Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ah şu dilimizi tutabilsek

AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK (gıybet)
Birgün büyük alimlerden olan Hasan basri hazreleri öğrencileriyle sohbet ettikten sonra bir öğrencisi kendisine yaklaşır ve şöyle der.
---Efendim dün akşam şu karşıkı evde misafirdim fakat senin hakkında ileri geri konuşuyolardı.Siz böyle kötü biri değilsiniz.Bu duruma çok üzüldüm der.
Bunu üzerine Hasan Basri hazretleri çıkardığı üç altını öğrencisine verir ve

---gidip bu altınları o eve götür ve teşekkür ettiğimi söyle der.
Öğrencisi şaşkınlık içinde ama efendi onlar senin için kötü şeyler söylediler ama sen onları mükafatlandırıyosun deyince Hasan Basri hazreleri şunları söyler;
---Hayır ben onları mükafat için vermiyorum bu altınları onlar benim hakkımda konuşarak yaptıkları iyi amelleri, ibadetlerini bana vermiş oldular.Benim günahlarımı aldılar kendi iyi amellerini bana verdiler.Yani asıl onlar beni mükafatlandırıyolar ama haberleri yok der.

Evet gerçketen de öyle. Keşke dilimizi tutabilsek. Allah razı olsun kardeşim. Çok güzel bir paylaşım oldu. Ellerine sağlık. Allah-ü Teala diline sahip çıkabilenlerden eylesin bizleri yalnız bu yazıyı 180 kişi okumuşta kimse yorum yazmamış. Ben ilk defa okuyorum. Yorum yazmadan geçilecek bir yazı olmadığını düşünüyorum yanılıyor muyum acaba?

selam ve dua ile
güvercin

ALLAH sizden de razı olsun kardeşim.bende bu kadar okunduğunu siz söyleyince farkettim. önemli olan okuyupta kendi vicdan muhasebemizi yapabilmek. (ben de dahil) inşallah bir nebze de olsa bunun düşünülmesine vesile olmuşuzdur.

selametle

"İbadetlerin en kolayı ve en çok faydalısı, az konuşmak ve iyi huylu olmaktır."

evet çok önemli ,azami derecede dikkat isteyen konu rabbim cümle din kardeşlerimizi ve kendi nefislerimiziıslah eylesin.cümlemizi rızasında buluştursun.

bilmiyorum belki okuyanlarda buraya yorum yazmak icin o fiiliyati islememis olmamiz lazim diye dusunmuslerdir. ALLAH c.c bizleri bagislasin erhamerrahimin.

Allah razi olsun kardeşim


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com