Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Sevdiğini bilmek

Yaşlı bir bey, sabah erken evinden çıkmış yolda ilerlerken, bir bisikletlinin kendisine çarpması ile yere yuvarlanmış ve hafif yaralanmış. Sokaktan geçenler, yaşlı adamı hemen en yakın sağlık birimine ulaştırmışlar.

Hemşireler, adamcağızın yarasına pansuman yapmışlar, ama 'biraz beklemesini ve röntgen çekerek her hangi bir kırık veya çatlak olup
olmadığını inceleyeceklerini söylemişler. Yaşlı adam huzursuzlanmış ve acelesi olduğunu, tetkik istemediğini söylemiş.

Hemşireler merakla acelesinin sebebini sormuşlar. Adamcağız da: "Karım huzur evinde kalıyor, her sabah onunla kahvaltı etmeye giderim, geç kalmak istemiyorum." demiş.

"Karınızın, siz gecikince merak edeceğini düşünüyorsunuz herhalde." Demiş bir hemşire. Adam üzgün bir ifade ile "Ne yazık ki karım alzheimer hastası ve benim kim olduğumu bilmiyor." demiş.

Hemşireler hayretle: "Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor, neden her gün onunla kahvaltı yapmak için koşturuyorsunuz?" demişler.

Adam buruk bir sesle "Ama ben onun kim olduğunu biliyorum." demiş.

SEVDİKLERİNİZİN KİM OLDUĞUNU ASLA UNUTMAMANIZ DİLEĞİYLE !

cok tesekkurler kardesım.tüylerım dıken gıbı oldu okuyunca.kısa ama cok etkileyici.adamın son soyledıgı belkı bir cümle ama bin ders verici..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini,neye güldüğünden ise zekasını ve terbiyesini anla"..Hz.Mevlana..

Elinize sağlık kardeşim,gerçekten çok şey ifade ediyor..

Allah sizlerden razı olsun asıl ben teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar

selametle

İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

Allah razı olsun elinize sağlık...

Ellerine saglık güvercin Kardeşim. Yalnız benim anlamadıgım kısım madem o kadar çok seviyor niye huzur evinde kalıyormuş kadın , beraber yaşasınlar ya. Neyse mühim olan verdigi mesaj Ayrıntılara takılmayalım.:)

Halis , öz sevgide zaten bu degilmi karşılıksız karşıdakinin sevmesi beklemeden sevmek.İşte bizlerde böyle degilmiyiz Rabbimize karşı.Rabbimiz bize karşılıksız her gün rızkımızı gönderiyor , azalarımızı dört dörtlük yaratmış hiç bir sorunumuz yok elhamdülillah o bizi seviyor. Fakat Bizden tek istedigi bize vermiş oldugu 24 altından sadece birini istemesi. Bizler ise o bir altını bile layıkıyla rabbimize veremiyoruz. Rabbimin rahmeti ne büyük ki kendisini unutanlara bile rızkını gönderiyor. Burada ki kıssadan tek farkımız eger bizlerde kıssadaki gibi alzheimer yakalanmış gibi rabbimizi unutur isek o da bizi ahiret de unutur.

Rabbim kendi sevgisini , kendi aşkını her daim kalbimizde muzaffer eylesin ve onu unutturacak dünyevi işlerdenden bizleri korusun.Amin Amin Amin.

Bu kıssanın bir de dünyevi yönü var. Oda ahde vefa ve sadakat dostlarımıza karşı.

En sevgilim ve tek sevgilim , senden razı olsun Güvercin kardeşim.


------------------------------------------------------------
"O erler ki;gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.
Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah'ın rızasındalar.. "

Kardeşlerim Allah sizlerdende razı olsun inşallah. Evet göksultan kardeşim çok güzel anlatmışsın. Gerçekten öyle şükrümüzü yerine getirmeye üşeniyoruz. Ne güzel dua etmişsin. Bende bu duana canı gönülden AMİN diyorum. Rabbimiz bizi onu unatanlardan uzak eylesin. Bizi sevdiklerinin arasına kaydeylesin. Onu sevenleri sevdirsin. Bizi bu yoldan ayırmasın.

Sevenlerden bahsetmişken hocamızın bu hafta bizlerle paylaşmış olduğu bir sohbeti anlatmak istiyorum. İbrahim Ethem Hz. birgün Cebrail (AS) ile karşılaşmış. İbrahim Ethem Hz. Cebrail (AS) a elindeki kağıdın ne olduğunu sormuş. Cebrail (As) ise elindeki kağıtta Allah-ü Teala yı sevenlerin isminin yazılı olduğunu söylemiş. İbrahim Ethem Hz o kağıtta isminin olup olmadığını sormuş. Cebrail (AS) ise yazılı olmadığını söyleyince İbrahim Ethem Hz. çok üzülmüşler ve "o zaman Allah'ı sevenleri sevenlerin listesine bir bak beni oraya yaz ya Cebrail" buyurmuşlar. İbrahim Ethem Hz. nin bu cevabından Cenabı Hakk çok memnun olmuş.

Hizmetlerde böyledir. Bizler hizmet edemiyorsak eğer hizmet edenlere hizmet etmeliyiz. Onuda yapamıyorsak dua etmeliyiz. Malum 10 sene veya daha evvelki zamanlardaki gibi hizmetler olmuyor. Yani hizmet edecek çok bişey kalmadı bizlere. Herşey kendiliğinden gelişiyor çok şükür. O yüzden bizlerin bu zamanda bu yoldan ayrılamamk için çok çk dua etmemiz ve halimize binlerce kez şükretmemiz gerekiyor. Elhamdülillah İnsanız, Elhamdülillah Müslümanız ve Elhamdülillah Evladız. (İnşallah)

sevgi ve muhabbetle
güvercin

İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

Bu yazıyı daha geçen gün okumuştum ve çok beğenmiştim
seninde burada bizlerle paylasımın gerçekten çok güzel oldu
rabbim razı olsun

evet güvercin kardeşim çok güzeldi yazdıkların. senin kıssanın devamını anlatıyım bende sizlere. bir zat varmış ve market işletiyormuş. cebrail a.s gelipte Allahı sevenlerin ismini gösterince bu zat meraklanmış ve listede isminin olup olmadığına bakmış. ismi yazılı olmadığını görünce çok üzülmüş. hz. Allah kulunun üzüldüğünü görünce cebrail a.s'a 'söyle o kuluma o kulum ALLAH'IN SEVDİĞİ KULLARI, arasında ismi yazılıdır' demiş hz. Allah. ne güzel o insanlara kimiler Allahı sevenler arasında kimileride Allahın sevdikleri arasında.HZ. ALLAH BİZLERİDE O SINIFTAKİ İNSANLARDAN EYLESİN. AMİN

bu arada cebrail as sormuş 'ya rabbi bu kulun seni zikretmiyor hep işiyle meşgul(market işletiyor demiştik ya) nasıl oluyorda sen bu zatı sevdiklerin arasına koyuyorsun' demiş. hz Allah 'onun eli işiyle, içide bizimle meşguldur. demiş.

Evet ablacım teşekkür ederim devamını getirdiğin için:) Allah senden razı olsun. Sevgili kardeşlerim sizede değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

kardeşiniz güvercin


İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

Bütün insanların birbirlerine böyle bir sevgiyle bağlanabilmesi ve bağlandığınıda kaybetmemeleri dileğiyle... çünkü bizler herşeyin değerini kaybettikten sonra anlayabiliyoruz...

Güvercinim sagol yaa çok güzel paylaşım emeğine sağlık kardeşim



H.z Allah yolunda vefakâr,cefakâr,ivazsız,garazsız,hizmet edenlerden eylesin bizleri...

emeklerine sağlık kardeşim sevginin gücü bu olsa gerek allah c.c razı olsun



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülme

ELLERINE EMEGININE SAGLIK ABLACIM COK GUZEL OLMUS SEVGI ZATEN KARSILK BEKLENMEDEN VERILEN EN MASUM DUYGUDUR ONUN ICIN SEVMEKTEN KORKMAYALIM

Allah sizlerden razı olsun inşallah sizinde gözlerinize sağlık.

Evt sevmekten korkmamak lazım. Bitkileri, hayvanları, insanları Allah'ın nimeti olarak sevmek lazım. Yaşamayı sevmek lazım. Ama bence bir noktadan sonra sevgimizide kontrol altına almamız gerekir. Sevginin zamanla hırsa dönüşmesine mani olmak lazım. Paylaşımcı olmak lazım. Lazım da lazım işte..

Hepinize sevgiyle dolu saliseler dilerim. Sizleri seviyorum kardeşlerim.

İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com