Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


=:= Ya Rab bana cenneti nasip et!!! =:=

Ya Rab bana cenneti nasip et!!!

Abdullah bin Ömer’in ehl-i cennet, olduğuna dâir rivayetlerden birini İmam-ı Şa’bî şöyle bir hâdiseyle ifade eder: Bir gün Kabe’nin yakınında Abdullah bin Ömer, Abdullah bin Zübeyir, Mus’ab bin Zübeyir ve Abdülmelik bin Mervan oturmuşlar konuşuyorlarmış. İçlerinden biri demiş ki:

“Şu mukaddes yerde oturuyoruz. Kalkıp Kâ’be’yi tavaf edelim, bu esnada Allah’tan ne isteyeceksek isteyelim. Ola ki, Rabb’imiz duamızı kabûl eder.”

Hicrette en önce dünyaya gelen olduğundan ilk duayı Abdullah bin Zübeyir yapmış; “Ya Rab, beni Hicaz’a hakim yapmadan öldürme.” demiş. Bundan sonra kardeşi Mus’ab’a sıra gelmiş, o da; “Yâ Rab, beni Irak’a hâkim kılıp, Hazreti Hüseyin’in kızı Sükeyne’yi nasip etmeden öldürme.” demiş.

Abdülmelik de, “Yâ Rab, kimsenin ayaklanmayacağı bir hilâfet hâkimiyeti nasip eyle bana.” diye yalvarmış. Sıra Abdullah bin Ömer’e gelince, ellerini açıp da şöyle dua etmiş: “Yâ Rab, ben bunların istedikleri hizmetlerden hiçbirine talip değilim. Beni cennete lâyık amel işlemedikçe huzuruna alma!” Şa’bî, şöyle devam ediyor: “Vallahi bu gözlerim bunların hepsini de gördü. Her biri istediğine açıkça nail oldu. Sadece Abdullah duruyor şimdi. Şüphem kalmadı ki, o da ehl-i cennettir.”


Cennet cennet dedikleri
Üç beş köşkle üç beş huri
İsteyene ver onları
Bana seni gerek seni..

Allah razi olsun goksultan efendi emeğine sağlık

Babasının oğlu Abdullah,aynen babası gibi hiç dünyaya rağbet etmiyor.Eline sağlık değerli kardeşim, RABBİM şefaatlerine nail eylesin.

Allah (c.c.) cümlemizden razı olsun Arda kardeşim. Efendi tabiri içinde ayrıca teşekkür ederim kardeşim o yazan kişinin efendiligi .:)

------------------------------------------------------------
"O erler ki;gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.
Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah'ın rızasındalar.. "

Amin.Amin.Amin..Sagol kardeşim Tunahanhakan Seninde yüregine saglık..

------------------------------------------------------------
"O erler ki;gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.
Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah'ın rızasındalar.. "


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com