Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


iki büyük şeyi unutmayın

Peygamberimiz ( s.a.v) :
"Cehennemin bir benzerini görmedim! Kendinden hem kaçıyorlar, hem de kaygısız uyuyorlar. Cennet gibisini de görmedim.! Onu hem istiyorlar, hem de uyuyorlar,ibadet yapmıyorlar "
" İki büyük şeyi unutmayın:Cenneti ve cehennemi"dedikten sonra o kadar ağladıki, gözlerinden akan yaşlar sakalının iki yanını ıslattı.Daha sonra şöyle buyurdu:
"Kudret ve iradesiyle yaşadığım Allah'a yemin ederim ki , ahiret hakkında bildiklerimi bilseniz taşraya çıkar, günahlarınızı düşünerek başınıza toprak saçardınız."
Kainat yüzü suyu hürmetine yaratılan Habibullah(sav) cenneti ve cehennemi düşünerek gözyaşı döküyor. Ya bize ne oluyor ki , bu kadar rahat vaziyette duruyoruz..?"Hiç ölmeyecekmişiz gibi "dünyaya çalışıyoruz, ama "hemen ölecekmiş gibi" ahirete çalışmıyoruz.

:( Allah razi olsun kardeşim ahireti mamur olan kullardanda oluruz inş





H.z Allah yolunda vefakâr,cefakâr,ivazsız,garazsız,hizmet edenlerden eylesin bizleri...

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.OKADAR RAHATIZKİ GERÇEKTTEN SANKİ HİÇ ÖLEMEYECEKMİŞ GİBİ DAVRANIYORUZ.ÖLÜMÜ SADECE ETRAFIMIZDA BİRİ ÖLDÜĞÜ ZAMAN HATIRLAYANLARDANIZ.ALLAH YARDFIMCIMIZ OLSUN DUALARIMIZI KABUL ETSİN.BİZLERİ AFFETSİN İNŞALLAH CENNETİNDEN BİR KÖŞE NASİP EYLESİN.CEHENNEM ÇUKURLARINA ATMASIN BİZİ İNŞALLAH.KABİR AZABINDAN KORUSUN RABBİM BİZLERİ.DUAM HEPİMİZ İÇİNDİR.AMİN SELAMETLE

Rose kardeşim etraftan biri öldüğünde bile hatırlamayacak durumlara gelebiliyor insan. Allah-ü Tealal bileri öyle anlardan uzak tutsun inşallah. Her hafta sonu gittiğim bir yerden çarşıya yürüyerek gidiyorum. Her defasında yolumu farkında olmadan uzatıp Musalla Mezarlığının yanından geçiyorum. Bir FATİHA üç de İHLAS-I ŞERİF okuyup ondan hasıl olan sevabı orada yatnların ruhlarına hediye ediyorum. Olur ya ilerde benim de ihtiyacım olur ve inşallah bana da bir okuyan bulunur diye?

Esra kardeşim Allah senden razı olsun. Sağolasın. Ey koca yalan dünya bizi de yalanlaştırma...

selam ve dua ile

ALLAH sizlerden de razı olsun kardeşlerim. RABBİM bizleri her an ölümü hatırlayıp ahiret için çalışanlardan olmayı nasib eylesin. dünyaya sarılıp ahireti unutan kullar olmaktan yine yalnız ona (c.c) sığınırız. herşey onun (c.c.) izniyledir.

3:185 Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir.


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com