata geçtik, kendisi de Aksaray'a geliyor. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri uçakla İzmir'e nakledilecek.'' Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan ve kazada hafif yaralanan otobüsün ikinci şoförü Ahmet Cengiz ise AA muhabirine şunları söyledi: ''Kaza sırasında otobüsün bagaj bölümünde uyuyordum. Otobüsten nasıl çıktığımı da bilmiyorum. Öğrencileri İzmir'den Kapadokya'ya götürüyorduk. Otobüsün içinde aşırı yolcu yoktu, istesek de zaten fazla yolcu alma imkanımız yoktur. Kazanın oluş şekliyle ilgili ise hiç bir bilgim yok. Halen kazanın şoku içindeyim.'












Bu dava saldırgan küfre ve onun zehirli oklarına karşı zırhlı ve tulgalı erlerden kurulu ordu yetiştirme davasıdır...

Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin Mevlam. Yaralılara da şifa versin Rab'bim.

Ölüm ne kadar yakın!

Allah'ım ölüm gelmeden rızana kavuştur.

Rab'bim hepimize son nefes dahil kamil iman nasip eyle.Amin.

------------------------------------------------------------------------------
"Yağmurlardan sonra büyürmüş başak; meyvalar sabırla olgunlaşırmış..."

Cümlemiz için "geçmiş olsun!"

Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz etmekten başka -maalesef- yapabilceğimiz bir şey yok.

Ne dersiniz, ne yapabilirsiniz!? Hemen her gün üzntüyle seyrettiğimiz acı manzaralardan biri daha! Aynen şairin dediği gibi:

Habîr oldun mu cânâ bu haberden
İzâ câe'l-kazâ amye'l-basardan

Evet, kaza geleceği zaman göz kör olurmuş ama... Yapmamız gerekenleri yapmaz, uymamız icap eden kurallara uymaz, almamız iktiza eden tedbirleri es geçersek sorumlusu mutlaka biz oluruz. O bakımdan "aman dikkat!" diyoruz.

Rabbim cümlemizi ve bilcümle Ümmet-i Muhammed'i görülür görülmez bütün kazalardan, semavi ve arazi afet ve belalardan muhafaza buyursun.

ÖLENLERİN EKSERİSİ ÇOCUK OLUNCA İNSAN DAHA FAZLA ÜZÜLÜYOR. RABBİM ÖLEN KARDEŞLERİMİZE RAHMETİYLE MUAMELE ETSİN, YAKINLARINADA SABRI CEMİL DİLERİM.ÖLÜM GERÇEKTEN NE KADAR YAKIN.

inne lilleehi ve innee ileyhi raaciuun

ALLAH ailelerine sabrı metanet versin

inna lillahi ve inna ileyhi raciuuun


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülme

ALLAH rahmet eylesin ailelerine sabırlar versin rabbim.çok büyük bir acı :(( ALLAH yardımcıları olsun.

"Allah’tan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. O birdir; Onun hiçbir şeriki yoktur. Mülk Ona ait, hamd Ona mahsustur. Hayatı veren de Odur, ölümü veren de Odur. O, kendisine asla ölüm ârız olmayan Hayy-ı Ezelîdir. Bütün hayır Onun elindedir. O herşeye hakkıyla kadirdir. Herşeyin ve herkesin dönüşü de Onadır." (Buharî, Ezân: 155)

Allah(cc) rahmet eylesin!

________________________________________________________________________


Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Cenabı hak anne ve babalarına sabır ihsan eylesin .


Haberler

MollaCami.Com