Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Gülen İnsanların Kiloyla Başı Dertte(olsun fazla kilo göz çıkarmaz ya)

Bizler gülmek için mutlu olmayı bekleriz nedense. Halbuki kendimizi iyi hissetmemizi, mutlu olmamızı sağlayacak bir iksirdir gülümsemek. Genellikle şirin görünmek, onların mutluluğna katkıda bulunmak için gülmek zorunda hissederiz kendimizi. Doğru, bizim güler yüzümüze, tatlı dilimize ailemizin, arkadaşlarımızın ve çevremizdeki herkesin ihtiyacı var. Ama öncelikle bizim ihtiyacımız var gülmeye.Çünkü gülmek, vücudumuzu rahatlatan endofrin hormonu salgısını artırır ve strese tepki olarak salgılanan kortizon hormonunu azaltır ve bizi sakinleştirir. Böylece kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.

Bilim adamları, insan vücudunun hareketlerini sağlayan 600'ün üzerinde adale grubu bulunduğunu; yüzümüzü asmak için yaklaşık 43 adalemizi kullanmamızın yeterli olduğunu belirtmektedir. Asık suratlı insanların genellikle zayıf, güler yüzlü insanlarınsa biraz kilolu olmalarının bununla bir ilgisi olabilir mi sizce?

İnsanların birbirlerinden bekledikleri güler yüz ve tatlı dildir.

"Bunca soruna ve sıkıntıya rağmen mi?"
Peki sorunları ve sıkıntıları oluşturan kim? Bu sıkıntıları oluşturan biz değilsek bile bunları aşması gereken yine bizleriz.

Çevremizdeki insanların ve olayların olumsuz yanlarını görüp, olumsuzluklara takılıp, karamsar senaryolar üretmekte harcadığımız enerjiyi; hadiselere güzel bakabilmekte ve görebilmekte kullanabilirsek daha mütebessim ve daha mutlu oluruz herhalde.

Bir gülümseyiş "Sizi seviyorum, beni mutlu ettiniz, sizi gördüğüme sevindim..." gibi birçok güzel anlamalr ifade eder ve çevredekilerin mutlulğuna katkıda bulunur.

İçten olmak ve karşı tarafa samimi duygularımızı küçük bir gülümseyişle iletebilmek. Yaşamın üzerimizde yarattığı baskılar nedeniyle belki de gülmeyi unutmuş bir toplum olduk. Sokakta yürürken, şöyle bir çevrenize bakın. Hep asık suratlar, o donuk ifadeler. Ama kimse sizden mutlu olma arzusunu zorla almıyor ki? En kötü koşullarda bile neşeli olmak yine sizin elinizdedir. Her zaman mutlulugun dorugundayken gulunmez. Bazen sirf hayata giciklikolsun diye ucurumun kenarindayken bile gulumseyeceksin. Neşeli olmanın yolu neşemizi yitirdiğimiz zaman neşeliymiş gibi konuşmak ve öyle davranmaktan geçer. Shakespear’in dediği gibi, “Hiçbir şey iyi ya da kötü değildir, düşünce bir şeyi iyi ya da kötü olarak değerlendirir.” Unutmayın, hiç kimse gülümseyemeyecek kadar mutsuz değildir. Yeni biriyle tanışıyorsanız, gülümseyin. Farkı fark edeceksiniz.:)

Her zaman mutlulugun dorugundayken gulunmez. Bazen sirf hayata giciklikolsun diye ucurumun kenarindayken bile gulumseyeceksin.

Askin bir adi huzunse,obur adi mutluluktur. Yarisi zorluksa, diger yarisi rahat bir soluktur. Bir gun yuregin kanarsa biri aglar iste "O" gercek dostundur.Dostlarinla oyle yasa ki dusman oldugunda hakkinda soyleyecek sozleri olmasin. Dusmanlarinla oyle yasa ki dost oldugunda yuzun kizarmasin.Kucaklamaya kollarinin yetmeyecegi bir agac, bir tohumla baslar. En uzun yolculuklar bir adimla baslar. Gercek sevgiler ise kucuk bir tebessumle baslar.Deger verdigin insan sana deger vermiyorsa, birak kendi degeriyle kalsin. Luzumsuz seylerin pesinden kosan, luzumlu seyleri kacirir.Gulu oyle bir sevmelisin ki, soranlara dikeni yok diyebilmelisin. Dal ruzgari affetmistir, ama kirilmistir bir kere.Insanlari cilgina ceviren sey; bu gunun deneyimi degil, dun olan bir sey icin pismanlik duymak ve yarinin getireceklerinden korku duymaktir.Geldigin zaman bosluklari dolduran degil, gittigin zaman yeri doldurulamayan ol. Dostlar irmak gibidir kiminin suyu az, kiminin cok... kiminde ellerin islanir yalnizca, kiminde ruhun yikanir boydan boya.Hayatin en guzel ani her seyden vazgectiginiz zaman sizi hayata baglayan biri oldugunu dusundugunuz andir. Karamsar olmak zor degil. Zor olan cilgin bir firtinadan sonra gokkusagi gibi gulumseyebilmektir.

Şimdi aynanın karşısına geçip önce kendimize gülümseyelim lütfen!

"Mü'minin tebessümü, mü'mine sadakadır." (Hadis-i Şerif)


Yüzünüzden tebessümünüz eksik olmasın!!!

:)GÜVERCİN:)



(Yararlanılan kaynak; Efkan Yeşildağ- Mesafeler Var Aynı Odada)

ellerine sağlık güvercin kardeşim,çok haklısın yazdıklarında,her zaman savunduğum şeydir gülümsemek ve her halükarda tebessüm edebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum,umarım her kez farkeder tebessümün sihrini.ama gerçektende güleryüzlü insanlar,diğerlerine oranla daha kilolu,en azından sıska değiller,ama mutlu ve sağlıklı olduktan sonra kiloyuda problem etmemeli galiba.selam ve duayla

kardeşim sağolasın. Kiloyu dert etmemk lazım sevip sevilebildikten sonra kilonun ne önemi var:) Güzel yorumun için teşekkür ederim

selametle

çok güzel allah razı olsun

iyide ya güler yüzlüolup da kilo alamayanlar _? onlar ne yapacak lar ::=))))

ADIGÜZEL

Oda ayrı bir avantaj demek ki:) Bişey yapmalarına gerek yok ki gülsünler güldürsünler yeter:)

Amin kardeşim cümlemizden inşallah. Ben teşekkür ederim melahat kardeşim

selametle

125 kg geliyorum, teşekkür ederim bizim gibilere büyük moral kahkaha hariç rabbim cümlemizi güldürsün

:)))) Maşaallah çok güzel bir yazı , yorumlar da bir o kadar Tebessümlü olmuş.:)

Fatih kardeşim bir dirhem et bin ayıp örter , dert etme. :) Hem Bak kilolu insanlar daha da bir sempatik oluyorlar. :) Sen bizden şanslısın bu yönden..

Bende sevdigim bir hocamdan duydugum bir sözü nekletmek istiyorum. Belki oda başka bir yereden alınıt yapmıştır. Tam kaynak bilmiyorum.

"Agladınız kadar gülersiniz."

Allah (c.c.) razı olsun güvercin kardeşim. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş . Ellerine saglık..

------------------------------------------------------------
"O erler ki;gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.
Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah'ın rızasındalar.. "

emeklerine sağlık kardeşim



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülme

aro kardeşim rabbim kardeşlerimi heep güldürsün....

Amin kardeşim...

Fatih, Göksultan, jade ve sevgice kardeşlerim Allah-ü Teala(C.C) sizlerden razı olsun. Ben teşekkür ederim. Sağolun güzel yorumlarınız için...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com